Midtvejs nytårforsæt- og rutineovervejelser

Når man når midtvejs på året og spørger sig selv: ‘har jeg overhovedet opfyldt nogen af årets nytårsforsætter’ så er svaret nok ikke så overraskende: ‘nej’. I hvert fald for det meste. Men jeg holder alligevel rigtig meget af lige at tænke over mine rutiner og hvad jeg formår at nå og hvad jeg ikke formår at nå og hvorfor. På den måde ender jeg alligevel med at gøre bare lidt fremskrift på mine mål i løbet af et år.

Status over målene

De to mål jeg har nået mindst af i år indtil videre har været motionen og at lave macarons. Faktisk nåede jeg kun at lave én type macaroon og det var ikke en traditionel en af slagen men en kransekage udgave. Den lavede jeg også her i går da vi lavede vores årlige sommer afternoon tea. (Det er det der er billeder af)

Jeg har tilgengæld formået at spise mindre kød og mere grønt, og jeg har taget flere kurser og fået skrevet flere bøger. Dog stadig ikke helt så meget som jeg gerne ville, men det er stadig et kæmpe fremskridt. Og så har jeg også husket at lave mange årstidsbestemt ting med mine børn.

Tilgengæld har jeg været dårlige til at tage billeder (i hvert fald med mit store kamera), så det vil jeg gerne være bedre til.

Bullet journal

Det der har fungeret bedst for mig, har været at bruge en bullet journal. Jeg bruger den til at notere de ting jeg gerne vil, for at holde fokus på det, og ikke for at slå mig ovenihovedet med det. Så jeg skriver ingen deadline, men overføre bare videre til næste måned, hvis jeg ikke har nået det den pågældende måned. Ligesom jeg slette og tilføjer alt efter hvordan mit fokus ændre sig.

Og hurra, jeg kan se at jeg har været ret produktiv i månederne der er gået i år indtil videre, og jeg kan se med hvad og på den måde kan jeg se om jeg vil fortsætte i samme spor eller om der skal ændres noget.

Jeg er blevet SÅ glad for den her måde at lave bullet journal på – og altså ikke gå op i at tegne i den som jeg tidligere har gjort – men bare bruge den til at notere det jeg gerne vil ned. Det er genialt kort sagt og jeg ville ønske, at jeg havde gjort det noget før.

Jeg har den opdelt sådan her:

Side 1 – månedens aftaler

Side 2 – Highlights af hvad jeg ønsker at nå i månedens indenfor forskellige kategorier, som fx ‘skrive bøger, ‘familieliv’ osv.

Side 3 – Skrivepultens måneds blogoverblik (hvilke posts jeg gerne vil lave og hvornår)

Side 4 – Denne blogs månedsoverblik

Side 5 – Læselisten (hvilke bøger jeg gerne snart vil læse)

Side 6 – Se listen (altså hvilke film og tv-serier jeg gerne vil se) og Kursus listen (hvilke kurser jeg gerne vil se/tage)

Side 7 – Plan over mit store skriveprojekt

Side 8 – Plan over børnebøger jeg gerne vil skrive + D&D plan (altså hvilke kampagner jeg vil lave med min mand)

Nye mål

Jeg har sådan set de samme mål + jeg skal være bedre til at tage flere billeder.

Og så skal jeg have endnu mere fokus på motionen, men den har indtil nu heller ikke været noteret i min bullet journal, så jeg tror at jeg vil lave en side 9 og 10 for hver måned resten af året som hedder: kost og motion. Så jeg notere hvor meget jeg rent faktisk bevæger mig og hvor meget grønt vs kød jeg rent faktisk spise. På den måde bliver jeg opmærksom på om det jeg gør er godt nok.

Og sidst men ikke mindst vil jeg huske, at lave mere tid til at skrive på det store skriveprojekt.

Okay en til: Jeg vil lave flere lækre afternoon tea dage – eller i hvert fald prøve at lave nogle af de opskrifter jeg længe har haft lyst til at lave.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *