De sidste film jeg har set #22

Det er nogle seriøse storfilm vi har set på det sidste og det har været lidt en blandet fornøjelse. Alle virkede utrolig lovende, men det var ikke alle der fungerede. Men der var nogle virkelig gode nogen også af sådan en kvalitet som jeg ikke synes man har set i rigtig langt tid.

Dune – set på HBO Max

Jeg burde have læst bogen. Det er følelsen jeg altid sidder tilbage med, når en filmatisering af en populær bog efterlader mig med en meh… følelse. Dune er en af de helt store sci-fi klassikere og ja, man skulle tro det var en bog jeg burde havde læst, men sci-fi og fantasy er ikke det samme i min verden. Filmatiseringen er flot, men selve stilen fandt jeg underlig. Det er den dog helt sikkert blevet gjort bevidst, for at passe til stilen i bogen og når nu jeg ikke har læst den er det svært at lave nogen større tanker omkring det, men én ting kan jeg sige om det og det er, at det fungerer simpelthen ikke. Jeg føler filmatiseringen er lavet til dem som har læst bogen og vi andre er lidt glemt. Hvilket er synd. Udover at være underlig og forsøge at være dybt mystisk så var den i bund og grund bare ret kedelig. Vi kommer aldrig tæt nok på karakterne til at de betyder noget for os og ja, det var lidt en skuffelse vil jeg sige.

Jungle Cruise – set på Disney+

En anden kæmpe skuffelse – ja, vi kan jo lige så godt få ryddet dem af vejen fra starten. Den her virkede ellers lovende. En slags ny Indiana Jones eller The Mummy film, én med masser af eventyr, mystik, gåder kombineret med action og krydret med en lille smule romance. Rollelisten var da også fuldstændig i top, men åh, jeg har næsten lyst til at skrive: hvad er der i vegne med mig? Hvorfor kan jeg så ikke lide den? Men problemet skal i virkeligheden findes i manglen på historiefortælling. Den var simpelthen ikke stærk nok, den var ikke dårlig, men den var bare slet slet ikke så god som den lagde op til. Men der er bare ikke rigtig nogen ordentlig og god historie bag en filmatisering af en Disney forlystelse.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – set på Disney+

Den her film (med sin meget lange titel) var faktisk overraskende god. Jeg havde ikke forventet noget som helst men det jeg fik var en underholdende og spændende film. Den kan helt klart anbefales. Det er lidt en anderledes superhelte film end vi plejer at se. De superhelte film der også typisk har været har forgået i den vestlige verden, den her tager gode skridt mod østen og det er vanvittig forfriskende.

Black Widow – set på Disney+

Black Widow var bedre end jeg havde forventet. Som udgangspunkt hader jeg lidt at se tv-serier eller films som er prequels, for man ved hvad karakterens skæbne er før man begynder at se den og det fjerner altså en del af spædingen/fornøjelsen/glæden for mig. Det gjorde den også her, men den var alligevel super underholdende og jeg fik lidt Alias vibe (agent tv-serien) fordi der var familie, humor og agentaction ud over det hele og det var skønt med skønt på!

Encanto – set på Disney +

ENCANTO!!! Vi snakker ikke om Bruno, nej, nej, nej. Vi snakker ikke om Bruno. Jeg ELSKER den her Disney film. Det er simpelthen den absolut bedste de længe har lavet. Det er alt der spiller i den her tegnefilm – alt ligefra historien til musikken og det visuelle. Alle skulle simpelthen tage og se den, ikke kun børn. Men også børn! Min søn har set den masser af gange allerede og det elsker jeg simpelthen også Disney for. Det er rart at han kan se en vaskeægte Disneyfilm mange gange og ikke kun Paw Patrol. Hvis jeg skal komme med et lille minus, som man jo skal fordi man jo er lidt kritiker anlagt, så ville jeg ønske at de havde brugt mere krudt på slutningen. De løb tør for ideer eller noget, for slutningen hænger slet ikke sammen og det er ærgerligt. Men selve filmen er stadig EPIC. Så kæmpe anbefaling herfra.

James Bond – No Time to Die – set på Blockbuster med yousee måneds kode

James Bond … var det ikke mest noget der fungerede i gamle dage? Er det ikke bare lidt en action film i dag på lige fod med rigtig mange andre actionfilm? Det er lidt sådan jeg har det med James Bond. Der ér ligesom ikke rigtig noget nyt der, det er det samme gamle fortæskede koncept som ikke længere helt er nok. Historien er der simpelthen ikke. Jeg var da underholdt men jeg forstår ikke alle dem der siger at det her er en af de bedste James Bond længe, er det pga af slutningen? Slutningen som virker tvungen – ja, jeg skal ikke spolie men åh, hvor ville jeg have ønsket at de havde gjort mere ud af historien og fået slutningen til at stå endnu stærkere end den gjorde.

Hilda og bjergtrolden – set på Netflix

Jeg elsker tv-serien Hilda som man også kan se på Netflix. Jeg synes den er så fin og opfindsom. Jeg elsker nysgerrige og viljestærke Hilda og ikke mindst hendes Hjorteræv Kvist eller Twig på engelsk. Jeg fortrækker at se den på engelsk fordi jeg synes stemmerne passer bedre til karakterne end de danske gør. Hilda og Bjergtrolden er en film, men den fortsætter hvor tv-serien sluttede og jeg er i tvivl om Hilda nu officielt er slut med den her film. Det virker det til, desværre. Men omvendt så virker det også en smule til at forfatteren bag hele ideen måske er løbet tør for alle de gode ideer, for ærligt, så var filmen lige så kedelig som tv-serien er spændende. Det var virkelig en lidt tam slutning ovenpå en virkelig virkelig fantastisk tv-serie, så øv for det.

Harry Potter 20-års jubilæum: Tilbage til Hogwarts – set på HBO MAX

Det her er jo egentlig mere en dokumentar end en film, men selvfølgelig skulle jeg se den. Harry Potter filmene og bøgerne har betydet så meget for mig, at de voksede sig til en del af mig. Og ja, hvad kan jeg sige, selvfølgelig så jeg dokumentaren så snart den kom på HBO og selvfølgelig var der tåre, det var meget rørende at se. Men det tror jeg kun det er for dem som er vokset op med HP i et eller andet omfang og hvor det har betydet mere end bare nostalgi.

A Street Cat Named Bob – set på Netlix

For mange år siden – efterhånden – anmeldte jeg bogen ‘A Street Cat Named Bob’ på Skrivepulten.com, og den var fyldt med masser af hjertevarme. Men jeg fik aldrig set filmen, ikke før nu. Begge dele bygger på en sand historie om en rigtig gadekat ved navn Bob som fandt den hjemløse James, og ja, uden at sige for meget, så ender det med at de redder hinanden – flere gange. Filmen var næsten lige så hjertevarm som bogen og værd at se hvis man er lidt tosset med katte som jeg.

Eternals – set på Disney+

Jeg vil SÅ gerne have kunnet lide den her superhelte film, rollelisten var da også imponerende og historien lovende, men det her mindede – som min mand udtrykte det – mere om en dårlig DC film end en Marvel film. Historien var ikke stærk nok til den længde filmen havde og karakterne var heller ikke underbygget nok. Dét der til gengæld var godt var at de havde lavet en bred casting af helt almindelige mennesker og forskellige etniciteter. Så meget desto mere er det bare super ærgerligt at historien ikke var stærk nok. Jeg var underholdt men småkedede mig lidt undervejs, så det bliver ikke en film jeg kommer til at gense, men hvis der kommer en 2’er, hvilket de klart ligger op til, så vil jeg nok se den men den vil være langt nede af to be seen listen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *