Står du stadig og rykker dig i håret med hvad du skal give en 1-årig i julegave? Så kan den her lille guide måske hjælpe. Jeg har nemlig selv gjort arbejdet og da jeg skulle give gave til den første så stod jeg og rykkede mig i håret. Denne gang var det meget nemmere, men jeg tænkte jeg ville samle listen hvis der nu skulle være nogen som stod med deres første og var i tvivl om hvad der ville være godt til en 1-årig – dreng eller pige.

Alle tingene kan købes på nettet. Jeg har ikke lavet direkte links for i de her juledage så er der mange steder ting bliver udsolgt efterhånden, så det er bedre at google tingenes navne.

 

 

 

 

 1. En af de helt store udviklingstrin der ligger omkring 1 års alderen og opefter er at øve de små i at gå og en gåvogn er virkelig god til formålet. Brios gåvogn er en klassiker og den er god robust til at hjælpe de små med at finde balancen og skubbe den foran sig. Det er også altid et hit for de små at fylde vognen op med legetøj.
 2. Den sødeste snekugle fra ‘a little lovely company’.
 3. Uncle Goose klodser (danske) er super æstetiske og samtidig gode til læring fremadrettet fordi de både indeholder billeder og bogstaver. Og så er de sjove at stable og ikke mindst vælte for de små.
 4. Et baby puslespil er også rigtig god til at øve de smås finger finmotorik.
 5. Paw Patrol gåvognen her bruges nok mest til at blive fræset rundt på. Vores søn på fire synes i hvert fald stadig det er sjovt at drøne rundt på hans gamle brandbil gåvogn og miniscooter. Denne er et større hit i flere år end brios gåvogn er, men den er ikke nødvendigvis så god til at lærer at gå på. Så jeg føler lidt at ‘gåvogn’ er misvisende, men det hedder den nu engang. Paw Patrol er helt sikkert populær mange år i fremtiden og den her kan både sige lyde og bruges til at skubbe baby rundt på indtil de selv lærer at køre på den. Men så går det også løs rundt om spisebordet kan jeg godt love for.
 6. Puttekasser er også en rigtig god ide til at udvikle de smås forståelser af former. Det er typisk et legetøj man får anbefalet af sundhedsplejerske eller dagplejere. Vi havde en brio til vores ældste og den fungerede rigtig fin – selvom han fik den smadret, men den blev også kaste i gulvet rigtig mange gange.
 7. Et aktivitetsbord er også en rigtig god ide til når de små lærer at rejse sig op. Det holder dem på benene længere og aktivitetsborde er altid fyldt med mange forskellige aktiviteter. Lyd, former og farver.
 8. Findes der noget pænere på et babyværelse end en gyngehest? Vi fik selv den her i dåbsgave til Christian og han synes den er super spændende og ikke mindst sjov når vi gynger ham på den.
 9. Oballs er helt fantastisk til de små babyfingre og vi har flere variationer af dem herhjemme. Gogrippers er især et hit i øjeblikket og de fåes som almindelige biler, eller man kan få en Peter Plys og Tigerdyr udgave eller en Mickey og Minnie. De er så fine.
 10. Denne bondegård fra Fisher Price little people, er god til de helt små, for bondegårdsdyrene ligger rigtig fint i deres små hænder og er åbenbart også gode at gumle på. Selve bondegården er også en der vil blive leget med i flere år.
 11. Dublo klodser er også rigtig meget en fremtidssikret gave. Som 1 årig er klodserne mest sjove at have i hånden og kaste rundt med og som de bliver ældre bliver de sove at bygge med.
 12. Bamser er et must for de små. Den her dragebamse er særligt et hit at sove med herhjemme. Den kan ikke undværes. Bamsemærket Jellycat er en af mine store favoritter når der skal købes nye bamser, for de er tilpas søde og bløde – og lettere nuttede. Og så laver de fx. sådan en fin sæson bamse som det her rensdyr og det er jo ikke til at stå for, for sådan en juletosse som mig.
 13. Sprogforståelse er også rigtig vigtig og jo mere man læser for de små jo bedre. Så jeg skulle jo helt klart tilføje en bog til listen også – og her sad jeg så og tænkte på hvilke det skulle være – og her er det jo bare for dumt ikke at blæse i egen trompet og jeg kan ikke anbefale nogen bedre end mine egne papbøger. ;0)

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *