Grillet østers

I sommerferien prøvede jeg for første gang at grille østers med ok succes. Det er vanvittigt nemt og vildt lækkert. Det bliver ikke sidste gang jeg laver østers på egen grill og jeg overvejer kraftigt om man skulle finde den frem til nytårsaften.

Da vi var i Skagen fik vi nogle virkelig lækre østers med hjem, som vi puttede direkte på kullene i kuglegrillen. De skal have omkring 5 minutter og hvis de har åbnet sig en smule og man kan se det bobler lidt ud af åbningen, så er de færdige. Derefter puttede jeg dem op på selve grill risten og gik i køkkenet for at forberede det de skulle serveres med.

Jeg lavede tre forskellige varianter. Den første var en Sherryviniagrette, som jeg fandt her og ja, den var faktisk ikke så god. Den smagte lidt for meget af eddike.

Den anden variation var denne fra Gastromand.dk som var Hollandaise med bacon og hasselnødder. Den kunne jeg rigtig godt lide selvom den blev lidt tyk i konsistensen.

Den sidste var halvt hjemmelavet / halvt inspireret af en firmatur jeg har været på hvor vi fik brændt fløde i den grillede østers – meeen jeg er ikke helt vild med ideen om at spise fløde som er blevet hældt ned over glødende træ, selvom det smagte virkelig godt den dag. Så jeg brugte bare lidt opkogt fløde med lidt trøffelsmør + lidt røget salt, tilsat lidt agurketern for at have noget friskhed. Og det smagte faktisk mega godt. Så måske den skulle forfines lidt så den også blev lidt pænere at se på, jeg kunne jo selvfølgelig bare tilføje lidt urteolie og skovsyre som var tilfældet den dag jeg var på firmatur.

UPDATE: (2022) denne variant med fløde smager det super godt med et par urteolie dryp i. Det laves sådan her:

Blend en halv håndfuld basilikum, en halv håndfuld purløg, 0,75 dl olie, en halv spsk hvidvinseddike og salt og peber.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

One thought on “Grillet østers”