SERIER JEG SER I ØJEBLIKKET #15

Der har været så mange fantasyserier, at se på det sidste. Det er virkelig skønne, at de er begyndt at lave flere af dem. Heres hoping for more.

The Sandman sæson 1 – set på Netflix

The Sandman var sælsom, dyster og noget helt specielt. Det er Neil Gaiman på alle måder og det er lykkedes rigtig fint at ramme den stemning som han har i tegneserien/den grafiske roman. Og på fineste Neil Gaiman vis får han også flettet noget tankevækkende og menneske skrøbelighed ind som man holder lidt i hånden lidt bagefter og ser an. Det gør oplevelsen af serien dybere og større. Men første sæson føles stadig meget som en begyndelse på noget større, og jeg ser rigtig meget frem til en sæson 2.

House of Dragon sæson 1 – ser på HBO MAX

Af alle serierne her i blogposten, så er det House of Dragon, jeg stadig mangler at se færdig. Vi gik lidt død i den, fordi den faktisk var begyndt, at føles ligegyldig. Jeg ved ikke om den er blevet bedre efter vi gik lidt i stå. Men op til og med afsnit 6 var der ikke nok historie til, at man var investeret i personerne eller historien. Men ‘House of Dragon’ bygger også på en biografi-agtig fortælling og det føles også meget sådan når man ser den. Med meget spring i tid og ikke ret meget på spild i nuet. Det er SÅ ærgerligt, for potentialet er der. Men jeg ville nok uanset hvad bare have ønsket, at de havde gjort Game of Thrones sæson 8 ordentlig i stedet for at haste igennem begivenhederne.

Rings of Power sæson 1 – set på Prime video

Jeg frygtede at se den her tv-serie. Måske fordi jeg vidste, at uanset hvad så kunne den kun blive en skuffelse og jeg ville for alt i verden ikke have Lord of the Rings ødelagt af noget som helst. Det er perfektion i min verden og det må det rigtig gerne blive ved med at være. Alligevel er jeg glad for, at jeg så tv-serien. Den kan nemlig noget. Den får mig tilbage i Tolkiens univers og det elsker jeg den for. Jeg elsker også The Rings of Power for ikke at kopiere Game of Thrones, men holde et helt andet tempo. Det jeg desværre ikke er så stor fan af, er at manuscriptet ikke er godt nok! Det hele var alt for forudsigelig, og der er taget alt for mange friheder i forhold til Tolkiens mytologi. Der var to karakterer som det var meningen, at vi ikke skulle regne ud hvem var før til aller sidst, men det stod ret åbenlyst allerede midtvejs i fortællingen. Så åbenlys at jeg virkelig ønskede, at det ikke ville være sandt. Jeg håbede, at det ville blive alt andet, men det blev det desværre ikke. Hobbitternes historie var ligegyldig og dem kunne man godt med fordel have hvisket ud. Dværgenes historie tilføj heller ikke så meget til det overordnede plot, men jeg elskede dem. De føltes Tolkien troværdig.

Oooog.. nu må jeg hellere stoppe for jeg kan snakke rigtig meget om den her tv-serie. Men grundlæggende: jeg er glad for at jeg så den. Jeg kommer til at sluge sæson 2 og 3 og hvor mange de nu laver også. Er det på højde med Peter Jackson og Tolkien: Nej, på ingen måde. Men det er stadig godt og det er stadig lidt af Tolkien. Og ham kan jeg ikke få nok af.

Wheel of Time sæson 1 – set på Prime video

Jeg har ikke læst bøgerne, men efter at have set tv-serien føler jeg, at jeg brude. Jeg tror den er bedre end tv-serien, men jeg var godt underholdt og elsker som sagt, at der er flere fantasyserier, at se. Så jeg ser frem til en sæson 2 – uden tvivl. Der er noget interessant og spændende ved den, også selvom den var forudsigelig, og noget dragende som gør at jeg ikke helt kunne lade være med at se næste afsnit og så næste afsnit osv. Så når første afsnit af sæson 2 rammer Prime video, så sidder jeg klar.

Good Omens sæson 1 – set på Prime video

Neil Gaiman og Terry Pratchett, det kan kun blive godt! Og mystisk og finurligt og skørt. Man kan ikke andet end at holde af djvælen og englen i ‘Good Omens’. Og det var de to karakterer som fik mig til at se tv-serien færdig. Min mand droppede, at følge med efter et par afsnit og jeg forstår egentlig godt hvorfor. Man skal indimellem være i humør til at købe de skøre præmisser. Hvis man ikke er det, kan tv-serien godt blive svær at se.

The Summer I Turned Pretty sæson 1 – set på Prime video

Skønneste, hyggeligste summer romance tv-serie. Kæmpe anbefaling til næste sommer. YA-bøgerne er faktisk ikke så god som tv-serien. Tv-serien har det hele i en god sommer-serie. Kærlighed, sommervibe, venskaber, familiedramaer og uforløst forelskelse. Jeg håber lidt på en sæson 2. Det her er ellers bare den perfekte teenage tv-serie, men dens tematikker får den til, at være se-værdig for teenagernes forældre også. I hvert fald hvis man lige som jeg elsker en god kærlighedshistorie og masser af sommerstemning.

The White Lotus sæson 1 – set på HBO MAX

Den her sommer serie for voksne er til gengæld ikke så anbefalingsværdig. Den er ok, det er satire og det skal man være i humør til. Sommerstemningen var i top, så for det var den værd at se. Det gjorde i hvert fald, at jeg fik set den til ende.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *