Christian Arthur Møller Hald

I går skulle denne lille dreng have været døbt, men nu må vi se hvornår det kan blive. Men i det mindste har han nu fået et navn.

Det tog os lidt tid at finde ud af hvad han skulle hedde. Med storebror var det ret nemt, der havde vi navnet inden han var inde i min mave. Og jeg tror mange tænkte, at vi ville vælge et nordisk mytologi navn som vi gjorde med storebror Loke, men vi valgte ikke navnet pga. dens oprindelise i nordisk mytologi. Vi valgte det fordi det var et flot, stærkt navn som der ikke var alt for mange der hed i forvejen. Jeg har altid nydt at have et navn som ikke ret mange andre havde og det havde jeg lyst til at give videre til mine børn.

Med Christian var det meget svære at finde et navn. Det var ikke fordi min mand og jeg ikke var enige om navne. Vi var faktisk rørende enige om hvilke navne vi godt kunne lide. Problemet var bare, at der ikke var nogen navne der føltes bedre end andre. Lige indtil fødslen hvor min mand sidder med ham i armene og siger: ‘han skal hedde Christian’. Og jeg gav ham ret.

Vi har altid været vilde med navnet Christian, men fordi der var så mange der hed det i vores omgangskreds, så var det aldrig noget vi helt havde overvejet. Ikke før til aller sidst i navne processen.

Alligevel tog det lidt tid før vi tog den endelige beslutning, for Christian opfyldte ikke helt de kriterier vi havde sat for navnet ‘Loke’, for det første var det et tre stavelsesord og vi andres navne er jo ret korte. Men min mor pointerede, at når man udtalte Christian, så gjorde man det faktisk kun i to stavelser. Det var også et meget mere almindeligt og brugt navn end Loke, men ja, det må jeg så leve med. Min mand, Mads, har jo trods alt levet fint med sit navn, som nok har været det mest populære navn i en lang periode.

Christian fik også et mellemnavn som storebror og med samme begyndelsesbogstav. A. Storebrors er Alexander og lillebror hedder så Arthur til mellemnavn. Arthur var nok det der konkurrerede mest med at ende som fornavn. Og hvis vi virkelig skal finde en connection mellem deres navne, så kan man jo sige, at de begge to har et sagn-navn og et konge-navn.

Efternavnet bliver en blanding af min mand og mit efternavn. Så ligenu har drengene det samme efternavn, Møller Hald, men min mand og jeg hedder stadig det samme som vi altid har gjort. Jeg tænker helt sikkert, at tage Møller til mig på et eller andet tidspunkt, men fordi mit navn er et fasttømret grafiker- og forfatternavn, så kommer jeg nok mest bare til at bruge det som jeg plejer. Men jeg vil samtidig virkelig gerne hedde det samme som mine børn.

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *