Lasagne med bacon og beshamelsauce

Kategorier opskrift

Lasagne har for mig altid været lidt en svær størrelse. Jeg er generelt ikke så meget til kødsovse, og slet ikke hvis jeg ikke selv har lavet den. Jeg kan generelt ikke lide mad der er pakket væk i sovs, ikke før jeg selv har set hvad der er blevet ‘pakket væk’ i sovsen. Jeg er virkelig en spiser-med-øjnene-kind-of-girl. Og lasagne har jeg bare aldrig formået at få til at smage ligesom Italien. Men jeg er alligevel kommet frem til en version, som jeg er blevet rigtig glad for og som også falder i min mands smag. Så hurra.

Det her er ikke opskriften på den bedste langtidskogte tomatsovs – den må I, og jeg selv ikke mindst også, have tilgode. Det her er min hverdags udgave.

Den her opskrift holder til to dage hjemme hos os, og jeg fortrækker at få lidt rugbrød og lidt frisk salat til. Til den her har jeg brugt skalotteløg, fordi det var det jeg lige havde, men almindelig løg er også fint. Bechamelsaucen kan sagtens undlades, men jeg fortrækker helt sikkert med.

 

Til en stor lasagne:

 

Til kødsovsen:

3 fed hvidløg

1 stor løg

600 g hakket oksekød

600 – 800 ml tomatsovs (600 hvis du ikke har så lang tid til at lade det koge ind og 800 hvis du har)

Cherrytomat i olie

En pakke bacon (gerne røget)

salt og peber

 

Til Beshamelsauce:

25 g smør

omk. 7 spsk mel (hæld lidt i af gangen, så kan du se hvor meget du skal bruge)

7 dl mælk

knivspids salt

lidt friskrevet muskat

50 g revet ost

 

Yderligere til samling af lasagnen:

200 g friske lasagneplader

150 g revet os (eller resten fra pakken, som ikke bliver brugt i beshamelsaucen)

 

Tænd ovnen på 200 grader

Skær bacon i mindre stykker og svits det i en stor gryde. Når det har svitset lidt og lavet baconfedt i bunden, tilsættes det hakkede løg og 3 fed presset hvidløg. Lad det svitse godt sammen med hvidløg, så det danner smag.

Tilsæt herefter oksekød og hæld olien fra cherrytomater og put dem i gryden også. Brun kødet og tilsæt så tomatsovsen. Bland det hele sammen, smag til med salt og peber og lad det stå at simre mens du laver Bechamelsaucen.

Til beshamelsaucen finde en ny mindre gryde. Smelt smøret ved lav temperatur. Når det er smeltet tilsættes melet lidt efter lidt og rør rundt indtil der dannes melklumper. Det er din jævning. Tilsæt mælken, salt og det revet muskat. Rør rundt. Skru op for varmen og bliv ved med at røre indtil det koger og tykner. Tilsæt så osten og rør rundt indtil det smelter. Så tager du sovsen af varmen og ser om din tomatsovs er klar.

Tomatsovs har i princippet godt af at stå et stykke tid, så tomatsovsen når at blive mindre og derved mere koncentreret, og det er derfor jeg oppe i ingredienser skriver, at hvis man ikke har så langt tid tilrådighed til at lade sovsen til at stå og småkoge, så skal man ikke putte så meget tomatsovs i. Personligt har jeg ikke så meget tid så jeg vælger den hurtige løsning og derfor er sovsen også stortset klar når jeg har lavet beshamelsaucen.

Nu er det tid til at samle lasagnen. Find et stort nok ildfastfad. Læg i følgende rækkefølge skiftevis: tomatsovs, beshamelsauce, lasagneplader, tomatsovs, beshamelsauce, lasagneplader – til sidst lidt tomatsovs og så det revet ost ovenpå.

30 minutter i ovnen ét volia.

 

 

 

 

 

 

 

Trin for trin:

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *