De sidste film jeg har set #25

Kategorier Film

En enkelt julefilm mere blev det til, samt årets Disneyfilm og sidst men ikke mindst årets store biograf-baster, som vi rent faktisk også var i biografen for at se. Siden vi har fået børn har det med biografture vidst kunnet tælles på to hænder, hvorimod vi før vi fik børn var faste biografgængere.

Her er følger en mini-anmeldelse af de sidste sete film jeg har set.

Avatar 2: the Way of Water – set i biografen

Jeg synes alle skulle gøre sig den tjeneste, at se Avatar 2 i biografen. Den var virkelig virkelig god, ja, faktisk endda bedre end Avatar 1. Den var flot, 3d effekten var fed og plottet var sammenhændende og interessant. Niveauet var højt fra start til slut. Ja, vi har ventet rigtig længe på Avatar 2, men 2’eren har gjort det super svært at vente på Avatar 3. Så nu må vi håbe, at vi ikke skal vente lige så længe. I Avatar 2 udforsker vi en hel anden og ny verden og den del elsker jeg. Det gør filmen til en oplevelse af ‘wonder’ frem for bare en actionpræget film. Og så følger vi en familie, der forsøger at gøre alt for at holde sammen. Seriøst det her er en af de mest episke film jeg længe har set, så god var den, og jeg skal uden tvivl have den på blueray 3d, så jeg kan se den igen.

Enola Holmes 2 – set på Netflix

Det er længst tid siden, at jeg har set den her film af alle her på listen, så måske er det derfor jeg har svært ved rigtig at huske, at sige noget fornuftigt om den. Men ærligt så tror jeg også, at det skyldes at jeg kedede mig mens jeg så den. Den levede slet ikke op til mine forventninger efter 1’eren. Alle fede elementer og kvaliteten fra 1’eren blev næsten glemt i i 2’eren. Og åbenbart ikke særlig mindeværdig.

Skolen for det gode og det onde – set på Netflix

Den her film, der bygger på en bogserie (som jeg selvfølgelig efterfølgende er startet på) er faktisk utrolig sød og sjov. Præmissen er ret fed og udførslen er god. Den handler om to veninder der pludselig blever delt op i skolen for det gode og for det onde. De ender på de to forskellige grene og slet ikke der de selv havde forventet at ende. Men i sidste ende giver det hele god mening og efterlader en meget fin moral. Super god film. Håber helt sikkert, at de laver endnu en film i den verden.

Black Phone – set med månedelig yousee blockbuster-kode

Det her var min mand der valgte at se den her. Normalt er jeg ikke rigtig til de her gyser/psykologiske thrillers. Det bliver hurtigt for meget til min smag. Men tænk, jeg fandt filmen vanvittig kedelig og slet ikke spor skæmmende. What! Hvad har jeg misses? Ja, den var overraskende kedelig og ligegyldig. Spild af tid.

Downton Abbey: New Era – set på dvd

Det er altid en fornøjelse at se en ny Downton Abbey film. Jeg tror de kunne blive ved i det uendelige uden, at det vil føles som for meget. Jeg elsker den britiske stemning og ja, bare den feel good følelse man får når man ser familien på Downton. Denne gang flytter et filmhold ind på Downton Abbey og det er ikke så lidt af en kontrast til det adelige Downton Abbey. Jeg håber der bliver plads til endnu en film i fremtiden, måske kan de langt om længe få lokket Marys mand med, hvis fravær efterhånden har stor påvirkning på Marys storyline.

Christmas with you – set på Netflix

Jeg kunne ikke stå for den her, alene af den årsag at den har Freddie Prince Jr. i hovedrollen. Amiee Garcia (fra Lucifer) var the love interest som var en populær stjerne, der møder en enlige far. Julestemningen var i top. Plottet faktisk meget vel udført, for det føltes ikke helt hallmark-agtigt som frygtet. Den var ok, men nok ikke en film jeg kommer til at sætte mig til at se igen næste jul.

En forunderlig verden – set på Disney+

Den nye Disneys klassiker (nr. 61) er et vaskeægte eventyr og den var en fornøjelse at se. Den sætter eventyr og familierelationer i centrum, men også noget helt nyt, den har nemlig sin første LGBT karakter og der er generelt mere diversitet end vi tidligere har set i Disneys film. Vi så filmen sammen med begge børn og de synes begge, at den var rigtig god. Det var den også! Den var overraskende god. Det eneste store minus var, at den ikke var så god at børnene havde lyst til at gense den dagen efter, som de gjorde året før med Encanto. Men Encanto var virkelig også en ekstraordinær god film.

Fortryllet 2 – Affortryllet – set på Disney+

Havde vi behøvet en fortryllet 2? Hmmm.. måske for fem år siden, men selvom det ikke længere føltes så presserende med en 2’er, så var det nu meget underholdende at sidde og se den alligevel. På den måde var det meget godt, for jeg der har været længere og længere mellem de gode filmoplevelser. Den er dog ikke, modsat Avatar 2, bedre end sin forgænger. Fortyllet 1 er helt klart den bedste af de to. Selvom Amy Adams gør det ganske glimrende som en mellemting mellem en naiv prinsesse og en ond stedmor, så formår den aldrig at blive bedre end ok god.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *