Ceviche med kammusling

Kategorier opskrift

Efter sommerferien købte jeg en frygtelig masse kammuslinger og forsøgte mig med diverse kombinationsmuligheder. Men der var for mig faktisk kun én af forsøgene der for mig var en vinder. Det er ikke sidste gang at jeg laver den her ceviche, og jeg overvejer at lave den som forret til nytår.

Det eneste jeg vil lave om er, at prøve at give den et ekstra kick med et par drej fra Santa Maria krydderiet chili explosion. Med så meget syre, så vil det helt sikkert klæde den. Og til nytår skal den helt sikkert være lidt mindre rustik.

Kammuslingerne er rå og skal skæres tynde for at kunne blive tilberedt i syren.

Til 2-4 portioner

Ingredienser:

6 kammuslinger (optøet)

1/4 agurk

1 lille håndfuld koriander

1 lime

1/2 citron

2 spsk olivenolie

Salt og peber

Til topping:

1 advocado

2 forårsløg

Lidt koriander

evt. chili explosion

Skær kammuslingerne i tynde skiver (på tværs af fibrene). Drys lidt salt på siderne og lad det trække i et kvarter.

Blend agurk og koriander med en stavblender. Hæld væsken igennem en fin sigte eller kaffefilter. Kom lime- og citronsaften ved. Tilføj salt og peber. Vend forsigtig kammuslingerne i.

Anret ved at lægge kammuslingerne ned på tallerknen. Hæld væsken over. Dryp nogle dråber olie over. Pynt med koriander, forårsløg og avocado. Evt. et par drys vil explosion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *