Mine 3 go to fingersandwitches

Kategorier opskrift

Jeg elsker de her fingersandwiches og benytter gerne enhver lejlighed til at lave dem. Ja, faktisk er der ingen tvivl om at de og scones er hele årsagen til jeg gerne vil fastholde vores lille afternoon tea tradition herhjemme – det er faktisk ikke på grund af kagerne! Selvom de nu også bliver spist med stor nydelse. I virkeligheden var det nok det, der startede traditionen, men siden er det blevet vigtigere at fastholde, fordi den afternoon tea stund er en super god måde lige at få taget pusten ud af hverdagen og have en lille minidate med min mand.

Men jeg laver også altid gerne fingersandwiches til familiefødselsdage, for de er nemme at lave i forvejen og jeg synes også de er en smule festlige og et godt saltet alternativ til alle de søde kager der ofte kommer på bordet også.

 

Jeg laver stort set altid kun de samme. Her er tre jeg altid laver igen og igen med mindre jeg føler mig lidt ekstra kreativ.

Fælles for alle opskrifter, er at de bliver pænere jo skarpere kniv man bruger. Hvis man laver flere af gangen er det også en god ide, at vaske kniven ren indimellem.

 

 

Den med agurk

Det er jo den klassiske engelske udgave og nok i virkeligheden min yndlings, der er bare noget over smagen af agurk og brød der er super lækkert.

Det skal jeg bruge:

Sandwichbrød (jeg bruger nogle gange det helt billige, men det bliver klart bedre af at købe det der lige koster lidt ekstra)

En halv agurk (max, a little goes a long way her)

Flødeost (alternativ smør)

Salt

 

Det gør jeg:

Jeg starter med at skære agurken i den størrelse sandwichbrødet har. Så finger jeg min kartoffelskræller frem (eller mandolinjern) og skære tynde strimler af agurken. Agurkestrimlerne ligger jeg på et par stykker køkkenrulle så det suger agurkesaften ud. Så henter jeg de andre ingredienser ud af køleskabet så de lige får lov til at ligge lidt.

Herefter smørger jeg to stykker toast med flødeost (om det er skrabet eller tykt lag er lidt smag og behag) Så giver jeg det lidt salt. Så tager jeg de nu tørre agurkeskriver og ligger på det ene toastbrød, så det lige dækker den toast. Så tager jeg det andet toastbrød og ligger ovenpå. Herefter skære jeg de fire siders skorper af. Det synes jeg smager bedre.

Til sidst skære jeg toastbrødet ud i fire trekanter. Eller nogle gange tre aflange stykker.

Fortsæt til man har det ønskede antal fingersandwiches.

 

 

Den med laks

Nogle gange undlader jeg dild hvis jeg ved at nogen jeg har inviteret ikke bryder som om det. Men jeg foretrækker selv med dild.

 

Det skal jeg bruge:

Sandwichbrød

Røget laks

Flødeost (alternativ smør)

Dild (eller salt hvis dild undlades)

 

Det gør jeg:

Jeg starter med at smøre to sandwichbrød med flødeost på hver side. Derefter snitter jeg dild fint og drysser hen over det ene sandwichbrød. Herefter tilføjer jeg laks ovenpå sandwichbrødet og sørger for at dække det brød til med et tyndt lag røget laks. Herefter ligger jeg det andet sandwichbrød over og skære skorperne af. Til sidst skære jeg dem i fire trekanter.

Gentag indtil ønsket tal opnås.

 

 

Den med æg

 

Det skal jeg bruge:

Sandwichbrød

Æg

Majo (jeg bruger Hellmanns)

Karse

Salt

 

Det gør jeg:

Jeg starter med at koge æggene hårdkogte. Herefter tager jeg et æg af gangen og piller det. Jeg putter det ned i en kop og finder en lille kniv og begynder at skære ægget i stykker nede i koppen. Når ægget er i mindre stykker tilføjer jeg en spiseske majo og lidt karse (efter smag) og til sidst lidt salt.

Jeg smøre et lag æggeblanding ud på et sandwichbrød og lægger til sidst et sandwichbrød over det. Presser det sammen med let hånd. Herefter skære jeg kanterne af og ud i fire trekanter.

Gentag indtil ønsket antal sandwich trekanter opnås. 

 

 

 

 

1 tanke om “Mine 3 go to fingersandwitches

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *