Som du nok har opdaget, så elsker jeg at ligge opskrifter op på bloggen. Det føles lidt som min egen personlige lille kogebog. For det er så rart, at have dem samlet et sted. Se nu f.eks. den her opskrift som jeg for mange år siden fik fra min søster, på det der blev min yndlings æble crumble opskrift, – ja, den blev væk i en periode, men her for nogle uger siden fandt jeg et uldent krøllet stykke papir med min søsters fine håndskrift på. Der var den. Den perfekte efterårskage.
Så nu skynder jeg mig at ligge den herop på bloggen.
Æblecrumble
5 æbler
saft af 1/2 citron
150 gram mel
50 gram sukker
50 gram lys muscovado sukker
100 gram smør
2 tsk. kanel
1 tsk. vaniljesukker
Æblerne skrælles og skæres i skiver. Vend dem i citron og kanel.
Resten puttes i en skål og mixes sammen med håndmixeren, til det bliver en smuldret dej.
Æblerne ligges i bunden af tærteformen og dæk herefter med den smuldrede dej.
Herefter skal den have ca. 30 minutter ved 180 grader i ovnen.
Bedste at servere straks mens den er lidt varm. Nogle vil gerne have creme fraise til, andre foretrækker fløde.
Trin for trin:
One thought on “Æblecrumble”