7 grunde til jeg gerne vil tilbage til Florida

Kategorier Rejser

Lige inden jeg blev mor var mig og min mand i Florida, og rejsen står stadig ret lysende for mig – som en helt igennem fantastisk oplevelse, og her flere år efter, føler jeg slet ikke jeg er færdig med Florida. Jeg drømmer derfor om at komme tilbage en dag, men det bliver selvfølgelig nok først når sønnike bliver lidt ældre og kan få noget ud af det.

 

 

 

 

Palmer, badeferie og drinks

Florida var faktisk den første rigtige badeferie jeg har været på som voksen, og når jeg drømme mig til en ny badeferie, så ser jeg følgende for mig: Miami med dens mange store drinks og smukke, smukke strande. Laid back Key West med sin helt egen nærmest cubanske stemning. Eller jeg ser Key Largo med sin smukke udsigt og sine farlige drinks. Jeg ser palmer, og udsigt til pool og turkisblå vand, strandbar og forsøget på at spotte delfiner. Alt det vil jeg meget gerne opleve igen.

 

 

 

 

Discovery Cove

Discovery Cove er en helt særlig perle i Florida. Det er et sted hvor man har mulighed for at komme helt tæt på delfiner – og det på en helt naturlig måde. Forstået sådan at Discovery Cove gør meget ud af at det er på delfinernes præmisser. De delfiner der er i Discovery Cove er nemlig alle rednings delfiner og de kan ikke længere bare puttes tilbage i naturen, for så vil de pr. erfaring ikke overleve længe. Men derfor skal de stadig have et godt liv og selvom delfiner er meget nysgerrige, legesyge og sociale – også overfor mennesker, så tvinger de ikke delfinerne til at møde mennesker. Men lader delfinerne vælge om de selv vil deltage. Og der er mange steder i Florida, hvor det desværre ikke er sådan. Så her havde jeg det faktisk helt fint med at vente en time mere end forventet på at en delfin gad sige hej. Og det var ret stort og sjovt at hilse på delfinen.

Men Discovery Cove er meget mere end det. Det er et helt fantastisk bade-oase, som jeg slet ikke er færdig med. Jeg har ikke behov for delfin-delen igen. Det er  også ret dyrt, men jeg vil rigtig gerne alt det andet. Jeg vil gerne snorkle i deres bassin med de mest smukkeste farvestrålende fisk. Jeg vil gerne se de farvestrålende fugle igen der spiser af hånden og jeg vil vildt gerne se Odderne igen. Og min mand vil gerne dykke igen. Men generelt så var det også bare virkelig et dejligt sted at ligge i blød. Så ja, glem alt om Sea World og ta’ i Discovery Cove i stedet.

 

 

 

 

 

Disney World

Jeg kan blive helt høj når jeg er i Disneyland. Jeg æder det hele råd og kan nærmest ikke få nok. Sidst var vi kun to dage i Disney World, men det er kun en park ud af alle de Disney parker der er i Florida, så det er højt på listen at se de andre, men helt sikkert også at bruge nogle flere dage i Disney World. Det er så stort og der er så meget at se. Der er masser af skønne Disney referencer til barndoms filmglæder og ja, det er bare en skøn blanding af nostalgi og bare virkelig essensen af hvad Disney er – håb, glæde og drømme.

 

 

 

 

Seven Dwarfs Mine Train i Disney World

Noget andet jeg bestemt heller ikke er færdig med at prøve, er denne ene rutsjebane. For det er den eneste jeg endnu har prøvet som jeg ikke bliver dårlig af. Ja, jeg har en frygtelig portion motion sickness, så jeg får det noget så dårligt når jeg er i en rutsjebane. Selv de små nogle vi har i Danmark. Det er ret frustrerende. Min mand lokker mig nogle gange til at prøve, selvom han ved hvad det gør ved mig og jeg ved det – ja, så prøver jeg alligevel. Og den her Seven Dwarfs Mine Train er første gang jeg har oplevet hvordan det må være at være alle jer andre, der synes det er sjovt at være i rutsjebane. For nøj hvor var det bare helt, helt fantastisk! Den må og skal jeg prøve igen mange gange hvis jeg kommer til Florida igen.

Jeg har en teori om at det er farten. Den er nemlig ikke hurtig, men den er stadig hurtig nok til at give en et kæmpe sug i maven når man flyver nedad. Ej, jeg elsker den rutsjebane. Ironisk nok så prøvede jeg en mere der over i Florida, der ‘næsten’ heller ikke gjorde mig dårlig – den gjorde det desværre lige lidt til sidst – men det var i The Wizarding World of Harry Potter – The Hippogriff Ride og den var der ikke særlig meget kø til i forhold til Seven Dwarfs Mine Train, så den prøvede jeg mange gange selvom jeg fik lidt kvalme. Men det var stadig ingenting i forhold til hvordan det normalt er for mig med rutsjebaner.

 

 

 

 

 

The Wizarding World of Harry Potter

Men den største årsag til jeg gerne vil tilbage til The Wizarding World of Harry Potter er fordi det bare virkelig var en magisk og storslået oplevelse. Det var virkelig som at gå ind i bøgerne for en stund. Og de to-tre dage vi bruge føles næsten ikke nok, det var bare noget så gennemført – så magisk og storslået. MEN de har stadig mange nye planer i form af nye forlystelser og nye tilføjelser til den del af Universal parken (ja, det er lidt fjollet, men The Wizarding World of Harry Potter er faktisk beliggende i to Universal Parker: Universal Studios og Universals Island of Adventure  – men smart fordi man skal betale dobbelt entre hvis man vil se det hele) – så jeg tænker, at det også giver ret god mening for os, at vente med at tage til Florida igen, til de har lavet nogle nye tilføjelser. Men ja, det siger nok sig selv, at det her nok var den største af alle oplevelserne for en Harry Potter geek som mig. Det er helt sikkert det tætteste man kommer på et Hogwarts brev.

 

 

 

 

 

 

Harry Potter and the Escape From Gringotts

En forlystelse i The Wizarding World of Harry Potter, som jeg er ked af lidt at være gået glip af er Harry Potter and the Escape From Gringotts . Ikke fordi jeg vil prøve forlystelsen, huha nej. Jeg prøvede den med Hogwarts og jeg var ved at dø! Eller ja, jeg kunne næsten ikke spise eller fortage mig ret meget fornuftigt i flere timer efter. Puha, men hvad jeg først fandt ud af bagefter var, at man sagtens kan hoppe ud lige inden forlystelsen. Som i sekundet inden. Der er en exit dør der er beregnet til at man kan gå ud lige inden. Så jeg elsker bare at stå i kø eller hvad? Nej, men de forlystelser de har i The Wizarding World of Harry Potter er ofte lavet sådan, at de faktisk viser dig en masse Harry Potter stuff på vejen hen til forlystelsen og som du ikke kan se hvis du ikke står i køen. F.eks. kan man kun få lov at se Dumbledores office i Hogwarts hvis man står i den mega lange kø, der er ingen andre måder at se den på. Det er både negativt, men også lidt smart, for så er det ikke nær så kedeligt at stå i kø. Så ja jeg gik glip af at se en masse i Gringotts, så det er helt sikkert også et must for mig hvis jeg kommer til Florida igen. Og jeg tror gerne jeg vil gøre det med Hogwarts forlystelsen igen også, for nu ved jeg at jeg kan tage mit kamera med. Det kunne jeg jo ikke når jeg skulle op i forlystelsen. 

 

 

 

 

 

Popeye Raging Rapids Water Ride

Den er forlystelse er sindssyg sjov, men man bliver virkelig, virkelig våd efter man har prøvet den. Man får hældt rigtig meget vand ud over sig på den tur, der ellers ligner River Rafting forlystelsen fra Danmark – bare med væsentlig større bølger og masser af vand i bådene. Så den er rigtig god til en varm dag og knap så god til en regnvejrsdag i Florida. Forlystelsen ligger i Universal Studios park og det er uden tvivl den absolut sjoveste jeg har prøvet.

 

 

Og som en 8’er, så vil jeg bare gerne tilbage og opleve noget mere af alt det andet jeg ikke nåede. For Florida har helt sikkert meget mere at byde på. Everglades er i øvrigt et besøg værd, men jeg har ikke behov for at se den nationalpark igen, selvom det også var ret sjovt at være ude i både og se alligatorer. Men ja Florida er bare virkelig en skøn kombination af forlystelser, sjov – en god mængde popkultur og samtidig også en utrolig smuk og afslappende badeferie. Den helt perfekte kombination.

 

1 tanke om “7 grunde til jeg gerne vil tilbage til Florida

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *