På det sidste #15

 

Nu synes jeg pludselig alting går så stærk. Jeg er 6 måneder henne med baby og siden sidst har jeg været til ekstra ultralyds-scanningskontrol. Det er ekstra vækstscanninger som jeg får tilbudt, fordi jeg altid har haft forhøjet blodtryk og det kan nemt have indflydelse på babys vægt og selvfølgelig højner det risikoen for svangerskabsforgiftning, så for at gå med livrem og seler går jeg til de her ekstra scanninger på sygehuset. Alt så rigtig fin ud heldigvis og det ser ud til at moderkagen så småt begynder at flytte sig fra sin uheldige placering også.

Vi har også lige haft jobsamtaler for at finde min kommende barselsvirkar og ja, så føles den der barsel altså virkelig tæt på nu efterhånden, selvom der stadig er tid til. Men det ligger hele tiden i baghovedet, mht. til opgaver, at jeg snart skal forlade arbejdspladsen for en stund. Jeg ville virkelig ønske, at det ikke var tilfældet, men det er umuligt at kunne begge dele og en stor del af mig ser da heldigvis også frem til barselstid med baby.

Men nu er det for alvor ved at blive efterår og Pumpkin Spice latte er tilbage! Juhuu!! Jeg fik den første gang da jeg besøgte New York og var fuldstændig solgt på den, efterfølgende dukkede den op herhjemme, men sidste år så var den super hurtigt udsolgt. Så håber at kunne få lidt flere af dem i år – ja, det lyder jo næsten til at være en hel efterårsbegivenhed. Det er det også lidt.

 

 

Fordi vi har årskort til Legoland i år, så skulle vi helt klart afsted her i efteråret også og se hvor flot de har pyntet op til Halloween. Det var super koldt, men der var ikke så meget kø nogen af stederne, og bettemanden hyggede sig gevaldigt, så det var en rigtig dejlig tur alligevel. De har virkelig gjort meget ud af udsmykningen. Det var SÅ fint!

Det var også en rigtig god oplevelse, for sønnike fik mere mod på at prøve tingene, for han var blevet lidt skræmt over et par ting vi prøvede i Disneyland, og han spurgte endda selv denne gang om vi ikke skulle prøve toget, så det er et stort fremskridt. Han prøvede også at få bland selv slik for første gang, og det var selvfølgelig et stort hit.

 

 

 

 

Min mand og jeg har været på et par datenight på det sidste også. Det er rart lige at være lidt uden inden baby kommer, for man ved jo godt, at man kommer til at tilbringe lidt mere tid på sofaen med sådan en bette ny, og så er det rart at blive luftet lidt igennem inden.

På den første datenight tog vi ind og så mentalisten (og halvt tryllekunstner) Jan Hellesøe. Jeg havde ingen ide om hvad vi gik ind til, og selvom jeg altid er lidt skeptisk over tryllekunstnere, så kan de sørme godt finde ud af at underholde. Det fandt jeg da ud af da jeg så Copperfield i Las Vegas. Jan Hellesøe er imidlertid mere end en tryllekunstner. Han har specialiseret sig i manipulation af menneskets hjerne. Så ud fra forskellige menneskelige reaktionsmønstre kan han aflæse folk og den del synes jeg faktisk var den mest interessante. Og efter min mening kunne der godt have været mere af det og mindre ‘trylle’-show.

 

 

 

På den anden date tog vi ind og så musicallen ‘Tarzan’ i Aarhus. Det var en dansk opsætning på et engelsk skrevet stykke, hvilket automatisk gjorde os lidt skeptisk, man vil jo altid helst se tingene på originalsprog. Men det blev totalt gjort til skamme, for det fungerede faktisk upåklageligt og nøj, hvor var det bare godt og ikke mindst superflot! Skuespillerne gjorde et helt fantastisk stykke arbejde og de kom virkelig ud over scenen (ja, altså overført betydning og ikke kun nå de svingede sig i lianer). Det hele var bare sådan en magisk oplevelse. Min mand havde været så heldig at have fået pladser i første række, lige i midten, og det var virkelig nærmest som at være tilstede der midt på scenen mellem de dansende chimpanser. Fantastisk date!

 

 

 

På det sidste har vi også forsøgt os med Skagenfoods ‘Social dinning’. Det er en kasse med alle ingredienser og råvarer leveret lige til døren og med det meste af menuen lavet på forhånd. Det der ikke var helt klar på forhånd – som f.eks. kødet – var der en udførlig beskrivelse af hvordan skulle laves.

Kassen slår sig på at være god til sociale hyggestunder, fordi maden er en slags viderebygning af tapas – altså deleretter og så skulle det give væsentlig mindre tid i køkkenet. Det gjorde det selvfølgelig også i forhold til at alt var lavet fra bunden, men fordi vi fik de største kyllingefilletter så tog det en evighed om at stege dem. Ja, det skal man egentlig ikke klage over, men det tog altså lige lidt ekstra tid end hvad jeg havde håbet.

Men maden var toplækker og råvarerne i orden, så vi kunne godt finde på at gøre noget lignende igen. Det mindede lidt om den måde vi fik vores nytårsmenu på. Der var det meste lavet, men man skulle lige tilberede de sidste detaljer – men det færdige resultat var også bare top lækkert og det er jo det vigtigste.

Vi havde bestilt menuen til en brætspilsaften med et hold venner – og selvom vi oprindeligt tænkte at vi kunne spise og spille samtidig, fordi maden var tapas agtig, så var maden i sig selv næsten en begivenhed og så var der så meget af den, at vi knap nok kunne sidde med et hold terninger. ;0)

Så vi ventede til bagefter. Vi nåede kun et spil og det var ‘Exit’ som er en af de her nye populære escape room brætspil og det var super sjovt at spille. Min mand og jeg har tidligere spillet Unlocked selv, men det var ret sjovt at være flere om at knække koderne.

 

  

På det mere hverdagshyggelige plan så har jeg også lige fået anskaffet mig et duftelys fra Jo Malone, som virkelig kickstarter min begyndende juleglæde. Den dufter nemlig voldsom meget af marcipan og jeg elsker(!) duften af marcipan. Det var lidt af et sats køb, for jeg bestilte den over nettet da jeg så de havde 25 %, men jeg tænkte at duften af Sweet Almond & Macaroon måtte dufte lidt derhen af, men til min store glæde så dufter det som sagt rigtig rigtig meget af marcipan. Jeg forudser at jeg sniffer det fra nu af og til december og så er jeg nærmest en julegris.

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *