Nyeste parfume-køb

Kategorier Dufte

Det er langt tid siden jeg har lavet en blog-post om parfume – ja, det ligner mig jo nærmest ikke. Særligt nu hvor jeg bruger alle mine fun-money på parfume i stedet for teater eller biografer – og jeg har også lavet et bogkøb-stop for mig selv indtil jeg får læst nogle af de bøger jeg har i forvejen (siger hende der lige har bestilt fire bøger mere hjem).

Jeg har købt to nye parfumer på det sidste samt et discovery set fra Maison Dior – som mest af alt leder mine tanker hen på eliksirer og alkymi, når jeg kigger på æsken med de små flakoner i forskellige nedtonede farver. Jeg er helt fuldstændig besat af Maison Diors Feve Délicieuse som har nogle helt vidunderlige noter i sig som fx cedertræ, sandeltræ, læder, karamel, kakao, kirsebær, Tonka bønner og vanilje. Jeg har den i duftlys men overvejer seriøst at købe den i parfume-form.

Og jeg må da ikke glemme ‘Spice blend’ som jeg gav min mand i fødselsdagsgave, den dufter simpelthen så fantastisk – hvilket man ikke nødvendigvis skulle tro med noter som rosa peber og rom, men det gør den altså.

Så jeg havde lyst til at prøve flere parfumer fra Diors Maison linje, men eftersom de kun kan købes et sted i landet – Illum i Kbh, og jeg synes ikke lige jeg havde lyst til at smide penge ud på hele flasker parfumer, som jeg ikke har duftet til. Så da jeg så det har discovery set så kunne jeg jo ikke helt modstå. 8 parfumer til én parfumes pris, godt nok får man ikke samme mængde, men pointen for mig var også at prøve flere forskellige.

 

 

 

Jeg fik ovenikøbet to andre duftprøver med på ‘Lucky’ og ‘Happy Hour’, så jeg er kommet ret godt rundt i duftkollektionen nu. Det er selvfølgelig nogen imellem jeg ikke tænker jeg kommer til at gå med, men det er faktisk de færreste for jeg har det med at vælge parfume efter humør – og så har jeg taget Leonora Christina Skovs vane til mig, som er at tage to forskellige parfumer på hver håndryg (eller led i mit tilfælde) mens man skriver. Det får virkelig nogle andre ting frem – flere sanser. Jeg synes virkelig at dufte er virkelig geniale til at få en ind i det rigtige mindset og ikke mindst kreativiteten. Det er bare nemmere at beskrive en skov-scene når man samtidig kan sidde og dufte til grandtræer og ikke lige magisk kan teleportere ud til en skov. (Ja, det var et meget konkret eksempel, og det er sjældent så enkelt, men langt mere kompleks ligesom mange parfumer, måske er det derfor det fungerer så godt)

 

 

 

 

En anden duft jeg købte fornyligt er ‘Amer Musk’ fra Aerin. Jeg har haft kig på den længe og selvom det er en varm duft med dens noter af rav, musk, kokosnød, lilje og sandeltræ, som måske bedre egner sig til efterår og vinter, så finder jeg den nu ret forårs-agtig alligevel: Like a promis of warmth.

Den her kunne ret hurtigt gå hen og blive en hverdags parfume for mig for den er virkelig god.

 

 

 

Sidst men ikke mindst – en Jo Malone parfume, selvfølgelig. Scarlet Poppy har noter af Valmue, Tonka bønner, byg og figner – og den dufter fuldstændig henrivende. Meget frisk, fyldig, sød og blomsteragtig. Lidt som noget jeg har lyst til at spise – og den er fuldstændig perfekt som forårsduft.

 

 

 

2 tanker om “Nyeste parfume-køb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *