Vores Sankt Hans

Jeg elsker Sankt Hans aften. Jeg forsøger altid ihærdigt at gøre en masse ud af den, men i år føler jeg mig en anelse uinspireret. Jeg prøvede at ty til ugekatalogerne fra Føtex og Bilka, men det var virkelig skuffende. Alting handler om fodbold i øjeblikket og fred være med det. Men er det bare mig, eller er Sankt Hans ikke helt vildt meget en overset festdag? Også af mig selv faktisk, selvom jeg forsøger noget andet. For jeg har bladret i vores billeder og jeg har åbenbart aldrig taget billeder til Sankt Hans. Ingen bål billeder eller madbilleder. Kun sidste år og i år huskede jeg at tage billeder af sønnike og vores lille hjemmelavet havebål af visne grene, der var brændt ud efter 1 minut. Nytår og jul, fødselsdage får jeg altid knipset løs på kameraet og så er der ikke et eneste billede af et bål. Ej heller en brændende heks.

Det kommer faktisk bag på mig hvert år. Det der med heksen. Hvorfor er det at hun skal brændes af igen? Er det ikke lidt noget underligt noget at gøre, når nu historisk er en ret skræmmende ting som vi mennesker har gjort mod kvinder der var anderledes. Måske føler jeg i virkeligheden at det er mig der på bålet. Men jeg forstår faktisk ikke hvorfor vi stadig gør det, er det ikke det samme som hvis vi brændte en dukke i ovnen og kaldte den jøde? Måske er det for langt ude, men i hvert fald så forstår jeg ikke det med heksen og jeg går heller ikke rigtig op i det. Jeg synes Sankt Hans betyder bål, venner, familie, nærvær, hygge. For mig er det grillmad. Snobrød. Ristede skumfiduser mellem mariekiks. Og vi fejre lyset, håbet, sommeren og livet.

Hvis du i forvejen ikke synes jeg er bare lidt sentimental, så er det nok ikke nu jeg skal fortælle, at jeg faktisk også bliver en lille bitte smule rørt når høre Drachmanns Midsommervise. Så ja, jeg har altid haft et eller andet for Sankt Hans.

Nå, men mad skulle der til og vi tog en rask beslutning og bestilte noget lækkert mad fra Skagenfood, og besluttede igen i år at nøjes med et bette hjemmebål. For vi skulle bare være os selv og fællesbålene ligger på et sent tidspunkt for vores 2-årig. Vi var ellers inviteret til Skagen, og normalt vil vi nok gerne have inviteret venner, men der har været alt for meget run på de sidste dage.

Til forret fik vi Jomfruhummerhaler med kryddersmør. Det er altid en sikker vinder herhjemme. Til hovedret fik vi et par virkelig gode wangy bøffer og til dessert fik vi jordbær og kaffe. Vi var nemlig alt for mætte til at få andet.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *