Miniferie – del 2: Lalandia Billund

Jeg har skrevet om vores første dag i Lalandia i det forgående indlæg – det var Lokes fødselsdag vi fejrede der. Jeg havde egentlig planlagt, at skrive et helt indlæg med de resterende dage her, men det bliver simpelthen for langt, så her kommer i stedet del 2, som lidt er et ‘hvad vi lavede og hvad vi gjorde i Lalandia’-type indlæg. Og næste gang kommer der en del 3 med den sidste halvanden dag, hvor vi også var i Legoland.

Dag nummer to i Lalandia Billund:

Aquadome åbnede først kl. 10 og med børn der står tidligt op, tig vi hen i Lalandia kl. 9 for at spille minigolf. Der var ret øde så tidligt om morgnen og vi voksne skulle selvfølgelig have en kaffe i Espresso House.

Når man kommer ind i Lalandia bliver man mødt af en mørk aftenhimmel (hvilket er lidt en kontrast til hvor lyst det var udenfor) og en slags italiensk inspireret plaza. Det mindede mig rigtig meget om Little Italy i The Venetian Resort i Las Vegas. Det er kunstigt, men stemningsfuld og også væsentlig mere hyggeligt end hvad der ellers bare ville virke som en kæmpe stor hal.

Minigolf var rigtig fin. Christian på 2 løb mest af alt bare rundt på banerne med sin mor og med en blå golfbold i hånden (han er vild med blå i øjeblikket) mens Loke og far spillede noget der mere lignede rigtig minigolf.

Det gik der cirka en halv time med, så efter det blev der brugt lidt krudt i Little Vegas – hvor Loke prøvede en flippermaskine for første gang. Åh, så meget 80’er-90’er vibe for forældrene.

Christian kunne bedst lide at sidde i helikopteren og Paw Petrol bilen, når den ikke var tændt, så storebror måtte hoppe ind og overtage.

Så blev det endelig tid til Aquadome – og det var fedt at se, at Loke allerede på dag 2 blev meget mere vandmodig. Indtil nu har han hadet og nærmest været panisk over at få vand i hovedet, men nu efter dag 2 tager han det med oprejst pande. Vi var i Aquadome fra 10-14 cirka. Det var med andre ord blevet tid til Christians middagslur – han var så træt, at han var faldt i søvn over sin fars skulder, da vi ventede på Loke tog den sidste tur i bølgebassinet.

På vej tilbage til sommerhuset blev der også lige mulighed for at få en is og endnu en kaffe. Selvom vi ikke boede helt tæt på sommerhuset var det stadig meget nemt at gå til og fra, og faktisk også meget rart.

Vi fik også handlet ind i det lille Lalandia supermarked, så vi kunne få lidt pålæg til rugbrødden vi havde med hjemmefra og mælk.

Efter Christians lur og legobyggeri i sommerhuset blev det, omkring kl. 16.30, tid til at tage tilbage til Lalandia. Loke ville vildt genre prøve det høje Lalandia tårn, så det prøvede han med sin far. Altså kun som udkigstårn ikke som aktivitetstårn, selvom der også er lavet en bane til mindre børn. Den er ret vild den der actionbane til voksne – jeg ville få totalt gelé-ben.

Bagefter blev der hoppet i hoppeborge og leget lidt på en legeplads indtil klokken blev 17.30, hvor det blev tid til at komme ind og spise. Vi havde bestilt bord på Bambino som er en italiensk buffet, men børnene spiste stort set kun pizza og pomfritter og lidt vandmelon og agurk.

Der var fin udsigt ned over den kunstige italienske plaza. Efter aftensmad tog vi ind og legede i Moneky Tonky-land. Det minder meget om Leos legeland, men bare mindre.

Der var vi i en god halv times tid – indtil vi besluttede at gå hen og prøve at skøjte, men Little Vegas dragede os ind igen – og begge børn fik lov til at trække en bamse og en bold ud af en af de der ‘sikker-på-genvinst’ 20 kroners automater.

(Jeg ved ikke hvorfor farverne på de her billeder bliver så mærkelige, det er godt nok skærmdump af videoer, men derfor synes jeg alligevel ikke det brude se sådan ud …)

Det sidste vi gjorde i Lalandia den dag var at skøjte – og jeg er endnu engang glad for vores guldbånd, for jeg ville virkelig ikke have givet 260 kr. eller hvad det var for at prøve at skøjte i 2. sekunder. Okay, min mand, som den eneste, stod uden hjælp og i en fem minutters tid. Vi andre hyggede os med at køre ned af en bakke på skumringe.

Vi kom sent tilbage til sommerhuset den dag, billedet her af drengene på klapvognen er taget kl. 19.50. De faldt hurtigt i søvn den dag.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *