Love er en serie hvor jeg deler ting jeg elsker ‘the guilty pleasures’ – jeg har tidligere skrevet om hvid chokolade, flødekarameller, champagne, shampoo og balsam, lakridser, computerspil, fyldte chokolader og rosevin 

 

 

Som barn og teenager var mit standard respons, når folk spurgte mig om hvad min yndlingsblomst var, været roser. Ja, det var faktisk også mit svar i mine 20’er. Og jeg elsker helt sikkert også roser, de er altid utrolig smukke og stadig blandt mine favoritter sammen med liljer og pæoner. Men her i mine 30’er har jeg fået et særligt forhold til  ‘Eustona’ – også kaldet texas rose.

Jeg havde den på et tidspunkt som en potteplante og min mor skulle forsøge at redde den for mig (for jeg slår altid mine potteplanter ihjel) men det lykkes ikke. Siden har jeg fundet ud af at den faktisk ikke skal have ret meget vand – hvilket jo er genialt til mig. Så sådan en må jeg få anskaffet mig ved lejlighed.

 

 

 

Jeg synes blomsten er så fin og sart, men samtidig er den også utrolig resilient – den holder sig smuk utrolig længe. Den fås i et væld af farver og her er det f.eks. blomsterne fra Christians barnedåb der springer ud i flere forskellige nuancer af lilla. Så flot.

 

 

 

Efter potteplante-miseren, som var første gang jeg havde set blomsten. stødte jeg på den igen i min blomsterbuket, som der er et lille udsnit af herunder. Der var både lyserøde og hvide i buketten.

Siden har jeg haft Eustona som buketter til begge mine børns barnedåber (Loke havde de hvide som kommer efter udsnittet af bryllupsbuketten og Christian havde de lilla). Hvilket kun gør blomsten endnu mere særlig for mig, fordi den giver mig en masse gode minder hver gang jeg ser den. Det er blevet et lille familie blomstersymbol.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *