Disneyland Paris tips

Efter vores tur i Disneyland har jeg skrevet et par ting ned som jeg vanvittig gerne vil huske til en anden gang, og det greb lidt om sig og blev til en lang blogpost, for mange af tingene er ret nice to know hvis andre lige står og skal afsted.

Vi boede selv på Disney hotellet Sequoia Lodge som er et udmærket tre stjernet hotel, som ligger i nem gåafstand til Village og begge parker. Temaet i Disneyhotellerne er ofte ret gennemførte og Sequoia Lodge er all about natur, så hotellet har nogle virkelig fine udedørs arealer. Man får en fin morgenbuffet på hotellet (dog elendig kaffe – men de har heldigvis en Starbucks i Village) og som med de andre Disneyparker så kommer der hver dag en Disneyfigur som man kan stille sig op og få taget foto med. Hvilket kan være en fordel fordi man så undgår de lange kører i selve parkerne hvis man er til Disney figurer hunting. Men mere om det længere nede i indlægget.

 

 

Planlæg, planlæg og planlæg

Hvis man bor på et af Disney hotellerne så får man mulighed for magic hours inde i selve parken og derfor mulighed for at prøve en række forlystelser før parken officielt åbner. Det er en kæmpe fordel at spise sin morgenmad super hurtigt og komme afsted, og prøve de forlystelser som normalt har flere timers kø i løbet af dagen. Der er stadig kø ved dem, men ikke når så lang som normalt. Selv Dumbo forlystelsen for de mindste er der ofte en hel time til, men hvis du er hurtigt kan du nøjes med at stå i kø i et kvarter der om morgenen.

Hvis du gerne vil spise I en bestemt Disneypark restaurant, så sørg for at bestille bord. Disneyland anbefaler selv at man bestiller bord op til 2 måneder før. Det er så lige lidt overdrevent men dog kan der i højsæson godt være booket op nogle dage i forvejen. Så vent ikke alt for længe og sørg for at bestille bord ugen før du tager afsted eller lige når du er ankommet til hotellet. Så slipper du for at stå i time lange køer for at spise et sted og kan i stedet bruge tiden i parken.

Book også med det samme eventuelle shows eller Meet and Greet med Disneyfigurer.

Planlæg uden om paraden. En time før den store parade starter så lukker de det meste af hovedgaden af og til sidst også udgangen(!) og det er ofte umuligt at komme igennem menneskemængden når paraden først er gået i gang. Så hvis man har et sted man skal være på et bestemt tidspunkt, så vær sikker på indberegne paraden. Den er dog helt sikkert et kig værd en af dagene og hvis man skal have en god plads, så skal man være tidligt på den for folk stiller sig op og venter op til en time før.

Brug app’en. Disneyland har deres egen app og den er ret godt opdateret. På den kan du hurtigt få et overblik over hvor meget kø der er til de forskellige forlystelser, Meet and greet tidspunkter og hvilke programpunkter der ellers er i løbet af dagen. Med app’en kan man hurtigt danne sig et overblik over hvilke forlystelser der altid er meget besøgte – hvilket hurtigt kan vise sig at være en fordel de næste dage man er i parken og særligt hvis man har Magic Hours.

 

 

Mad & drikke

Vand er guld værd i Disneyland for du kan ikke købe det andre steder end i parkerne, hotellerne eller i village og der koster de alle det samme. Vi kom af med 70 kr. den første dag vi var der fordi vi købte en liter vand og en halv liter Cola. Så hvis du kører i egen bil til Disneyland, så sørg for at samle et lager for vandet i vandhanerne smager så meget af klor, at det er udrikkeligt. Det næste problem er selvfølgelig, at holde vandet kold for der findes ikke mange minibarer i de almindelige hotelværelser eller køleskabe.

Mad inde i selve Disney parken er svær. Alt er bygget op omkring, at man skal have en tre retters standardmenu (med undtagelse af et par enkelte buffe steder) og faktisk er der kun ganske få retter at vælge imellem og kvaliteten er generelt ikke særlig god. Så til frokoster er det bedre at søge i Village eller finde den eneste pomfritbod i Disney parken Studios.

Hvis man køber en samlet Disney oplevelse så kan man købe halv- og helpension. Helpension er en dårlig ide med mindre man elsker tre retters menuer til både frokost og aftensmad. Men halvpension som dækker morgenmad og aftensmad, er utrolig nem at bruge og helt sikkert også en fordel fordi hele Disneyland systemet er bygget op efter det. Man skal bare gerne huske at bestille bord, men det har jeg allerede dækket i afsnittet ovenover.

Man kan også spise med Disney-figurer hvilket vi gjorde et par gange, men det dækker jeg i næste afsnit.

 

 

Disney figurer-hunting

Figurer hunting er sjovt – især for børnene. Man kan få taget billeder med forskellige Disneyfigurer og man kan få deres autograf hvis man har eller har købt en autografbog. Men det kan være en ret trættende ting at skulle stå i kø til som forældre.

Derfor:

  1. Planlæg Meet and Greet, for så kan man få specifikke tidspunkter man kan møde op på.
  2. Brug eventuelt Magic Hours til at få et par autografer inden parken officielt åbner. De står ofte på faste steder som man hurtigt kan få overblikket over den første morgen man er i parken.
  3. Tjek tidspunkterne for figur-møder på det Disney hotel du bor på. Det er ofte lige i nærheden af morgenmadsstedet.
  4. Sidst men ikke mindst, overvej at spise på en restaurant hvor figurer er en del af pakken.

Det sidste punkt kræver lidt mere forklaring. For det er selvfølgelig dyre at spise på de restauranter hvor Disney-figurer går rundt mellem bordene. Og det kan enten både være oplevelsen værd eller spild af penge. Det kommer helt sikkert også an på hvor meget ens børn går op i det med figurer.

 

Vi var inde og spise på to figur-besøgte restauranter og den ene var en virkelig god oplevelse og den anden var ikke.

En af de første aftener spiste vi på Askepot restauranten ‘Auberge de Cendrillon’. Min søster og jeg havde inviteret mine forældre der ind, at spise, for når nu de havde givet os turen kunne vi i det mindste godt give lidt ekstra for at spise bedre en af aftenerne. Mit indtryk er også at ‘Auberge de Cendrillon’ er et af de absolutte bedste madsteder i hele Disneyland, men det er også ret dyrt og det skyldes især at restauranten svømmer med prinsesse-figurer. Da vi var der fik vi både hilst på Ariel, Askepot, Rapunzel, de to små mus fra askepot og Tornerose. Og hvis man har små piger der er glade for Disney prinsesser så er stedet nærmest et must. Alle prinsesser sørger for at komme rundt til alle bordene og snakker, smiler og hilser på de yngste. Man kan både få taget foto og få autograf. Og det hele foregår ret stille og rolig. Og selv vores vilde søn var ret underholdt – og også lidt skræmt over de der store mus.

Maden var som sagt rigtig god og særligt desserten og den ekstra tilkøbte kage var virkelig virkelig lækkert!

 

 

 

Den anden figur-restaurant vi besøgte var Café Mickey. Det var egentlig ikke oprindeligt planen, men vi var gået forbi en aften og det så vanvittig hyggeligt ud – udefra. Så vi bestilte bord til dagen efter. Oplevelsen var lidt en anden. Restauranten er ellers godt besøgt af både Mickey, Minnie, Pluto, Tigerdyr og Æsel, men der er meget larm og det hele virker som et meget kaotisk setup. I hvert fald der hvor vi sad. Maden – ja, maden var faktisk ikke pengene værd. Det var slet slet ikke samme kvalitet som prinsesse-restauranten, hvilket er virkelig synd. Det var på alle måder ‘dårlig’ cafemad.

Figurene var vældig underholdene – og særligt Tigerdyr der virkelig levede sig ind i sin rolle, men sønnike vidste ikke altid helt hvad han synes om de der store figurer …

 

 

 

Vi kunne godt overveje at spise på Auberge de Cendrillon igen, også selvom det klart mest bliver gjort noget ud af pigerne der besøger stedet og ikke drengene, men det er bare sådan en fin og anderledes disney oplevelse. Men det skal virkelig kun være hvis sønnike gider eller vi er afsted med andre der er har børn. Da jeg første besøgte restauranten for mange mange år siden så havde prinsesserne også prinserne under armen og de var ingen steder at se denne gang, hvilket er lidt synd.

Cafe Mickey gider vi ikke prøve igen. Men næste gang kan det være vi prøver morgenmad med Disney figurene på Plaza Gardens for morgenmaden dernede i Disney er stortset den samme alle steder og så ved man lidt mere hvad man betaler ekstra for. Plus der er en lille fordel ved at spise morgenmad i parken og det er at man er den første på stedet bagefter.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 thoughts on “Disneyland Paris tips”