Jeg elsker de her lakseruller. Jeg er så glad for dem, at jeg faktisk bruger dem i to sammenhænge. Enten som de er – en ret, til f.eks. en påskefrokost. Meget apropos. Eller jeg servere dem som en ris- og tangfri sushi med soya. Mums.
Hermed givet videre:
Jeg har brugt en mellempakke laks, det giver en 6-8 ruller. Jeg elsker krydderurter så jeg tager god håndfulde, men hvis du har et mere normalt forhold, så bare en almindelig lille håndfuld.
Kold røget laks
En pakke flødeost
En håndfuld frisk dild
En håndfuld frisk purløg
Et par dryp citron (efter smag)
Nip salt
Skyld dild og purløg. Hak det og bland det med flødeosten. Tilset lidt citron og et nip salt.
Læg laksen i række, og lad dem lige overlappe hinanden. Læg krydderurteflødeost i midten og rul så det hele sammen til en pølse.
Ta’ en skarp kniv og skær ruller i den størrelse du ønsker.
Enjoy.
Server eventuelt med soya eller ristet brød.
Trin for trin: