Serier jeg ser i øjeblikket #13

Siden sidst har jeg faktisk lidt droppet at se Lucifer – jeg synes den er kommet på et sidespor og dertil blev jeg spoilet på slutningen og ja, det gav dødsstødet så jeg ikke kommer til at se den færdig. Det er tiden vidst for kort til. Der har til gengæld været en masse andre fantastiske serier i øjeblikket blandt andet Bridgerton og Outlander.

Her kommer – som altid – et kort nedslag over de tv-serier jeg har set og er i gang med at se i øjeblikket og hvad jeg synes om dem. Hvilke jeg anbefaler til skyerne og hvilke jeg ikke gør.

Frederik IX – set på dr.dk

Den her dokumentar-agtig serie er lidt speciel, for sideløbende med dokumentarsporet er der et skuespillerspor hvor meget af den historisk handling udspilles af skuespillere. Men det virkede faktisk upåklageligt. Det var virkelig interessant at følge Fredrik IX’s liv og få en del af dronningens udlægning om sin far. Ja, jeg elsker bare historiske dokumentarer og tv-serier – særligt dem der handler om de centrale mennesker der har magten – deres situation er simpelthen så ekstrem at den bare er vildt interessant.

The Witcher sæson 2 – set på Netflix

Jeg synes faktisk The Witcher sæson 2 var bedre end sæson 1 – og sæson 1 var på ingen mede dårlig. Sæson 2 var bare awesome, så jeg har meget svært ved at vente til næste sæson. Det er virkelig skønt med en vaskeægte fantasy tv-serie for voksne, dem er der altså alt for få af. Skuespillerne – hver og en – gør det simpelthen helt helt fantastisk og historien er god og karakterne føles helstøbte, ja alt spiller faktisk. Jeg er fan. Hit så med sæson 3!

Squid game – sæson 1 – set på Netflix

Den her serie er lettere sindssyg og så synes jeg ikke helt den holder en meter når man begynder at pille det fra hinanden. Men man kan næsten ikke lade være med at se det næste afsnit – og således fik jeg set sæson 1 af en serie der handler om at være i et spil, hvor man hele tiden skal forsøge at overleve.

The Bridgerton – sæson 2 – set på Netflix

Jeg elsker ‘The Bridgerton’! Så er det sagt. Det er en fantastisk tv-serie. Den er smuk alt fra kjoler, koreografien af dansene til historien og måden den er filmet på. Jeg elsker karakterne – både de skrevne karakterer men også skuespillerne. Castingen er genial. Det eneste minus var at sæson 2 ikke var så god som sæson 1. Kærlighedshistorien var en smule rodet (den er skarpere i bogen). Anthony and Kate havde ikke rigtig nok scener sammen så den spirende kærlighed mellem dem var til tider lidt svær at få øje på. Men åh, jeg glæder mig til at se sæson 3. Det her er den absolut bedste feelgood serie der er derude ligenu. Kæmpe anbefaling herfra.

Snowpiercer – sæson 1-3 – set på Netflix

Min mand og jeg satte os en dag til at se Snowpiercer (en dystopisk historie hvor alle overlevende i den iskolde verden lever i et tog der aldrig stopper) og så så vi sæson 1 og halvdelen af sæson 2 på rekordtid. Der var virkelig fart på den i starten men i midten af sæson 2 følte jeg den tabte pusten og gik lidt i ring og jeg overvejede lidt om vi skulle droppe den. Men heldigvis ser det ud til at den tager os et nyt sted hen i sæson 4, så jeg skal helt sikkert se videre.

Outlander – sæson 6 – set på viaplay

Sæson 5 af Outlander knuste simpelthen mit hjerte i tusind stykker så jeg har glæder mig til at være tilbage i verdenen og forhåbentlig se at tingene går godt for Claire og Jamie. Selvom det tyder på at forfatteren bag bogen Diana Gabaldons mission i livet er at gøre livet surt for dem. Jeg har indtil nu set de fire første afsnit og ja, som mange af de forgående sæsoner så skal Outlander lige løbe igang men jeg er utrolig spændt på hvor den tager os hen.

The IT Crowd – sæson 1-5 – set på Netflix

The IT Crowd er en lidt ældre britisk serie som jeg først har set nu. Min mand satte den tilfældigvis på en dag og jeg synes den var voldsom sjov og pludselig havde vi set alle fem sæsoner (sæson 5 er kun et afsnit). Det er fantastisk når sådan noget sker. Groft sagt er det en humoristisk tv-serie om nørder og til nørder. Den er virkelig sjov – jeg elsker den britiske humor.

Borgen – sæson 4 – set på DR.dk

Jeg kan faktisk ikke skrive så meget om Borgen sæson 4 for jeg har kun set de to første afsnit og konstaterede at den var vildt kedelig og slet ikke levede op til de forgående sæsoner. Jeg ved ikke helt om jeg dropper at se resten af sæsonen eller hvad jeg gør, men jeg ved bare at jeg ikke rigtig gider at se en dansk dårlig udgave af House of Cards.

The Gilded Age – sæson 1 på HBO Max

Jeg havde store forventninger til ‘The Gildede Age’ som er skrevet af Julian Fellowes (manden bag Downton Abbey) men jeg føler ikke helt det er blevet indfriet. Jeg har kun set de første tre afsnit men den har svært ved at holde min interesse fanget. Egentlig er den meget hyggelig og kjolerne og den historiske periode er simpelthen lavet så fint at sidde og se på, men ja, jeg tror jeg genoptager at se serien.

Løvernes hule – sæson 6-7 set på DR.dr

Jeg er altid vældig interesseret i erhvervslivet men jeg opsøger det sjældent men når jeg gør finder jeg det altid utrolig spændende. Så Løvernes hule har været sådan en helt fantastisk feelgood ting at se. Jeg elsker også når andre får deres drømme gå i opfyldelse – også grunden til jeg elsker at se award-shows. Jeg elsker løvernes indbyrdes banter og jeg synes det er fedt Mia Wagner har ekstra fokus på at hjælpe kvinderne frem i erhvervslivet.

Vikings – Valhalla – sæson 1 set på Netflix

Jeg har aldrig fået set det oprindelige ‘Vikings’ hvilket nok er en fejl. Jeg har set det første afsnit 2 gange og mere er det ikke blevet til. Så da Vikings – Valhalla kom tænkte min mand og jeg: ‘YES, det skal vi se.’ Nu har vi fået at at se og jeg troede egentlig det ville give mig lyst til at se den oprindelige serie, men faktisk ikke. Jeg sidder lidt med en meh.. følelse. Den måtte godt have været lidt mere historisk korrekt – her tænker jeg ikke på det med kvinder som Vikinger eller diversiteten – nej, det må meget gerne blive der! Nej, det er det der rod med kongerækken – hvordan kom Svend Tveskæg ind i det hele(!).. amen det er noget rod. Og jeg synes man har svært ved at være investeret i nogen af karakterne. Men jeg tror vi giver sæson 2 en chance.

På sporet af dronningerne – sæson 1-2 – set på DR.dk

Den sidste dokumentar jeg har set i denne omgang er ‘På sporet af dronningerne’ som netop handler om de danske dronninger i vores Danmarks historie. Dem har der jo generelt set været skrevet alt for lidt om, fordi det var mænd der skrev historiebøgerne og fordi det var mænd der typisk havde magten. Men dronningerne stod lige bag ved disse konger og var en central del af magten og det er fedt, der er kommet mere fokus på det og endnu federe at det viden der kan findes bliver delt med os.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *