1. trimester uge for uge

Kategorier Baby

Jeg fristes til at starte det her indlæg med ‘bare rolig det bliver ikke en babyblog’, men det her er selvfølgelig et rent babyindlæg, og jeg vil nok ikke kunne lade være med at skrive et indlæg i ny og næ, fordi det er hvad meget af mit liv er i øjeblikket. Men omvendt har jeg altid haft et stort behov for at tænke og tale om andet end baby’er, så derfor bliver det ikke så meget anderledes end hvad det har været.

I den første trimester skrev jeg nogle meget få linjer ned fordi det hele føles så uvirkelig. Selvom baby var et helt bevidst valg, så var en del af mig overrasket over at det også denne gang gik så stærkt efter vi havde taget beslutningen til jeg var gravid. Noget af det der især er kommet bag på mig er hvor hurtigt man bliver større her anden gang. Maven er ligesom top klar til det der baby noget. Billederne er dog fra vores sommerferie tur i Skagen, hvor jeg næsten lige er kommet ind i 2. trimester.

 

 

 

Uge 4: Overbevist om at mens. snart er på vej, så køber 3 flasker rosé vin og en kæmpe pak røde bøffer. (Doh!)

Uge 5: Det er altså ret mystisk at min mens. er så forsinket. Kigger længselsfuldt efter rosévinen og de røde bøffer kommer i fryseren.

Uge 6: Whaaaattt!! Hvordan kan min krop lave en baby i en måned hvor jeg har været på 2 penicillinkure, haft koldlungebetændelse og været lettere stresset på arbejdet pga. førstnævnte.

Uge 7: ‘Guskelov jeg ikke kan lide Gin’ (Fejring af bogudgivelse på arbejdet med masser af Gin)

Uge 8: Farvel til mine elskede pencil skirts (kan ikke længere skrue mig ned i dem)

Uge 9: Hold da op! Bumser ikke kun i hele ansigtet, men ned af halen, brystet OG armene!!

Uge 10: Freaker lidt i uge 10 pga. pletblødninger (som bliver ved jævnligt et par uger endnu)

Uge 11: Wow, der kom maven da vidst lige. Hvordan skal jeg dog bære mig ad med at skjule den!

Uge 12: Ser endelig baby til en privatscanning. Vi tog en privatscanning fordi den offentlige var så langsom og fordi jeg var lettere bekymret ovenpå pletblødninger og at have lavet en baby på penicillin.

Det er virkelig altid kæmpe stort, at se baby og det gør det bare så utrolig meget mere virkelig og bekymringerne ryger lidt i baggrunden for en stund. Men whaatt.. er min termin rykket næsten en uge frem!?! Okay, jeg kaster håndklædet i ringen, jeg kommer aldrig til at kunne forstå det der termin tælle system nu.

Jeg får at vide (godt nok først til den offentlige scanning) at terminen kan have rykket sig fordi ægløsningen blev forsinket pga. sygdom. Well det lød meget sandsynligt.

Den rigtige uge 12: Undgår stealthy gamle mostre og fastres falkeblik til mine forældres guldbryllup – og min søsters. Vil gerne have den offentlige ultralydscanning med i den efterfølgende uge før jeg fortalte det rundt omkring. Men hold da op det føles umuligt at skjule. Jeg begyndte at ændre min tøjstil til kjoler uden talje – sækkekjolerne som jeg kaldte dem.

Det var også i denne uge vi fik svar fra privatscanningen og blodprøven, at alt så normalt ud og vi ventede os en lille dreng. Det er sjovt – jeg har aldrig før følt at en nyhed var mere rigtig.

 

Efter 1. trimester

Ugen efter bliver jeg ultralydscannet ved det offentlige og score et højt risikotal. Det var lidt en mavepuster. Efterfølgende mandag skulle jeg have taget en moderkageprøve, men i stedet får vi taget en revurdering. Jeg bliver scannet super grundigt af en dygtig læge som siger han kan se rigtig meget allerede, fordi jeg er så spinkel, så han vurdere at moderkageprøven ikke er nødvendig. Og vi takker derfor også pænt nej til den, for abortchancen er højere end at der rent faktisk er noget galt med baby. Vi aftale at rykke misdannelsesscanningen en uge frem, så vi ville kunne nå at få en fostervandsprøve, hvis den scanning ikke levede op til forventningerne. Det gjorde den heldigvis. Det eneste var at moderkagen gerne må flytte sig fra sin lave placering, men det gør den heldigvis typisk i trin med at livmoderen vokser.

2 tanker om “1. trimester uge for uge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *