Lillebror

Kategorier Baby

Hej fra babyboblen!

Jeg kan ikke helt forstå, at lillebror i dag er 19 dage gammel. Tiden går helt vildt stærkt. Nå, men her er i hvert fald en lille update fra barselshulen:

Den 3. januar blev jeg sat i gang fra morgenstunden kl. 9.00, og så gik vi ellers bare og ventede på at der skete noget. Jordemødrene på gangen havde ikke travlt med at tjekke op på os og det var først da jeg kl. 21.26 insisterede på at blive tjekket, at de så at jeg var 4 mm åben og altså var i aktiv fødsel. Der gik dog lidt tid før jeg kom ned på fødegangen, fordi de ikke kunne ringe dem op, (der var vidst også godt fyldt op på fødegangen den dag) men en halv time senere kom jeg derned. Min distriktsjordemoder var ikke kommet endnu, så vi lagde på fødegangen alene et kvarters tid mens veerne hyggede sig. Men så pludselig gik vandet og jeg fik Mads til at hive i snoren efter hjælp, hvilket var godt, for pludselig kom presseveerne og baby blev født 1 1/2 pressve senere. Distriktsjordemoderen nåede lige at komme ind af døren da hovedet blev født.

Lillebror ville vidst bare virkelig gerne ud til os. Klokken var 22.15 og han var 50 cm og vejede 2800 gram (det var nok mere hvis de havde målt ham før han sked tre gange på Mads). Og han var virkelig bare noget af det fineste.

Desværre havde jeg en dum moderkage der ikke ville ud, så jeg kunne ikke holde ham så længe. Efter at læge og jordemoderen havde forsøgt at få moderkagen ud, måtte de konstatere at den var groet fast og jeg skulle derfor fluks ned og have den taget ud på operationstuen. På det tidspunkt havde jeg åbenbart allerede mistet 1 1/2 liter blod, så jeg var lidt omtåget.

Men alt gik som det skulle, moderkagen blev fjernet og baby kom tilbage i mine arme. Vi tog hjem dagen efter kl. 14, med en virkelig fin lille baby og en ret lav blodprocent.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *