2018 var simpelthen sådan et godt år for mig. Selvom vi ikke har været ude og rejse eller der er sket noget nævneværdigt stort, så har det alligevel bare været et år fyldt med en masse skønne og positive oplevelser. Her er nogle highlights.

 

 

 

I januar 2018 var jeg til forfattersalon med ingen ringere end Leonora Christina Skov i anledningen af hendes, dengang, nye udgivelse, Den, der lever stille. En fuldstændig fantastisk bog, der da også har taget Danmark med storm med et trykt oplag på 90.000 bøger. Jeg var afsted som bogblogger for min anden blog, Skrivepulten. Det var en fuldstændig fantastisk aften som jeg sen vil glemme. Jeg har skrevet om aftenen her

Min mand tog med mig til København mens vi fik sønnike passet og det var super hyggeligt også og have en date-tur med ham i samme omgang.

 

 

I januar havde jeg også fødselsdag og den blev fejret ved at invitere vores nærmeste familie med ud og spise. Før det råhyggede vi den bare derhjemme. 14 dage efter var det min mands tur til at holde fødselsdag hvor vi blandt andet fik bamseboller.

 

 

I starten af 2018 fik jeg også indført den grønne smoothie til morgenmad hver dag. Det holdte desværre kun indtil sommerferien. Jeg fik også nogenlunde styr på at få madpakker med i 2018. Noget jeg aldrig før har formået og ofte sprunget over. Der er stadig alt for mange oversprings-dage, men jeg synes ikke det er helt så håbløst som det har været. Det fungerer særlig godt for mig at lave kop nudler.

 

 

 

Til Valentinesday hyggede vi hjemme, hvor jeg havde genskab et måltid vi havde fået i Florida. Sliders og Sushi. Vi så også film. Det var en god måde at fejre hinanden på, uden at vi behøvede barnepige.

 

 

 

Dagen efter valentines dag udkom mine to første sådan rigtige udgivelser. Nemlig to papbøger, som jeg havde lavet på bestilling for Turbine. Det var ret fedt at få lov til og min søn tog simpelthen så godt imod dem.

 

 

 

En ting der skete – som kun føles vigtigere med tiden og som jeg aldrig fik skrevet om her på bloggen – var da min søn begyndte at sige mor. Nu siger han det jo næsten konstant hver gang han skal have mig til noget eller have min opmærksomhed, men af en eller anden årsag, så varmer det stadig lidt mit hjerte når jeg høre det.

 

 

 

Det der nok ærgrer mig aller mest ved 2018 var da jeg missede en forretningstur til Bologna, fordi jeg blev syg. Både på egne vegne, men især også fordi alt var booket. Jeg blev ved med at håbe til sidste øjeblik, at jeg ville blive mirakuløst rask, men jeg var virkelig virkelig syg. Noget der også endte med at overskygge hele påsken.

 

 

Det har vist sig at være mange forskellige fornøjelser ved at få børn. En af dem er at man tager ud og ser nogle ting sammen med dem. Og det er en finurlig oplevelse at se verden igennem sin søns øjne, for alting er så nyt og spændende. En af de ting vi gjorde i foråret var at tage i zoologisk have i Aalborg.

 

 

 

I april tog vi til København igen – bare min mand og jeg. Vi tog ind og så Wombats og så havde vi en vildt hyggelig tur. Hvor jeg muligvis også fik shoppet lidt. Det var blandt andet på den tur jeg købte min nu højt elskede parfume Bibliothéque.

 

 

 

 

I slutningen af april fyldte Sønnike 2 år. Han blev så forkælet og fik både et gyngestativ udenfor og en trampolin. Det var en super god dag, med gæster til både kaffebord og hotdogbar.

 

 

Kort efter var jeg afsted til bogbloggerbrunch med Turbine forlaget og Peter Mogensen i forbindelse med hans debut, I Bjørnens Klør. Det var virkelig en lækker brunch som man nok også kan fornemme af billedet. Jeg var generelt ikke afsted til så mange bogblogger-arrangementer i 2018 og det er primært fordi jeg ikke kan få det til at gå op – især fordi de fleste af arrangementerne bliver afholdt i København.

 

 

I maj var vejret allerede så fantastisk at vi spiste en masse is, og jeg fik inviteret min mor på café – noget jeg godt kunne blive bedre til at gøre. Det var så hyggeligt. Vi fejrede mors dag ved at grille og inviterede også mine forældre.

Til min store begejstring fik vi også gang i ude-spa’en. Den har vi brugt enormt meget hele sommeren. Vand og sommer hænger for mig unægtelig sammen. Jeg var i det hele taget i det bedste sommerhumør da i maj, så jeg købte mig også en solskinsgul kjole.

 

 

 

I juni var vi igen igen i København. Denne gang kun som en endagstur. Vi var over og høre den amerikanske komiker Stephen Lynch mens sønnike var hos mine forældre. Til aften fik vi en mindeværdig Surf ‘n turf.

I juni fejrede vi også Sankt Hans – en dag jeg rigtig gerne vil gøre mere ud af. Jeg var desuden en dags tid på Sjælland på opgave hos Camilla Plum, fordi jeg skulle opsætte hendes nyeste kogebog, Høst. Det er ikke så tit der er brug for at en grafiker tager på opgave og det her var da også min første af slagsen. Derudover var jeg også til sommerfest med arbejdet, vi var bl.a. til ølsmagning.

 

 

 

I juli gik vores sommerferie for alvor i gang og vi fejrede det selvfølgelig med en movie date-night. Og vi tog sønnike med i Legoland for første gang. Det var virkelig en af sommerens højdepunkter og det kunne vi sagtens finde på at gøre igen i 2019.

 

 

 

Vi var også i Skagen med mine forældre. Sønnike knuselsker sine bedsteforældre, og mig og min mand fandt det også enormt hyggeligt. Vejrforholdene var helt fantastiske.

Når jeg tænker tilbage på vores sommeren i 2018, så følges den bare generelt episk. Jeg ved ikke om det er pga. at vejret har været så godt, men det har bare været den slags sommer man aldrig glemmer.

 

 

 

 

I juli var jeg også med min mand ude og spille golf. Det var længe siden jeg havde været afsted, men pausen havde åbenbart gjort mig godt, for jeg var langt bedre til det end jeg huskede. Så det var sådan en skøn følelse. Jeg håber sådan vi kommer mere ud og spille i 2019, men det er en ret tidskrævende sport. Men hvem ved måske det bliver en familieting når den bette bliver ældre.

 

 

 

Vores sommerferie løb også ind i august, hvor vi blandt andet havde 4 års bryllupsdag, men vi tog også på lidt udflugter. Blandt andet Skandinavisk dyrepark. Men vi havde nu også mange hyggestunder hjemme med afternoon tea, spa’en, grillaftener og brætspilsaftener. Vi var helt fuldstændig opslugt med at spille Hogwarts Battle.

 

 

Vi havde også et par af vores venner med i mine forældres sommerhus i Skagen. Det var kun nogle få dage, men det var virkelig hyggeligt.

 

 

 

 

Så blev det efterår. Efteråret er altid den travleste måned i forlagsbranchen så jeg havde masser at se til. Men jeg stod også på stand for Turbine til Fantasyfestivallen i Esbjerg. Min mand var med mig og vi havde en virkelig god weekend, selvom det jo var en arbejdsweekend  – og det havde min mand jo ikke behøves at have haft, men han er guld værd! Vi mødte en masse fantastiske mennesker. Og jeg interviewede dygtige Synne på scenen.

Omkring det tidspunkt blev jeg for tredje år i træk nomineret til Danish Book Blog Award.

 

 

 

Meeen der blev da lidt tid til at have nogle datenights også, blandt andet så vi Specialklassens jubilæumsshow. I Oktober blev vi endda så avancerede at vi tog sønnike med på café. Ja, det har vi ikke rigtig været så gode til tidligere. Det føles vildt uoverskueligt, at skulle håndtere at spise god mad og holde øje med bebs samtidig.

 

 

 

 

I slutningen af oktober var det selvfølgelig årets store bogfest der var højdepunktet, nemlig bogforum. Det føles på en og samme tid som kulminationen på ens års arbejde. Min mand og søn er med mig hvert år, men i år var jeg særligt spændt på hvordan det ville gå med ham den bette. Der var da også nogle udfordringer men der var også nogle søde øjeblikke blandt andet da han mødte Rasmus Klump.

Jeg selv var også afsted til diverse bogblogger arrangementer, samt forlagsarrangementer. Det var en helt fantastisk weekend og jeg er min mand evig taknemmelig for at han kan leve med mit evige fraværd den weekend.

 

 

 

 

I november havde jeg blogget på denne hyggeblog i et år! Den er kommet for at blive og jeg nyder at lave indlæg til den. Jeg fik startet tidligt på julen. Jeg så Fantastiske Skabninger 2 i biografen og elskede den. Vi fik en stor tilføjelse til husholdningen, nemlig en popcornsmaskine. Men vi holdte også Vildt aften og Mortensaften.

Jeg gik også lidt op i arbejdstid i november og er nu på 32 timer. Jeg ville rigtig gerne gå på fuldtid, men det kan ikke rigtig fungere med at hente den bette i dagplejen hvis jeg går på fuld tid. Så det må komme senere. Men faktisk har jeg næsten haft fuldtidstimerne, så derfor har det næsten også kun givet mening at gå op i tid, for at skære ned på afspadseringstimerne.

 

 

 

December i år var næsten magisk. Hold op hvor var det skønt at have en 2 1/2 årig der helhjertet går op i det der jul. Jeg er selv ret juletosset, så jeg stornød det hele. Vi hyggede med venner, så Cola bilen, og så så vi noget så utraditionelt som en hval i Hobro havn. Jeg så en enorm mængde julefilm, havde verdens fineste julekalender og den hyggeligste juletræsfældning med mine forældre. Som prikken over i’et lå der et fint sne frostlag på jorden og på grenene.

 

 

 

Juleaften holdte vi hjemme med en søn der løb om juletræet og pakkede gaver op til den store guldmedalje. Generelt gik julen alt for stærkt, men vi nåede da at holde lidt hyggeligt for familie med et kæmpe oste/tapasbræt.

 

 

 

 

Nytårsaften fik vi skøn skøn mad fra Skagenfood og vi havde for engangsskyld købt fyrværkeri. Sønnike havde lidt optur over det og ikke mindst knaldperlerne.

 

 

På sygdomsfronten har vi været nogenlunde forskånet i 2018. Min mor havde et meget grimt sår på benet der havde svært ved at hele, men det har hun heldigvis fået helt fjernet nu. Min far haft haft en operation, men den gik heldigvis godt. Min søn fik i december konstateret astmatisk bronkitis, men det er rart endelig at finde ud af hvorfor han hoster så meget som han gør, og få gjort noget ved det. Jeg håber bare inderligt, at han vokser fra det. I første halvdel af 2018 synes jeg, at jeg var halvsløj konstant. Det var mildest talt irriterende, men den sidste halvdel af året har det været væsentligt bedre. Jeg tog også den aktive beslutning og lod mig vaccinere mod influenza, så mit immunforsvar kunne få lidt ro.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *