En ny efterårstradition

Kategorier Efterår, Familie

At få børn er fyldt med tilvalg og fravalg – at prioritere hvad man skal bruge sin tid til. At sætte sine børn først og samtidig ikke glemme sig selv. Det bedste er når alting går op i en højere enhed, når både os voksne og børn får en oplevelse sammen som vi alle sætter pris på.

Julen er et rigtig godt eksempel. Vi har så mange gode traditioner i julen som giver skønne fælles oplevelser og gode minder sammen. Vi har kun fået flere og flere traditioner efter at vi fik børn og jeg kan heller ikke forestille mig noget hyggeligere end at lave sæson-ting med mine børn. Nok også derfor, det store behov for at lave flere.

 

 

Sidste år begyndte vi så at skære græskar og i år gjorde vi det samme. To gange og med en forventninger om at vi helt sikkert skal gøre det til næste år, har født en ny tradition hjemme hos os.

Som barn kan jeg huske at vi et par gange skar græskar med min familie, men det var bestemt ikke noget vi gjorde årligt, det var derfor ikke rigtig en fast tradition. Og min mand har vidst slet ikke gjort det som barn. Så vi har været lidt sløve om at komme igang med det der halloween men nu er vi jo klart kæmpe fan.

 

 

Min mand har også vist sig at have skjulte talenter for at skære i græskar. Jeg er selv ret elendig til det. Og nøjes med at forslå at han skal skære, det mest skræmmende jeg kan komme i tanke om: 2020. ;0)

Loke hyggede sig med at samle græskar-kerner sammen, mens han fulgte nøje med i sin fars udskæring. Græskarkernerne skyllede og tørrede vi. Gav dem lidt salt og olie. Putte dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. Hvorefter vi spise dem sammen med aftensmaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *