Mit 2022 – del 2

Kategorier Tilbageblik

Så er jeg tilbage med anden del af vores fantastiske 2022. Jeg har virkelige prøvet at begrænse mig med billeder, men fordi vi har været på flere ferier i år, så fylder det her indlæg bare mere, men så er det godt der ikke er nogen der siger man ikke kan dele det op i to. Hermed anden del:

Efter Lokes sidste dag, i børnehave, i juli havde vi ferie. Billedet vi tog af hans sidste dag, lukkede næsten på poetisk vis en cirkel, for det første billede der nogensinde var blevet taget af ham i børnehaven var ved den bogstavtavle, og nu stod han der igen, 3 år ældre og som storebror.

Vi startede sommerferien med vores traditionelle Afternoon Tea. Bobler til os og saftevand til børnene og selvfølgelig alt det kage de kunne spise. For nu havde vi sommerferie.

Ferien bød ellers på vandkampe, grill, brætspil og spil og leg i haven, hygge og leg i spa’en. Og så var vi et smut i Skandinavisk dyrepark, de havde fået søde små isbjørneunger.

Christian formåede at slå hul i hovedet lige inden vi skulle på vores køreferie, men det var heldigvis kun et lille bitte hul.

Loke lavede en del mad, det er mega hyggeligt at han gider.

I slutningen af juli besluttede vi os lidt spontant for at tage på køreferie til Disneyland Paris. Det gik over al forventning. Så det var en hel fantastisk tur.

Lige efter vi var kommet hjem fra Disneyland tog vi et par dage til Skagen. Vi var der med mine forældre og de var så søde at passe dem, så vi kunne tage på Ruths at spise på den dag vi havde bryllupsdag. Loke lærte at køre på cykel uden støttehjul de få dage vi var der.

Vi fik købt lidt ind fra Skagen som jeg kunne lave lækre madforsøg med derhjemme.

I august fik vi også lagt fjernvarme

Loke begyndte i 0. klasse – min seje dreng. Han begyndte også til fodbold igen, selvom han var sprunget fra det fra et par år siden. Denne gang blev han glad for det.

Mads havde 10-års jubilæum på sit arbejde og var blevet bidt af en gal crossfitt træner.

Mine to nyeste papbøger ‘Hvad du skal bruge ved spisetid?’ og ‘Hvad du skal bruge ved sengetid?’ udkom også i august.

Og Fabeldyr kom fra tryk og det blev fejret med en is ved Vebbestrup.

Vi har nu så stor en dreng at vi kan spille Hero Quest med ham, så det brugte vi også en god del af august på.

Min Disneyland video gik viral, den endte på over 600.000 visninger.

Sidst men ikke mindst for august tog vi i Djurs sommerland igen efter at have haft pause i hele højsæsonnen.

I starten af september tog vi til vores byfest med børnene. Mine forældre sagde altid, at de synes det var fint, at jeg som bare ikke helt havde forstået at der var byfest, at jeg kun troede at det var et blomsteroptog, for så var de fri for at tage afsted. Men jeg vil helst ikke have, at mine børn skal komme i skole/børnehave uden at forstå at der er har været byfest. Ironisk nok mødte vi også nærmest alle fra Lokes klasse på festpladsen.

Loke begyndte også til gymnastik igen, og han er simpelthen også så god til det! Så et eller andet talent må jeg have haft for det som barn, det føltes bare ikke sådan dengang jeg gik til det.

I september skete der to store ting. Fabeldyr udkom og fantasyfestivalen og det skete faktisk samtidig, så vi havde en lille bogreception på festivalen.

Åh ja, og så så vi selvfølgelig ‘Magtringene’ – det føles vigtig at nævne, af en eller anden underlig årsag.

I oktober fik vi at vide at Christian på mirakuløs havde fået den børnehaveplads vi havde drømt om, og tilmed samme stue som storebror gik på.

Og må næsten lige så mirakuløsvis fik min mand og jeg et par datenights på Hanzo og MASH steakhouse. Begge dele var top lækkert.

I efterårsferien var vi i Djurs sommerland en sidste gang i 2022 med årskort. Og så var vi selvfølgelig også på kastanjejagt og fejrede Halloween ved at få kandiserede æbler og lave græskarlygter.

Mine sidste udgivelser i 2022 blev de to papbogsudgivelser: ‘Seje dyr, du kan se …’ og ‘Krible-krable-dyr, du kan finde …’

‘Fabeldyr og andre magiske skabninger’ var blevet taget vanvittigt godt imod, mere end jeg havde turdet håbe på og der dukkede flere og flere omtaler og anmeldelser op. Det har jeg alligevel ikke prøvet med de papbøger jeg tidligere har udgivet. Taknemmeligheden er stor!

I oktober var jeg også til bogreception på Glutenfri grundbog af Anelise, og min forside til bogen vandt faktisk også samme dag den forsidebattle Bog & ide ahvde kørende med bogen på deres instagram. Juhuu.

November er bogforum tid og i 2022 var det noget ekstra særligt, for det er første gang Turbine vinder årets debutantpris. Jeg havde min familie med mig i år, hvilket både var super udfordrende og super herligt. Vi holdt fantasyfredag på standen og ‘Fabeldyr og andre magiske skabninger’ var med.

Fabeldyr og andre magiske skabninger

I november blev Fabeldyr og andre magiske skabninger nomineret til Københavns bibliotekernes pris for årets bedste danske børnefagbog. Det var mega fedt at blive nomineret mellem virkelig mange andre dygtige fantasybøger og af så dygtige mennesker som bibliotekarerne. Det gjorde mig helt enormt glad og stolt.

Derudover havde jeg fået lov til at underholde Lokes klasse i en time om bogen og dens indhold. Hvilket var SÅ fedt, for børnene var simpelthen så interesserede og deltagende og ja, det var bare en mega fed oplevelse!

Så meget glæde over overstående, så selv min itu computer ikke kunne ødelægge det. Og jeg hader når elektronik ikke bare virker.

Vi blev åbenbart så bidt af en gal lalandia sæl, at vi ville afsted igen. Det var igen helt enormt hyggeligt også selvom der var væsentlig koldere udenfor end det havde været i april.

I stedet for Legoland denne gang, så tog vi i Legohouse i stedet for. Der havde vi aldrig været før og det var da helt sikkert også et besøg værd. Det var virkelig fint og masser at lave for børnene.

December var en hård omgang, særligt for Loke, som både fik fjernet næsepolypper og taget 11 blodprøver. Så måske også derfor vi havde et stort behov for max julehygge i år. Vi gjorde vidst det hele, alt lige fre a bestille en Fortnum og Mason hamper fra London, Grandtræet (kage) fra La Glace, mødte Cola julemanden, bygge snemænd, bage nonneprutter efter kongehusets opskrift, kælke, bygge julelegolandskab, bage småkager, lave julepynt, åbne julekalendere og pakkekalendere – og sikkert en hel masse mere.

Og så var vi selvfølgelig også på årets juletræsjagt.

Mig og Fabeldyr var i Nordjyske og Hobro avis.

Udover diverse julefrokoster så fik min mand og jeg også mulighed for at se Avatar 2 i biografen. Den var faktisk rigtig god. Bedre end Avatar 1 efter min mening.

I december stoppede Christian også i dagpleje. Han skulle starte i børnehave efter nytår. Vi var til afslutning hos hans dagplejer, men det viste sig desværre at de testede positiv med corona dagen efter vi var sammen med dem, og heldigvis nåede vi at få en juleaften uden nogen af os var syge.

Juleaften holdt vi med min svigermor. Det var en rigtig dejlig juleaften.

Dagen efter var Loke syg og om aftenen kunne Mads ikke smage rødvinen. Både mig og Mads testede positiv for corona, vi opgav lidt at teste børnene, for Loke var hurtigt ovenpå og Christian virkede ikke så syg.

Nytår som afslutter et helt fantastisk år for vores lille familie.

1 tanke om “Mit 2022 – del 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *