Vores jul i år føles fuldstændig magisk, men jeg tror efterhånden at det er meget normalt når man har småbørn som bare har julelys i øjnene over alt det der sker. Her er lidt glimt fra dagene før jul, juleaftensdag og dagene efter.

Dagene før jul brugte vi på at hygge og bage de sidste småkager. Loke var rigtig god til at hjælpe med at udstikke og pynte småkagerne.

Der blev også lavet en helt særlig småkage til julemanden som var pyntet ekstra fin som en regnbue. Vi lagde småkagen og et glas mælk og en gulerod ud til julemanden den 23ende og håbede at han ville komme forbi vores hus. Det gjorde han heldigvis. Og til min store overraskelse så var Loke ekstra interesseret i de breve julemanden havde skrevet i år.

Vi forsøgte os også med en lidt svær opskrift fra Martin Wieses julekogebog ‘Hjemmelavet juleslik’, med juleskum-nissemænd. Det havde Loke bestilt. De blev lidt mere smeltet i udtrykket og vores sliktermometer gik i stykker under sukkersmeltningen, så jeg er usikker på om de nåede at få den rigtige temperatur. Loke synes heller ikke de smagte så godt – det synes vi andre heller ikke. Alt for sødt. Men nu fik vi dem prøvet.

Loke hjalp også med til at pakke alle gaverne ind, det ledte til at han selv fik lyst til at lave perlegaver til os alle og pakke dem ind og skrive til og fra mærke. Vi kunne ikke finde tapen på det tidspunkt så han brugte gaffatape. :0) Det var fantastisk at se hvor meget han gik op i det og hvor meget han glædede sig til at give os alle de fine perleplader han havde lavet.

Han er virkelig god til det med perler, og juletræet var derfor også pyntet med meget hjemmelavet pynt i år – også det han havde lavet i børnehaven. Det var SÅ fint. Juletræspyntningen foregik den 23ende under Christians lur. Det var lidt strategisk, selvom han faktisk var virkelig god til ikke at røre julepynten under træet.

Vi pyntede selvfølgelig træet med al vores traditionelle julepynt, hvoraf nogle af tingene har en helt særlig betydning, som Pluto som vi købte på Lokes første udenlandsrejse – i Disneyland. Træet i år virkede enormt overfyldt men jeg tror det var fordi vi havde et lidt mindre træ end vi plejede. Fordi vi blev to mere i år satte, valgte vi at vi skulle spise ved bordet i køkken alrummet og have juletræet i stuen og der vi generelt åbnede pakker op. Det fungerede faktisk rigtig fint.

Den 23ende blev i øvrigt ekstra magisk pågrund af sneen som blev liggende til dagen efter så vi fik drengenes første hvide jul.

Juleaftensdag stod vi op, åbnede de sidste kalendere og pakkekalender OG opdagede julemandens gaver under træerne. Loke var simpelthen så tålmodig fra morgenstunden og kom ind til os før han gik ind i stuen og kiggede efter. Vi spiste chocolate chip cookies til morgenmad og så kom vi i lidt midlertidig juletøj og kørte så til kirkegaardene for at sætte et lys. Til frokost fik vi lidt ekstra lækkert og så begyndte ventetiden ellers bare mens jeg gik lidt i køkkenet og forsøgte at tage lidt billeder. Årets familiefoto er altid en spændende udfordring.

Juleaftens menus stod på kalkun og and – jeg skulle være sikker på at der var nok mad. Det må man sige at der virkelig var til overflod. Vi spiste and og kalkun flere dage efter jul. Ellers var det ret traditionelt med brunede og almindelige kartofler, sovs, rødkål, syltede agurker og Taffel chips.

Det var første gang i lang tid jeg holde jul med min mor og det var virkelig skønt. Hun overtog bare den irriterende kalkun sovs og gjorde den simpelthen så lækker og god. Mums.

Til dessert fik vi traditionstro både Ris a la mande (men i år var jeg ikke den eneste der spise den, det gjorde mine forældre også) og så fik vi ellers is. Det har min mand og hans mor været vant til hjemme fra dem, så det holder vi fast i og putter mandler i det hele. I år var der ikke mindre end fem mandelgaver. Mor bragte tre styks og vi havde selv to. Det ene var et brætspil til børnene – som de andre år. Jeg kan selv huske fra min barndom, at det var så fint at have et brætspil hvis tiden ikke gik hurtigt nok. Men det var nu ikke noget problem i år.

Jeg ville egentlig have sneget en julet salat ind i år, men det droppede jeg fordi jeg ikke havde fået lavet den i god tid og jeg ved jo at jeg var den eneste udover måske min mor (der vil gøre det fordi hun er jordens dejligste mor) der ville spise af den.

Selve gaveoppakningen gik simpelthen så fint. Christian blev lidt overstimuleret fordi han ikke havde fået middagssøvn, så vi ventede med at pakke en fire af hans gaver op til dagen efter. Deres to store gaver i år var et kæmpe hit – et biltårn (Hot Wheels) til Loke og et legekøkken til Christian.

Jeg fik mit Dior tørklæde som jeg allerede glæder mig til at bruge!

Dagene efter jul – julede vi alt det vi kunne med vores nye gaver og med at guffe lækre rester i os. Vi fik blandt andet lavet en lækker karry chips kalkun sandwich og en lækker ande sandwich. Vi fik bygget bilbane, togbane, spillet brætspil og set Disneys nye filmskud: Encanto et par gange.

Der er generelt bare masser af legetøj ud over det hele i disse dage! Og i dag har vi haft den hyggeligste morgen hvor vi alle bare har hygget os med hver vores og alligevel sammen. Senere i dag skal vi til min fars fødselsdag og have min mors legendariske flæskesteg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *