Bridgerton sæson 3

Fornyligt genlæste jeg Romancing Mr. Bridgerton og When He Was Wicked af Julia Quinn for første gang siden bøgerne udkom for efterhånden mange år siden. Og jeg er overrasket over hvor dateret bøgerne allerede føles. Jeg er selvfølgelig med på at de er historiske og derfor også afspejler den tid hvor mænd havde mest at skulle have sagt i samfundet. Men det var også ting som fx at Pen ikke finder løsningen på sine problemer, men at Colin faktisk løser dem for hende i bog-serien fremfor som det er lavet i Netflix-serien. Det er helt vildt at der allerede er så synlig en forskel, men det er en vigtig forskel.

Generelt synes jeg tv-serien gør det fantastisk. Der bliver taget højde for diversitet og for at kærlighed er for alle og mellem alle – på trods af at det er historisk ukorrekt, men jeg synes de slipper rigtig godt afsted med det.

Visuelt er tv-serien også en sand fornøjelse at se. Kjolerne er vidunderlige og en stor del af oplevelsen. Det eneste minus i år var sommer-muffen som Eliose havde på, fordi hun havde skadet sit håndled og man ikke havde lyst til at udskyde produktionen. Hvilket man jo godt forstår, men nøj hvor var det en øjenbrynsløftende ting som fik en helt ud af handlingen.

Jeg tror en af årsagerne til at tv-serien er så populær er karakterne. Alle karakterne som er med fra bøgerne føles unikke, levende og interessante og det gør en kæmpe forskel for oplevelsen af at se tv-serien.

Vi er allerede blevet lovet en sæson 4, men på trods af at det lyder til at de er godt i gang, så kigger vi nok først ind i 2026 før vi får sæson 4, der højest sandsynligt følger Benedicts historie. Hvilket jeg også håber, for hans karakter kan ikke tåle en hel sæson til som bikarakter. Vi har brug for at se ham udvikle sig.

Generelt synes jeg rigtig godt om sæson 3, men den slår ikke de to forgående sæsonner for mig desværre. Mit største issue med handlingen var, at Eloise og Pens venskabsproblemer virkede alt for tynde og det hele med Cresida (er med vilje vag, for ikke at spoile) var der intet der indikerede at hun ville gå efter Bridgerton-familien, så både dronningens og Eloises reaktioner falder fladt til jorden og føles utroværdige – hvilket gør slutningen utroværdig. Men det sidste bal gjorde alting meget bedre, så de er tilgivet – men kun hvis de gør Benedicts historie rigtig rigtig godt.

Så hvis du endnu ikke er hoppet på Bridgerton-bølgen, hvad venter du så på? Den er grundlæggende bare helt fantastisk.

Pssst.. fangede I også det med den sidste scene med Francesca?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *