De sidste 3 film jeg har set #13

Kategorier Film

 

Detective Picatue (set med månedlig yousee filmkode på Blockbuster)

Da Pokemon tegnefilmene ramte Danmark, var jeg åbenbart lige blevet gammel nok til, ikke at hoppe med på bølgen. Så for mig var det ikke af nostalgiske grunde, at jeg ville se filmen. Men se den det ville jeg! Jeg tror det skyldes at efter at have været med på pokemon go bølgen, så synes jeg bare at det univers er så fint og sjovt, at det absolut kun kunne være underholdende, at se den film. Jeg blev da bestemt heller ikke skuffet. Nøj, hvor var den bare hyggelig og lige hvad jeg var i humør til at se den dag. Picatue er altså også über nuttet. Det sjoveste ved filmen var nok alt det velkendte fra mobiltelefonspillet – at sidde og spotte pokemons og se hvordan det er tænkt at deres personlighed er. Det er lidt som en hel ny verden der bare ligger åben og igen, det er der jo også, men jeg gik bare glip af den som barn. Så for min skyld kunne de godt lave flere film. Det eneste negative ved filmen – efter min mening, er at de godt kunne have skruet ned for Hollywoodiseringen i slutningen.

 

Aladdin 2019 (set på Blu-ray)

Jeg har været så spændt på at se live-action udgaven af Aladdin og var lidt øv over, at jeg aldrig nåede at se den i biografen. Aladdin var en af de film der kom i årene hvor jeg virkelig havde opdaget Disney, så den film og dem der er udgivet omkring den tid vil altid stå ekstra højt på min Disneystjerneliste. Jeg er stor fan af de her live-action filmatiseringer som Disney gøre fuld gas på i øjeblikket, for der er næsten ikke noget mere magisk end at se sine barndomsfavoritte blive vækket til live. Man ved at man højt sandsynlig kommer til at se en helt fantastisk film, for hvordan kan den være andet? Men samtidig er man også en smule bekymret over om de nu ‘fucker det op’. Ville Will Smith nu fungere som den elskelige komiske Geni? Vil de skære ens yndlingscene væk? Vil kærlighedshistorien virke ægte nok … osv. Og det er da heller ikke alle live-action udgaver der efterlader mig lige begejstret. Senest var Dumbo lidt en skuffelse desværre. M E N Aladdin var simpelthen fantastisk! Sikke et forrygende festfyrværkeri at være med til. Alting fungerede simpelthen upåklageligt og de moderne ændringer som de gerne foretager i de her live-action film føles kun helt naturlige og som en uddybning af det der allerede lagde der mellem linjerne. Min mand og jeg stornød den og vi kommer helt sikkert, med tiden, til at gense den igen og igen.

 

Goodbye Christopher Robin (set på cmore)

Efter at have set live-action udgaven af Peter Plys og den rigtige Christopher Robin fra Disney, så havde jeg lidt afskrevet den her film. Det var en kæmpe fejl. Den her film viser et meget mere mørkt billede af den rigtige historie bag historien om hvordan Peter Plys blev til og jeg forstår godt, at Disney ikke har valgt at fokusere på den del, men ‘Goodbye Christopher Robin’ er ikke desto mindre meget mere interessant og langt mere ægte. Og efter et par google-søgninger ser det også ud til at den er nær den virkelighed der var. Filmen viser en familie, som så mange andre, der er lidt mere dysfunktionel end den ser ud udadtil. Den rigtige Christopher Robin bliver stortset opfostret af sin barnepige og de stunder han har med sine forældre synes både flygtige og ødelæggende. Det er som sagt et helt vildt interessant billede, for der er ikke nogen tvivl om at forfatteren AA Milnes fandt noget ægte og smukt lige dér midt i en god leg med sin søn, og vi kan være ham evigt taknemmelig for, at han har givet det videre til så mange mennesker, Men samtidig var Peter Plys også ret ødelæggende for deres egen familie. Åh, ja, det er svært at beskrive, hvor god jeg synes filmen var og hvor tankevækkende. Og den er ikke kun trist og deprimerende, for den minder os samtidig på fineste vis om ikke at blive væk der midt i os selv og hvorfor det er at historien om en gul bjørn der elsker honning er så vigtig. Åh, ja, den har mine varmeste anbefalinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *