Jeg elsker at lave de her indlæg, for det er rart at kigge tilbage på et år der gik og det mest af alt fordi man føler at tiden hele tiden løber fra en og at man aldrig når noget. Men så når man sætter sig ned og kigger på hvad man rent faktisk har lavet eller bedrevet, så er tiden trods alt ikke været så spildt som man havde forestillet sig. 2019 har jeg brugt sammen med de bedste mennesker og vi har været rimelig forskånet for dårlige tider – tværtimod. Jeg blev gravid for 2. gang, med termin sat til 15. januar 2020.

Her er årets highlights i billeder:

 

 

 

 

Januar startede ud med fejring af min svigermor som havde 40 års jubilæum på sit arbejde ved kommunen. Det blev holdt i de smukkeste omgivelser på Mariager Golf klub ved det smukke Mariager Fjord.

 

 

 

I januar havde jeg også fødselsdag og jeg fik den mest vidunderlige gave af min mand, nemlig en udgået porcelænsfigur af Udyret. Så nu er min ‘Belle’ endelig forenet med sit udyr og det gør mig så glad hver gang jeg kigger på dem. 14 dage efter havde min mand fødselsdag og vi var dagen forinden på Bones bare os tre som en lille familie – jeg tror det er første gang vi har haft ham den bette med på restaurant bare os tre. På min mands fødselsdag havde vi den nærmeste familie på besøg til kaffe og ellers var det helt stille og roligt.

 

 

 

 

Valentines dag fejrede min mand og jeg ved at tage i teateret og se Leonora Christina musicallen og spise på teater restauranten inden. Det var virkelig en flot opsætning og den gav os helt sikkert lysten til at tage mere i teateret i løbet af 2019.

Omkring det her tidspunkt havde vi også mange snakke om vi skulle bygge hus og var endda til et par husbyggemøder, men de grunde vi havde kig på kom til salg alt for dyre – i hvert fald i forhold til deres placering. Så projektet blev skrinlagt for en stund.

 

 

Sønnike starter i børnehave den 1. april og nøj hvor er det godt nok en hel anden verden end dagplejelivet. Noget jeg kunne have haft mange søvnløse nætter over hvis ikke det var fordi jeg altid sover som en sten.

 

 

 

Mine to første papbøger var kommet med ud i boghandlen i starten af året og det var lidt vildt at spotte dem i den lokale boghandel.

 

 

 

Jeg var en del syg i foråret. Ikke sådan sengeliggende syg, men efter at have hostet uafbrudt i fem uger kom jeg på en penicillinkur, der ikke hjalp overhovedet. Herefter fandt man endelig ud af at jeg havde kold lungebetændelse og så kom jeg endelig på en penicillinkur der hjalp. Så jeg hostede i alt nok i syv uger og tabte nogle kilo – og midt i alt det her blev jeg så gravid med min søn. Det vidste jeg dog ikke på daværende tidspunkt.

 

 

 

Vi fik årskort til Legoland og var afsted første gang allerede i påsken. I slutningen af april blev sønnike også tre år og det fejrede vi hjemme med familien og med masser af Paw Patrol gaver.

Det var også i april, at jeg fik mine DNA resultater. Jeg havde debatteret længe med mig selv om jeg virkelig havde lyst til at sende mit DNA ud i verdenen. Men nysgerrigheden omkring mit ophav har altid fyldt rigtig meget hos mig. Resultatet var ikke så diversitetsfyldt, men omvendt var det heller ikke så kedelig som jeg havde forventet. Altså ren dansk bondeknold. Det viste min mand sig at være, men jeg har en teori om at han er viking og jeg blev stjålet med hjem fra England i vikingetiden. For jeg har en del engelsk DNA, hvilket fuldstændig og helt aldeles må forklare min store hang til alting engelsk. Right!?

 

 

 

Det var i starten af maj, at vi fandt ud af at jeg var gravid. Jeg havde på ingen måde regnet med at det gik lige så stærkt som første gang, men det gjorde det åbenbart. Jeg har siden været lidt bekymret omkring, at han har fået så hård en start på livet (altså at jeg blev gravid på 22 dages penicillinkur) og forløbet har generelt været mere bekymrende denne gang end da jeg var gravid første gang.

 

 

 

 

På arbejdsfronten skete der gode ting i maj måned. Blandt andet holdte vi et bogbloggerarrangement for Roser og violer af Gry Kappel Jensen – en helt fantastisk bog jeg både har fået lov til at betalæse og lave bogomslag til. Selv samme dag som bogblogger arrangementet blev mit interview om tankerne bag bogomslaget bragt i Politiken. Artiklen kan læses her hvis man har abonnement. Og så læste jeg flere manuscripter for børne- og ungdsomsredaktøren blandt andet ‘Blodets sti’ af Tobias Stenbæk Bro. En bibeskæftigelse i mit arbejde som jeg holder utrolig meget af.

 

 

 

Det var også i maj vi endelig fik hængt verdens smukkeste lysekrone op i biblioteksstuen.

 

 

 

Juni startede med Maroon 5 koncert i Aalborg og folketingsvalg.

I starten af sommeren var der ikke så meget energi til at blogge. 1. trimester gjorde mig utrolig træt og jeg havde så mange bekymringer og tanker om graviditeten at det fylde så utrolig meget i mit hoved, at jeg nærmest ikke kunne skrive om andet, men det var stadig for tidligt at snakke om det. Jeg skrev senere et indlæg på bloggen om hvordan første trimester forløb.

 

 

 

Den 5. juli holdte vi Guldbryllup for mine forældre – et lille et, for mine forældre havde i stedet for at holde stor fest, valgt at tage os børn med på en rejse. Nemlig Disneyland i Paris som vi skulle til senere hen på sommeren.

 

 

 

 

Sommerferien startede med en tur til grænsen (for at shoppe masser af slik, vi havde nemlig vundet et gavekort), et besøg i Kattegatcenteret, grill i haven, hygge i udespa’en og masser af aftener med brætspil – min mand og jeg havde nemlig opdaget en ny type spil ‘Unlocked’ og ‘Exit’ som er en slags escape room adventure. Og det blev spillet i stor stil når sønnike var lagt i seng.

 

 

 

Vi tilbragte også nogle lækre dage i Skagen. Vi var nogle dage i sommerhus med mine forældre og det var tilfældigvis på de varmeste dage på året, så vi var blandt andet ved stranden, hvor sønnike fik leget i den store sandkasse.

 

 

 

 

Den sidste uge i vores sommerferie var vi i Disneyland Paris. Det er den første rejse vi har været på siden vi fik sønnike og derfor også hans første rejse. Det var helt perfekt, at den gik til Disneyland og var sammen med de nærmeste mennesker han kender og elsker. Jeg har skrevet en lille rejseguide om Disneyland her

 

 

 

Sidst på sommeren holdte Forlaget Turbine reception og så var vi til det dejligste bryllup.

 

 

 

 

I efteråret med en måneds mellemrum udkom mine fire nye papbøger. ‘Tæl med legetøj’, ‘tæl med vilde dyr‘, ‘farver, du kan se’ og ‘dyr, du kan møde‘. De fik alle fire en rigtig god modtagelse hos lektøren og bøgerne fik derfor en plads rundt omkring på landets biblioteker. De er også blevet taget så fantastisk godt imod af sønnike og vi læste bøgerne hver aften i over en måned.

 

 

 

Et af efterårets helt store højdepunkter var også fantasyfestivallen som jeg stod for for Turbine og derudover interviewede jeg også Tobias Stenbæk Bro og Gry Kappel Jensen. Jeg tror jeg er ved at udvikle et større kærlighedsforhold til fantasyfestivallen end til bogforum – eller det skyldes nok, at jeg blev syg og ikke kunne komme med til bogforum i år at jeg har det sådan, men fantasyfestivallen er virkelig også helt fantastisk. Turbine har de dejligste og sødeste forfattere som var det bedste selskab hele weekenden. Alle kunder var skønne – søde og rare og så var der mange dejlige kendte ansigter, som bogbloggere, forfattere og folk jeg kender fra min tid i håbefulde unge forfatterforeningen (HUF). Det var virkelig bare den hyggeligste weekend som jeg også var så heldig at dele med manden mens sønnike hyggede sig ved mormor og morfar.

Omkring det her tidspunkt blev Skrivepulten DBBA nomineret for 4. år i træk som årets bogblogger.

 

 

 

Op til Halloween besøgte vi også Legoland for sidste gang i år. I efteråret fik sønnike også lagt dræn på det ene øre og selvom det ikke var det skønneste at se, at øjnene ruller i baghovedet på ham, så var det nu alligevel det bedste vi gjorde, for vi kan mærke bagefter at det er hæmmet hans sprogudvikling rigtig meget. Nu er han ved at komme efter det.

 

 

 

Graviditeten begynder at fylde mere i slutningen af året – tanker, ekstra ultralydsscanninger (pga. blodtrykket) og jagten på en barselsvikar på arbejdet. Men min mand og jeg tog også på ekstra mange datenights i slutningen af året, fordi vi vidste at når baby kommer så bliver der i den første tid ikke rigtig mulighed for at tage nogen steder hen uden baby. Så vi var blandt andet inde og se Mentalisten Jan Hellesøe, Tarzan musicallen, The Book of Mormons musicallen, Klokkeren fra Notre Dame musicallen og brætspilsaftener med venner.

 

 

 

Fra efterårsferie var hele familien på skift ramt rigtig meget af sygdom. Det var for en gang skyld ikke kun mig der var hårdest ramt (udover at jeg missede bogforum), men min mand fik nærmest det ene efter det andet og sønnike blev så hårdt ramt af falsk strubehoste, at han blev indlagt for en kort stund. Heldigvis ikke over natten.

Min moster faldt bort, men hun blev 93 år og jeg havde ikke så meget med hende at gøre de seneste mange år, men hun var et rigtig godt menneske, særligt overfor min bedste veninde og hun vil blive savnet noget så utrolig meget i de liv hun dagligt berørte.

 

 

 

I slutningen af november tog min bedste veninde – der er professionel fotograf – de fineste mavebilleder af mig <3

 

 

 

Midt december gik jeg på barsel og forlader for en stund (noget der stensikkert kommer til at føles som evigheder) denne daglige udsigt og mit arbejde på forlaget Turbine.

December var fyldt med hyggelige stunder og skønne traditioner, blandt andet den årlige juletræsfældning som af en eller anden årsag altid virker lidt magisk.

 

 

Juleaften var vi hjemme hos os selv. Vi var bare os og Mads’ mor. Sønnike klarede juleaften med topkarakter uden at der manglede det mindste barnlige begejstring og det gjorde det virkelig til en helt fantastisk og fortryllende aften.

 

 

Resten af julen indtil nytår gik med familiebesøg og afslapning. Nytårsaften var også helt afslappet i år pga. den snarlige forstående fødsels-igangsættelse.

 

Sidste mavebillede af mig blev taget samme dag, hvor jeg var i 37+6

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *