Lokes 5-års fødselsdag

Kategorier Familie, Fejring

Den sidste uge er fløjet så stærkt forbi mig, at jeg føler jeg har stået med åben mund og set til mens tiden på uret har løbet ukontrolleret afsted. Vi har i den sidste uge fejret Lokes fødselsdag. I lørdags var store oprydningsdag, søndag fejrede vi fødselsdag med bedsteforældre besøg og mandag som var hans rigtige fødselsdag havde vi ham med i Legoland. Det var et kæmpe hit.

Som altid på hans fødselsdag måtte han selv bestemme menuen, så om lørdagen til kaffe fik vi – udover de sædvanlige bamseboller og varm kakao med flødeskum – små jordbærtærter. Selve fødselsdagskagen blev nemlig i år Lokes yndlingskage, jordbærtærten, og den skulle jeg jo selvfølgelig prøve og lave fra bunden af. De var monstre lækre. Jeg brugte den her opskrift fra spis bedre. Den har jeg nemlig haft succes med en gang før.

Jordbærtærter er lidt umulige at lave til tal, så jeg lavede den traditionelle familiekagemand – vandbakkelse med glasur og masser af slik – om til et fem-tal. Det lignede klart mere et fem tal før den kom i ovnen, men i det mindste var den mere vellignende end de mange kagepiger vi har lavet ud af vandbakkelser da jeg var barn.

 

 

Til aftensmad lavede min mand Lokes livret, som vi kalder rød sovs herhjemme, da den er lettere selvopfunden, men den kommer tættest på noget der ligner en blanding mellem pastasovs og mørbradgryde.

Dagen efter på hans fødselsdag stod vi op med fødselsdagssang, traditionelle fødselsdagsvafler og gaveudpakning. Men så gik turen ellers også til Legoland.

Det var en smuk dag, det meste af dagen var der dejligt vejr med masser af solskin og blå himmel og det var først aller sidst på eftermiddagen at der blev lidt overskyet og lidt koldt, men der gik turen alligevel hjemad.

Jeg har været lidt betænkelig ved at tage i Legoland mens alt det her c-lort har stået på, men nu kan man kun komme ind hvis man er testet i forvejen og mine forældre har fået første stik, og heldigvis er tallene ikke så høje i øjeblikket. Vi var kampbredt med masser af håndsprit, og stofmasker til at have på til alle forlystelserne. Men det viste sig at der var nærmest ingen mennesker i Legoland, så det føltes næsten som om vi havde det hele for os selv. Sønnike fik dobbeltture, tredobbelt i forlystelser, fordi der ingen kø var. Så det var bare mega godt.

Sidste gang han var i Legoland kunne han ikke prøve så meget, men nu var han blevet høj nok til at prøve flere ting og det gik simpelthen bare så fint. Han elskede det hele, hvilket var lidt en lettelse, at han ikke har arvet mit motion sickness.

Christian klarede turen så fint – det havde jeg også været lidt spændt på, fordi han jo dybest set ikke har set noget som helst af verdenen endnu. Men han havde også trofaste grønne drage bamse med sig hele vejen.

Inden vi kørte hjem fik Loke som en ekstra fødselsdagsgave lov til at vælge en gave i butikken – vi frygtede lidt at vi skulle tale ham fra store dyre legosæts, men faktisk ville han bare aller helst have et legetøjssværd og -skjold. Så det fik han.

På vej hjem i bilen faldt fødselsdagsbarnet i søvn i løbet af fem minutter.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *