Året der gik <3

I januar fejrede vi at Christian blev 3 år gammel og dagen efter startede han første dag i børnehaven.

I januar blev jeg også selv 40 år og det blev fejret både med familiemiddag på min fødselsdag for derefter at stå op dagen efter og tage til København og tage til dinnerparty på Wallmans med min bedre halvdel.

Og i starten af februar blev det vores tur til at fejre ham og det gjorde vi blandt andet ved at tage til Pincho Nation med familien.

Februar er fastelavnstid og det lykkes Loke at blive fastelavnskonge, noget der aldrig lykkedes for hans mor at blive.

I marts sagde vi farvel til min elskede kat Snuggy som vi havde haft i næsten 13 år. Heartbreaking.

En anden rigtig træls oplevelse i marts var at ældstebarnet var igennem en lang række rigtig trælse test på sygehuset for at undersøge hans vækst. Han afveg nemlig betydeligt på sin vækstkurven. Men de fandt ikke nogen årsag, så årsagen ligger nok i at han har taget astma-medicin.

En god ting kom der ud af marts måned og det var at jeg blev inviteret af Leonora Christina Skov ind og se premieren på ‘Den, der lever stille’, hvilken var en rigtig god oplevelse.

Årets forårsopvisning med ét styks smukke dreng, og det var også til forårsopvisningen hvor gymnastikforeningens bestyrelse meddelte, at de havde brug for flere hænder i bestyrelsen, og sådan blev det til at jeg blev en del af gymnastikforeningens bestyrelse. Ja, jeg havde ikke brug for mere at lave, men det er meget givende at være med til og være en del af. Når Mads er fodboldtræner passer det mig fint at jeg kan tage gymnastikdelen.

I april skete der to ting store ting. Det ene var at vi besluttede os for at købe et hus (handlen gik endeligt igennem 1. maj). Vi har haft gået de sidste tre år og overvejet om vi skulle bygge hus eller køb noget, men der havde ikke været noget til salg der sådan rigtig passede til det vi gerne ville. Og pludselig stod det der. Der gik ikke en uge fra vi havde set huset sat til salg til vi havde købt det, så stærkt gik det.

Den anden ting var fabeldyr 2. Den blev foralvor til noget foran computeren – der midt i alle beslutningerne.

Ældstebarnet havde også fødselsdag i april og det blev til ikke mindre end tre fejringsdage. En bare os til hevrdag, en for familien i weekenden og én med klassen. Det er helt sikkert meget normalt, men det føltes som meget at stå med midt i en kæmpe stort beslutning om huskøb, men jeg er glad for at ældstebarnet ikke mærkede noget til det.

I starten af maj udkom årets første to papbøger.

Maj gik ellers med at gøre huset klar til salg – dvs fjerne en række reoler og bøger, så folk kunne få en fornemmelse af en stue og ikke bare en biblioteksstue. Det er mig jo klart en gåde, at ikke alle vil have sådan en. ;). Det blev i hvert fald til en hel del kasser i mine forældres kælder.

Meeen vi havde også lidt afbræk, mest for ikke at gøre det alt for surt for børnene, så vi var i cirkus og i Djurs sommerland.

Vi havde fremvisninger i juni og på omkring 14 dage blev huset solgt.

I juni fik jeg også taget nye forfatterfotos af min bedste veninde. Det var hun bare super dygtig til.

Min papbog ‘Sommer’ udkom også i juni.

Sommerferien gik med at pakke det gamle hus ned og flytte ind i det nye. Men vi fik lige et par dage i Skagen, hvilket var dejligt. Men også lidt sørgeligt. For minde forældre havde besluttet at sælge sommerhuset som de havde haft siden jeg var 12 år gammel. Så det var en dejlig men meget vemodig tur.

August gik med at flytte i hus. Og lære det at kende. Især haven var gavmild med æbler, blommer og bær.

Det gik der rigtig meget tid med, men den gik også med at arrangere og holde polterabend for min bedste veninde.

Det var også i august min papbog ‘Efterår’ udkom og ældstebarnet startede i 1. klasse.

Den 1. september overdrog vi nøglerne til det gamle hus, hvilket blev fejret i weekenden hvor vi tog til byfest, i virkeligheden var det mest så børnene kunne hygge sig med tivoliet.

Det var også i september vi var til bryllup.

Fabeldyr 2 udkom og jeg var til fantasyfestival i Esbjerg hvor jeg stod for Turbines stand. Jeg var også blevet inviteret til at holde oplæg med andre bogbloggere. Det var super hyggeligt.
En af mine bøger var også nomineret til prisen ‘årets danske fantasyforside’ men det var Mette Breth der løb med sejren i år, hvilket var ganske velfortjent.

Oktober kom og vi havde besluttet at tage drengene med til Disneyland i efterårsferien. Men inden da tog vi en tur i Djurs sommerland og jagtede kastanjer og lavede alt i æbler.

Disneyland var som altid ganske magisk. Vi havde fire rigtig dejlige dage.

Årets sidste udgivelser var ‘Fart på’ papbøgerne der udkom den 17. oktober.

I starten af november var jeg alene til bogforum uden familie. Savner dem totalt, men det var nogle gode dage, med fantasyfredag arrangement, kollegaer og lidt salg af fabeldyr, hvilket altid gør mig lykkelig.

I år havde jeg også lavet svingdørene og søjlerne og masser af andre tryksager til bogforum selvfølgelig, men svingdør og søjler var en first.

Sidst men ikke mindst så havde Line Lybecker fået udgivet ‘Døden kalder’ en bog jeg har fulgt hende i, i næsten 10 år. Det var så godt endelig at se den på tryk. Den eneste bogforside jeg har lavet for andre end Turbine forlaget i 2023.

Meget af november gik med juleforberedelser og skriverier på fremtidige projekter.

December var bare ren julehygge med hjemmebag, sne, konfekt og den årlige juletræsfældningsdag.

I mellem jul og nytår tog vi et smut i Randers regnskov. Der havde børnene ikke prøvet at være og det var et hyggeligt afbræk fra julefrokost, familiefødselsdag og alt det andet vi plejer at lave i julen.

Jeg glemmer aldrig hvor utrolig chokeret jeg var nytårsaften over at høre dronningens beslutning om at abdicere. Eller at maden var lige i skabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *