Star Wars: The Rise of Skywalker

Kategorier Film

Det er lang tid siden jeg sidst har været i biografen. Jeg tror den sidste film jeg var i biografen og se var Avengers End Game. Før vi fik børn var min mand og jeg virkelig gode til at tage i biografen. Det var noget vi holde meget af at gøre. Nu hvor den bette ny er på vej, så bliver tiden ikke bedre, så vi fik min mor til at passe sønnike og tog ind og så Star Wars: The Rise of Skywalker.

Overordnet kunne jeg faktisk rigtig godt lide den her film, som er nr. 3 i den nye trilogi og derfor også den sidste i denne omgang. Jeg kunne langt bedre lide den her end de to første i trilogien. Generelt så synes jeg, at de brugte alt for meget krudt på de gamle skuespillere – Luke Skywalker, Leia, men især Han Solo. Harrison Ford stjal showet i de første, ingen tvivl om det. Man glemte at opbygge de nye karaktere nok til at man følte sig investeret i dem og deres skæbne. Sådan havde jeg det i hvert fald. Det var egentlig kun Rey jeg nåede at føle med og det var uden tvivl også hendes film den her. Der blev brugt rigtig meget energi på hendes baggrundshistorie og hendes udvikling og det var i bund og grund rigtig positivt. Det skulle bare havde været tidligere og gjort med de andre karaktere også.

Selve historien og dens udvikling kunne jeg faktisk godt lide. Jeg synes den gav mening og var rigtig fint understøttet – især kærlighedshistorien gav ret god mening for mig. Hvis man havde taget den alle andre retninger vil det have været forceret. Og den del af historien var faktisk rigtig interessant og tilføjede noget mere grå til den ellers sorte og hvide verden som Star Wars serien ellers er opbygget i.

Desværre var rigtig mange af historiens ender forhastet blevet smidt sammen, hvilket blandt andet gav en meget forudsigelig slutning – for en hvilken som helst anden retning på slutning ville have efterladt serien for åben. Det er vildt irriterende nå historiens ender føles tvungen og bundet sammen med gaffatape. Jeg ville ønske at forfatterne havde brugt mere energi på at følge historien naturligt til slut og fundet elegante løsninger i stedet for bare at lave den nemme løsning.

Alle andre løsninger havde været meget mere interessante og friske – og ja, de havde krævet en hel del af forfatterne at regne ud hvordan de ville sno den, men helt ærligt … vi taler en storfilm her. Come on. Gør arbejdet folkens.

Men som sagt så synes jeg faktisk det var en hæderlig film og den højnede faktisk min opfattelse af trilogien som helhed. Nu bliver det spændende at se om Star Wars franchisen er lukket for nu eller den vil fortsætte engang i fremtiden.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *