Vaniljescones

Kategorier opskrift

(10 styk)

Ingredienser:

250 g hvedemel

20 g sukker

30 g marcipan

25 g vaniljesukker

2 tsk bagepulver

1/3 tsk salt

60 g smør

1 æg

1 1/4 dl mælk

Fremgangsmåde:

Bland mel med sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt.

Riv eller del marcipan i mindre stykker og bland det i melblanding.

Smuldre smør i melblandingen. Den bedste måde at lave scones på er ved ikke at ælte dejen overhovedet. Det bedste er at smuldre smøret mellem fingrene med melblandingen, så man til sidst får noget der ligner lidt rasp.

Tilsæt æg og mælk og saml dejen hurtigt, uden at ælte.

Tryk dejen ud til samme tykkelse.

Stik dem ud med en form eller eventuelt et glas. Sørg for ikke at ikke at rotere mens du udstikker, men bare stik lige op og ned.

Saml dejen igen så der kan stikkes flere ud, indtil der ikke er mere dej tilbage.

Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter ved 200 grader. De er færdige når de er gyldne på toppen.

Bedst at spise samme dag, eller dagen efter. Eventuelt rest kan fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *