Kanelkage

Lad mig starte med at sige det åbenlyse – den her kage er ikke pæn, men den smager fantastisk. Den er simpel, let at lave, svampet og lækker. Hvis jeg pynter den med noget der giver den en ekstra smagsvariation er det 100% ikke værdsat, så derfor gør jeg det ikke. Kagen er lige præcis som den skal være. I hvert fald hvis man spørger os herhjemme. Husets yndlingskage no. 1. Dog drømmer jeg en dag om at lave en lagkageversion af den – det tror jeg kunne være ret lækkert, med tykke skærekagebunde og så med mere glassur imellem hver stykke og så måske en let kaffesmørcreme til at komme udenpå. Hmmm… det må jeg give et skud.

Opskriften her er ret standard og jeg fik den selv for rigtig mange år siden af en kollega, men jeg har lavet om på den siden. Oprindeligt skulle der f.eks. bruges kærnemælk, men vi har aldrig kærnemælk i huset og hvis ikke jeg lige stod og ville bage scones, så smed jeg altid halvdelen af kærnemælken ud og det var et frygteligt madspild. Så jeg laver det med letmælk, det har vi altid i huset. Det gælder faktisk alle ingredienserne, så det er også kagens helt store fordel – at den altid kan bages.

Vi laver også altid mere glassur end hvad der står i mange af de andre udgaver på nettet, for glassuren er fantastisk. Især hvis man godt kan lide kaffesmagen. Selv dengang jeg ikke drak kaffe var kaffesmagen i kagen noget af det bedste. Kaffe og kanel går bare rigtig godt sammen i min verden.

 

Kanelkage:

125 g smeltet smør

400 g sukker

400 g mel

4 tsk stødt kanel

2 tsk. natron

5 dl letmælk

 

Glassur:

75 g smeltet smør

375-425 g flourmelis

3 tsk vaniljesukker

1,5 spsk kakaopulver

6 spsk varm stærk kaffe

 

Smør og sukker røres godt sammen. Mælk røres i. Tilsæt mel, kanel og natron. Bland eventuelt alle de tørre ingredienser sammen først, for at få det fordelt godt. Jeg synes aldrig det er nødvendig når jeg bruger en håndmixer.

Hæld dejen over i en form med bagepapir.

Kagen bages ved 200 grader forvarmet ovn i ca. 30 min. Kagen er færdig når man kan stikke en kødnål (eller lignende) i kagen uden der hænger dej ved.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle lidt mens glassuren laves.

Glassuren: Når smøret er smeltet i gryden tilsættes de andre ingredienser – rør godt rundt. Tilsæt flourmelis efter behov.

Når kagen er afkølet så hæld glassuren over.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 thoughts on “Kanelkage”