Skandinavisk dyrepark er blevet min yndlings zoo

Kategorier Sommer, Udflugt

 

I år, som jeg tidligere har nævnt, holder vi ferie hjemme på adressen – undtagen den obligatoriske tur til Skagen – men vi har i stedet taget til Legoland og nu kan vi krydse Skandinavisk dyrepark af også. Det er anden gang vi besøger parken, og første gang med sønnike. Men næste år snakker vi om at få årskort. Skandinavisk dyrepark er ikke den zoologisk have der har flest dyr – de har faktisk hverken elefanter, løver eller giraffer eller noget man ikke har set før andre steder.

Den vinder dog på flere andre områder. Den vinder ved at man rent faktisk kan se dyrene, og man kan tilmed komme forholdsvis tæt på dem. Hvilket er et kæmpe plus når man har en 2-årig, der helst skal se noget for ellers bliver han lettere restløs. Det er også et kæmpe plus at dyrene har et stort areal at være på og derfor virker til at lave masser af plads at hygge sig på. Man har en bedre fornemmelse for at dyrene har det godt her, fremfor dyrene i mange andre zoologiske haver der mest af alt virker til at de gerne vil gå i et med væggen. Det bedste ved det hele er, at der også er rigtig meget plads til os mennesker, så vi går ikke og træder hinanden i hælene hele tiden. Der er tilmed en fin legeplads til børn og man kan nemt komme frem og tilbage med klapvogne for alle gangbroer er brede og ikke mindst så virker de også ret solide. De blev testet af said 2-årig.

 

 

 

Det er også virkelig super skøn at man kan gå rundt og tilmed gå inde i burene rigtig mange steder – blandt andet ved kronhjortene og dådyrene går du på stier. Ved Brun Bjørnene, Ulvene og Isbjørnene kan du også gå – men i dette tilfælde over deres indhegning, så man kigger ned på dem. Man skal helt sikkert gøre sig den tjeneste at dukke op til fodringstider, det er der man kommer aller tættest på og så høre man også lidt om dyrene. De har også hver dag et ørne show, men det var vi ikke inde og se i år – det er ellers godt – men det kræver at man skal side stille og det kan sønnike ikke. Vi så dem dog udenfor buret og det fungerede fint.

De har selvfølgelig det obligatoriske: fodre en ged. Men man kan faktisk også fodre dådyr og det er noget så hyggeligt. Jeg har faktisk ikke et ordentligt billede af det, fordi jeg tog en video, men sønnike kunne håndfodre dem, og det synes han var rigtig sjovt.

 

 

 

Selvom zoologisk haver handler om at se dyr som man normalt ikke har mulighed for at se og derved opnå en større forståelse for dem, så synes jeg faktisk det er helt rart at dyreparken faktisk også har en dansk ræv, hugorme og snog – for mig føles det nemlig ret meget som et eksotisk dyr, og jeg har faktisk set dem meget sjældnere end en isbjørn, for dem har de altid haft i zoologiske haver, hvor ræve skulle jeg være meget heldig at se i naturen. Hugorme – uheldig, men dem har jeg heller ikke været heldig nok at spotte endnu.

Mad og drikker virker til at være rimelige (kontra hvad man oplever i Legoland) og de havde noget så skønt som en gammeldags isvaffel hvor man kunne vælge kaffeis som kugle. Så det fik jeg selvfølgelig og en med lakrids og guf, mums.

Det var vidst lidt et langt indlæg med masser af lovprisning af Skandinavisk dyrepark, men det var bare sådan en god oplevelse på alle måder. Og selvom jeg både har besøgt Aalborg zoo, Ree Park, Givskud zoo og København zoo, så gør dig mig altså gladere at spankulere omkring i dyreparken og se krondyrene vifte med øret i varmen. Eller se polarrævene lege sammen.

Vi havde farmor med i dyreparken og da vi kom hjem inverterede vi mormor og morfar til grill. Det var skøn dag for både store og små.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *