Serier jeg ser i øjeblikket #3

Kategorier Tv-serier

 

 

 

Med den sommer vi har haft var det oplagt, at sidde udenfor og se tv-serier sammen. Så det gjorde vi. Det var også bare ekstra skønt, at have en mini spa som vi kunne nedkøle i. Vi har primært kun set en tv-serie sammen denne gang, nemlig Peaky Blinders, men der var også hele fire sæsoner vi kunne fornøje os med. Jeg satser på at vi ser det sidste afsnit i aften.

Men før jeg lige kommer til hvad jeg ser ligenu så vil jeg lige hurtigt løbe igennem hvad jeg så sidste gang. Westworld og The Handmaid’s tale sæson 2 var i begge tilfælde en skuffelse. Der kommer en sæson 3 af dem begge, så håber den bliver bedre. CB Strike var en rigtig hygge-tv-serie og vi nød at se den, men bøgerne er bedst. Patrick Melrose endte jeg med at se færdig selv. Det er sikkert en god bog og uden Cumberbatch i hovedrollen havde den ikke været værd at se. Cloak and dagger så jeg kun i tre afsnit og så droppede jeg den.

 

 

Peaky Blinders – sæson 1-4 (set på Netflix)

Peaky Blinders er en tv-serie som foregår tilbage i tiden, og som skulle bygge (ret løseligt) på en virkelig familie. Det er en helt vildt hyggelig serie. Man følger den her familie som kæmper sig op fra bunden – og det gennem ganske ulovlige og til tider ret voldelige metoder, men de bliver også selv udsat for lidt af hvert og man kan ikke finde ud af om man skal holde med dem eller ej, men gør det nu lidt alligevel. Vi skal som sagt ind og se det sidste afsnit i sæson fire færdig lige om lidt, men heldigvis vender gangster-tv-serien tilbage med en sæson fem i 2019. Den har faktisk været super god at bingewatche, ulig mange andre tv-serie hvor det godt kan føles meget af det samme. Det skal Peaky Blinders nu ikke have skyld for. Rollelisten er også fableagtig god, den indeholder sågar også Tom Hardy i en birolle i ny og næ. Men det er virkelig en farverig rolle.

 

Sharp Objects – sæson 1 (set på HBO Nordic)

Jeg er først lige begyndt, at se den her serie der lige er startet på HBO Nordic, og der er noget der virkelig fanger mig ved den. Jeg har stadig lidt svær ved at sætte ord på præcis hvad, men selve måden den er filmet på er meget anderledes og interessant. Dertil bygger tv-serien også på en bog af Gillian Flynn (der også har skrevet Gone Girl) og så har den en fantastisk rolleliste der blandt andet indeholder Amy Adams. Men jeg tror godt jeg kunne gå hen og blive lettere traumatiseret af at se den. Jeg er normalt ikke så god til det med trillers. Jeg ser den selv, min mand tager vidst en pause fra film der minder ham om The Handmaid’s Tale.

 

Lucifer – sæson 3 (set på Netflix)

Lucifer er virkelig en skøn serie. Det er sådan en man kan se som en feelgood serie og samtidig er den bare super super sjov og lettere skør. Karakteren Lucifer bliver simpelthen spillet noget så genialt og sarkastisk, at det ene afsnit tog det andet. Og nu forsøger jeg ihærdigt at få min mand med på vognen og se den også. Det burde ikke have overrasket mig at Lucifer karakteren faktisk er inspireret af Neil Gaimans karakter fra den grafiske roman ‘The Sandmann’, for Neil Gaiman (forfatter til blandt andet Stardust og American Gods) er genial i alt hvad han gør, og det er den her karaktér også. Der er lidt crime, der er lidt kærlighed, der er lidt overnaturligt, der er lidt humor – og ja, der er i virkeligheden lidt af det hele og det balancere så fint sammen, at intet bliver for meget eller for lidt. Jeg formåede at se hele sæson 3 færdig for ganske nyligt. Jeg havde ellers holdt en pause fra sæson 2, fordi jeg var blevet ret så trist af nyheden om at serien var blevet canceled, men siden har Netflix købt den og vi får en sæson fire. Wohuuu! Hurra for seje fans.

 

Mit navn er Anna – sæson 1 (set på Netflix)

Jeg er også først lige gået i gang med at se ‘Mit navn er Anna’ – den ser jeg i øvrigt også selv. Det er mest af alt for hyggens og nostalgiens skyld at jeg er begyndt, at se den. Den bygger nemlig på en af mine all time favorit børnebøger Anne fra Grønnebakken. Jeg tror nok, at Gilbert var en af mine første bookcrushes. Selvom jeg først lige er begyndt, så er jeg ikke i tvivl om at jeg kommer til at sen den fra ende til anden. For den indfanger virkelig stemningen fra bogen noget så fint. Og derefter kan jeg jo passende begyndt på sæson 2 som også er kommet på Netflix.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *