De sidste film jeg har set #28

Kategorier Film

Ehrengard: Forførelsens kunst – set på Netflix

Ehrengard er en filmatisering efter en bog af Karen Blixen. Den er instrueret af Bille August og så har ingen ringere end dronning Margrethe stået for filmens smukke scenografi og kostumer. Dertil tilsættes nogle af danmarks dygtigste danske skuespillere, og ja, så har du altså opskriften på en virkelig stor dansk filmatisering. Den skuffer heller ikke. Den var faktisk en fornøjelse at se.

Red, White & Royal Blue, set på Prime

En vaskeægte feelgood film. Red, White & Royal Blue bygger på en bog og som jeg husker det så virker de rimelig tro mod bogen. Filmen er god, men jeg fandt den en lille bitte smule langtrukken, men den er også oppe på hele 2 timer.


Den lille havfrue – set på Disney+

Jeg elskede den lille havfrue da jeg var lille og jeg elskede liveaction filmen af Askepot til skyerne. Skønheden og udyret var også rigtig god, så jeg forventede at jeg ville synes det samme om ‘Den lille havfrue’. Desværre så viste liveaction filmen mig nærmere hvor skæv ‘Den lille havfrue’ historie faktisk er. For jeg har aldrig nogensinde tænkt over hvorfor Ariel dog ikke bare kysser prinsen selv, eller gør mere for at lægge op til det. Hvorfor skal hun have prinsens tilladelse til at få et kys. Det giver øjebliklig en følelse af at det er ham der har magten i det forhold. Det har de så forsøgt at lave om på i liveaction filmen, men det fungerer ikke rigtig. Det laver en skævvridning på hele historien, fordi det er sådan en central del af plottet. Så fra jeg før synes at ‘Den lille havfrue’ var en af de absolut bedste disney film, så er den desværre faldet ned af rangstigen. Og liveaction filmen var bare slet ikke god. Øv.


The Marvels – set på Disney+

Jeg ville virkelig gerne kunne lide den her film mere end jeg gjorde. Den var ikke dårlig, den var faktisk meget underholdende, men når man har tre så ikoniske kvindelige superhelte, så ville jeg bare ønske at den havde været endnu bedre. Men den sneg sig desværre ikke længere op end at den kunne ligge mellem de andre middelgode Marvel film.


Barbie – set på HBO MAX

Jeg tror jeg var en af de sidste til at se Barbie filmen. Jeg så den i hvert fald først da den landede på HBO MAX, og før det havde jeg hørt utrolig meget hype om den, så naturligvis havde jeg skyhøje forventninger. Barbie var også rigtig god, men den ville have været bedre uden de høje forventninger. For mig kom den ikke med nye feministiske tanker, som den måske gjorde for nogen, men man kan kun værdsætte at den her slags film bliver lavet.


Indiana Jones and the Dial of Destiny – set på Disney+

Hånden på hjertet, den her Indiana Jones film var bedre end sin forgænger. De er nu gået helt væk fra at Indiana Jones søn skal overtage roret efter sin far og lade ham selv tage hovedrollerne med alle de skavanker en ældre Indiana Jones nu engang har. Så super god og underholdende film, men jeg tror en del nostalgi var med til at gøre filmen god, og hvor længe kan de mon køre den på nostalgien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *