Varme drikke høre efteråret til, og jeg elsker at putte lidt ekstra i kaffen eller teen. Om det så er lidt kanel, en stjerneanis eller i det her tilfælde vaniljesirup. Normalt købte vi vaniljesiruppen færdig, men så kunne man ikke længere købe den ved Starbucks, og vi syntes ikke rigtig vi kunne finde et alternativ. Så jeg begyndte, at lave det selv. Hvilket viser sig at være en hel del billigere i længden. Det holder sig også rigtig længe i køleskabet, fordi det jo nærmest er ren sukker. Så jeg laver ofte en dobbeltportion af denne:

 

Vaniljesirup

5 dl vand

3 dl alm. sukker

1,5 dl rørsukker

Et knivspids salt

4 tsk vaniljeekstrakt

 

Kom vand, sukker, rørsukker og salt i en gryde. Opvarm under jævnlig omrøring ved mellem temperatur indtil sukkeret er opløst. Når siruppen begynder at koge så lad det stå omkring 10 minutter så siruppen begynder at tykne – eller indtil man opnår det ønskede resultat.

Når siruppen er kølet af tilsættes de 4 tsk vaniljeekstrakt. Rør rundt ét volia. Opbevar det i køleskabet.

 

 

 

Trin for trin:

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *