Serier jeg ser i øjeblikket #7

Det er efterhånden ved at være lang tid siden jeg kom med en tv-serie opdatering sidst, ja, sidste gang var i juni kan jeg se. Men jeg har faktisk heller ikke rigtig haft nogen tv-serier der fangede min interesse i efteråret. Både Big Little Lies og The Handmaids Tale synes jeg sluttede ret skuffende. The Handmaids Tale skal virkelig gerne give et kæmpe ryk i sæson 4 hvis jeg skal blive ved med at se den. Jeg er med på at serien skal være lettere deprimerende, men den rykker sig nærmest aldrig. Den går i ring og jeg håber sådan de finder en måde hvorpå de kan få fremdrift og stadig lade den være deprimerende hvis det er det de ønsker. Jeg synes faktisk vejen frem er meget logisk for dem, men de går hele tiden et skridt frem og et tilbage.

Selvom overskriften hedder ‘serier jeg ser i øjeblikket’ så har jeg faktisk set alle dem her færdig og jeg er pt. ikke i gang med nogen, men lige om lidt kommer Outlander sæson 5 og jeg glæder mig helt vildt!!

 

The Crown – sæson 3 (set på Netflix)

Jeg er helt skudt i den her serie. The Crown, for jer der ikke ved det, handler om Elizabeth den 2. og om hendes familie og tid på tronen. Den er både super interessant – historisk, men også rigtig meget på den menneskelige front. At leve i en kongefamilie er ret specielt og til tider ret ekstremt, og det giver virkelig nogle interessante betragtninger. Jeg elsker også alle de historiske referencer og at blive lidt klogere på Englands ‘nyere’ historie. I sæson 3 havde de skiftet hele skuespil castet ud for at holde dem ‘up to date’ og det fungerede faktisk overraskende godt. Jeg er spændt på sæson 4, hvor tidslinjen med Prinsesse Diana skulle komme til at fylde en del.

 

The Witcher – sæson 1 (set på Netflix)

YES! Endnu en fantasy tv-serie og så med ingen ringere end Henry Cavill i hovedrollen. Det var helt sikkert sådan jeg havde det da jeg først fandt ud af at de ville lave den. Men jeg er faktisk en smule splittet her efter at have set den. Som udgangspunkt elsker jeg den mest af alt bare fordi det er fantasy. Men ja, jeg kunne godt ønske mig at nogle af effekterne var lavet en smule bedre og ja, jeg kunne da helt sikkert også godt have undværet lidt af gyser-effekterne, som synes at understrege de ringe effekter endnu mere. Men indtil videre virker historien ret tro mod bogen og de har også fundet en elegant måde at springe i flashbacks, så man ikke bliver så forvirret selvom man er forvirret. Ja, det giver vidst kun mening, hvis man har set tv-serien. Men selvom jeg var rigtig godt underholdt så kan jeg ikke undgå andet end at føle at sæson 1 var en stor lang optakt til den rigtige handling, som må komme i sæson 2. Den glæder jeg mig rigtig meget til at se.

 

His Dark Materials – sæson 1 (set på HBO Nordic)

Jeg synes det er fantastisk at Philip Pullmanns ‘His Dark Material’s endnu engang får en chance for at blive filmatiseret. Jeg var en af dem der godt kunne lide filmen – okay jeg har da ikke genset den en milliard gange, men jeg synes den var god – faktisk synes jeg egentlig tv-serien og filmen er meget ligeværdige. Eller se-værdige, om man vil. Jeg nød helt sikkert at se den nye tv-serie og jeg kommer helt sikkert også til at se sæson 2 på et eller andet tidspunkt, men en hel ny stor favorit er det ikke blevet. Ikke endnu i hvert fald. Det kan være, at det bliver det når sæson 2 kommer. Jeg kan rigtig godt lide at dvæle ved Pullmans verden og jeg tror egentlig at jeg synes at begivenhedernes gang godt måtte gå i slow motion.

 

Catherine the Great – miniserie (set på HBO Nordic)

Igen jeg elsker historiske serier og den her var ingen undtagelse. Det er første gang jeg har set en filmatisering omhandlende Catherine the Great og ja, man må sige at hun var et fascinerende menneske. Tænk, at kunne opretholde magten, selvom man slet ikke er født til den og ens søn faktisk har den perfekte alder til at være konge. OG ikke nok med det så var hun jo tilmed kvinde i en meget mands dominerende verden. Tv-serien portrættér hende som værende sin helt egen person men samtidig som en knalddygtig politiker. Selvom hun ikke var født russer, så tog hun Rusland til sig med hud og hår og efter en masse googling efterfølgende virker det som om hun var en af de absolutte største og bedste ledere landet nogensinde har haft. Virkelig fin film hvis man godt kan lide lidt historisk drama.

 

Watchmen – sæson 1 (set på HBO Nordic)

Watchmen var lidt speciel at se, for min mand og jeg så egentlig alle afsnittende ret hurtige efter hinanden, og var lige dele ‘what the fuck sker der’ og underholdt. Efter at have set den færdig er vi stadig begge lidt i tvivl om hvad hele tv-seriens budskab/pointe var. Altså nogle budskaber var fint tydelige, men det var bare som om der manglede en eller anden end game pointe. Noget der ikke helt blev forløst. Men vi var alligevel meget fint underholdt. Åh, jeg ved godt jeg burde forklare hvad Watchmen er nu, men den er faktisk ikke så nem at forklare. Det er sci-fi blandet med noget superhelte tematik – ja, google den.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *