I sommerferien gik jeg i gang med et helt nyt projekt, og det kalder jeg projekt grå hår, som overskriften også siger. Ser I jeg er nemlig begyndt at få masser af gråhår, men det er faktisk okay, for jeg troede jeg ville begynde at blive gråhåret endnu tidligere. Min mor begyndte at få gråhår i sine teenageår og min søster begyndte også at få dem ret tidligt. Vi bliver gråhåret tidligt i min familie – eller skulle jeg sige hvidhåret, for de er faktisk nærmest kridhvide dem der pibler frem – så jeg har altid været meget bevidst om det, og snakket meget om det. Sorry friends.

Jeg har i mit liv kun fået farvet mit hår to gange (som skyllefarve). Min mors hår blev nemlig så skadet af at farve det så meget, så jeg var ret bevidst om at passe på håret så langt tid som muligt. Men jeg har altid været glad for min hårfarve, så det gjorde mig ikke noget. Plus jeg er faktisk ret nærig når det kommer til at gå til frisør. Og jeg har endnu ikke fundet mig en frisør, som jeg var virkelig glad for. Enten så skal man høre en mega lang salgstale, i håb om at man køber deres produkter, eller også så klipper de dig som alle andre i byen, fordi det er det de fleste vil have. Måske har jeg været uheldig. 

Hvad gør man så ved det gråhår man er ved at få? For i mit let mørkebrune hår, så ser det faktisk totalt dumt ud at der pibler hvide hår frem. Jeg var også ret bevidst om som barn, at min mor så meget ældre ud end hun var, da hun begyndte at få helt hvidt hår. Men omvendt har jeg ikke lyst til at rende til frisør i tide og utide. Jeg ved, at jeg ikke får det prioriteret. Jeg har haft brug for at få plukket mine øjenbryn hos en prof det sidste år nu, og det har jeg ikke engang fået taget mig sammen til.

 

 

 

 

Jeg kunne godt finde på at gå det gråhår i møde og få en sølvmanke (når der er lidt flere af dem) – også selvom manden ikke bryder sig om den tanke. Han synes ikke det er pænt. Jeg viser ham det ene billede efter det andet af In the frow, hvorefter jeg begejstret har sagt, seee… er det ikke bare vildt fedt med sådan en sølvmanke! Men han forbliver ret uimponeret. Men jeg er lidt undecided. Så derfor kalder jeg det ikke projekt gråhår gåvæk – selvom det helt sikkert bliver mit hovedfokus her i starten.

Lige før sommerferien begyndte jeg, at søge på information omkring hjemmefarvning. Og så faldt jeg over farvebomben fra Revlon og colour refresh af Maria Nila. De er hårkure med farvepigmenter. Dvs. det både plejer og ‘let’ toner dit hår. Det lød jo som lige noget for mig. Godt nok er de ikke beregnet til andet end at farveopfriske, men hvis nu de kunne dække de hvide hår så ville jeg var fint tilfreds. Så jeg bestilte en hjem af hver – en rød og en der lige er en tand mørkere end min egen hårfarve.

 

Min egen hårfarve

 

 

 

Farvet 1. gang med Maria Nila – Autumne Red: 20/7

 

 

Efter 3-4 hårvaske med Maria Nila: 4/8

 

 

Farvet 1. gang med Revlon:

 

Jeg har i løbet af ferien prøvet dem begge – som I kan se på før og efterbillederne er det med nogenlunde succes. Farvepigmenten dækker ikke alle hvide hår, men jeg skal have fundet ud af om det er fordi jeg skal have produktet til at sidde længere i håret inden jeg skylder det ud. Men hvis det virker, så kunne jeg sagtens se mig selv gør det her med løbende mellemrum. De lover at holde mellem 3-10 hårvaske, alt efter hvilken hårtype man har. Farven er dog mest intens før den første hårvask.

Den mørke revlon dækker ikke de hvide hår helt så godt, men jeg havde også kun produktet i håret i 3 minutter, og måske er det fordi håret bliver mørkere og det er derved nemmere at se de lysere. Jeg synes også billedet snyder noget, for det er stadig helt sikkert ikke nær så tydeligt i det mørkepigment end det var før jeg begyndte at farve.

Men jeg skal helt sikkert prøve det endnu mere af, og har allerede bestilt to nye farver fra Maria Nila. De har indtil videre det bedste farveudvalg, hvor Revlon mest fokusere på de lysere toner til dem der er helt gråhåret og ønsker en anden tone end gul.

Hvis det her lille projekt ikke viser sig at fungere, og jeg kan blive nødt til at få farvet mit hår enten selv eller ved frisør, jamen så har jeg haft rig mulighed for at lege med farve og finde ud af hvad jeg bedste kan lide.

 

 

2 tanker om “Projekt gråhår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *