Kender I det, at man har en masse intentioner, men dagene bare går og forsvinder. Så man aldrig lige får prøvet de der læbestifter ordentligt og så ligger de bare der i skuffen og forbliver ubrugt og til sidst gamle og skal smides ud. Man tager altid det sikre valg. Eller det gør jeg i hvert fald i læbestifter når jeg står og skal ud af døren. Det er ikke lige der man går i gang med at prøve en ny slags, for tænk nu hvis den sætter sig på læberne eller man skulle have haft brugt en lipliner fordi de løber.

Man får heller aldrig brugt de der fine dyre sko, som man købte til den der specielle lejlighed, der aldrig synes at komme – eller så glemte man dem når den gjorde, eller valgte noget helt andet fordi det var det man var i humør til den dag. Og efter man fødte så voksede ens fødder og chancen passerede.

Det er scenarier som jeg kender rigtig rigtig godt. Her i barslen er jeg blevet endnu mere klar over det, fordi hverdagen har sænket hastigheden en lille bitte smule. Ikke meget, men nok til at jeg er begyndt at dvæle lidt mere ved de små ting. Jeg nyder hverdagslykken mere og jeg får øjnene op for alle de fine ting jeg har samlet sammen og som er blevet glemt hen ad vejen.

 

 

Det giver da også en smule frustration og det gælder særligt når jeg tænker på den der roman, som jeg har gemt i hjertet og som rumsterer i hovedet. Jeg vil den jo så gerne men den skriver ikke sig selv. Så derfor har jeg valgt at give mig selv en lille udfordring. Jeg har simpelthen besluttet at nok er nok, at jeg nu hver dag vil bruge tid på at tænke på romanen – at jeg vil bruge mindst en time på den, hvor jeg ikke må overspringshandle og hvor jeg helst bare skal skrive derudad, men også acceptere det hvis jeg ikke får skrevet et eneste ord i den time. Jeg skal bare som minimum bruger en time på at tænke og sende energi efter bogen. For så forhåbentlig at komme til en konklusion. Et ståsted der er til at være i frem for at leve med en frustration som jeg ikke gør noget aktivt ved.

Nu jeg er i gang med at lave en-om-dagen planer, så vil jeg tilføje et par andre ting til udfordringen, som jeg tænker vil give mig lidt mere hverdagsglæde og mere tilfredshed over, at jeg rent faktisk får brugt de ting jeg køber.

Jeg vil sørge for at nyde alle mine parfumer – at lære at kende min evigt voksende parfumesamling til fingerspidserne. Og ikke mindst prøve alle de duftprøver som jeg har til at ligge. Jeg vil også prøve en ny læbestift hver dag og blive fortrolig med hvad der virker bedst til mine tørre læber og f.eks. med lipliner eller tøj/make-up. Sidst men ikke mindst så vil jeg læse 1 kapitel hver dag i en bog jeg virkelig brænder for at læse. Som bekendt anmelder jeg jo en masse bøger på Skrivepulten og jeg får alt for sjældent valgt de bøger som jeg aller helst vil læse, for der er altid lige et anmeldereksemplar der haster mere.

 

Så fra 1. marts og mindst hele måneden ud, har jeg besluttet at jeg skal:

Skrive 1 time hver dag

Prøve 1 ny læbestift hver dag

Prøve 1 ny parfume hver dag

Læse 1 kapitel hver dag i den bog jeg brænder mest for at læse (dette punkt er det der er mindst vigtig af de ovenstående og godt kan tilsidesættes hvis jeg f.eks. kommer i søvn underskud eller har andre projekter)

 

 

1 tanke om “En om dagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *