Pommes frites-bar

Kategorier Lave gærder, opskrift

Jeg elsker de her ‘bar’ ting, hvor ved at købe en masse forskellige madting, og så kan man få det til at smage og ikke mindst ligne en million – uden egentlig at lave så meget arbejde. I virkeligheden bestemmer man jo selv om man vil lave alting fra bunden eller bare købte det færdigt der nu kan købes færdig. Her har det lidt været en kombination guacamole, tzaziki og majodressing har jeg lavet fra bunden og salsaen har jeg købt. Pommes frites er også bare sådan nogle frost nogen og ikke hjemmelavet.

Den her pommes frites-bar er ret genial til en filmaften, hvor man vælger at spise foran fjernsynet. – Ja, så man kan nå at se flere film, eller en meget lang en. Enten med venner eller med sin familie. Og det er rart – synes jeg – nogle gange at prøve at få pomfritter på en anden måde end bare med ketchup. Det gode ved den her måde er også at man selv kan vælge tilbehør efter smag og behag. F.eks. kunne jeg her fint have tilføjet majs, ost, barbecue dressing eller chili.

Ideen er så at man sætter 3-4 forskellige slags pommes frites på bordet, og så laver skåle med forskellige lækre ting i. På den måde kan man så selv sammensætte en pommes frites variation. Selv er jeg ret pjattet med kombinationen af avocado, bacon og pommes frites – MUMZ. Men Tzatziki kan jeg virkelig også spise til alt. Det her er bare vores hverdagsagtige version, man kan altid ‘pynte’ det lidt op med nogle finere skåle og mere tilbehør.

 

 

 

 

Pommes frites-bar:

3-4 forskellige slags pommes frites (ikke hele poser hvis I ikke er så mange)

Nem hjemmerørt tzaziki af 1 dl creme fraise, 1 revet agurk, 1 fed hvidløg, salt

Nem hjemmerørt guacamole af 1 stor avocado, 1 spsk creme fraise, lidt citron, salt og peber

Nem hjemmerørt majodressing af 1 dl mayonnaise (jeg bruger Hellmann’s), 1 spiskeske Dijon sennep, 1 tsk ketchup (jeg brugte Heinz), 1/2 tsk syltet agurkvand (kan undlades), knivspids cayennepeber

Salsa (købt)

Stegt bacon i mindre stykker

Forårsløg

 

Sådan gør du:

Lav pommes fritesene i ovnen.

Rør de forskellige ting sammen.

Steg bacon. Skyl forårsløgene og skær dem ud i skiver.

Put det hele i skåle. Ét volia.

 

 

1 tanke om “Pommes frites-bar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *