De sidste 7 film jeg har set #20

 

Raya the Last Dragon (set på Disney+)

Disney klassiker nr. 58 blev en fortælling med en kickass heltinde og en ganske humoristisk drage. Filmen er vanvittig smuk at sidde og se – er alle Disney og Pixar efterhånden ikke det?! Jeg synes ikke den blev helt så fantastisk som Vaiana men den var stadig Disney-værdig. Men jeg vil have elsket den som barn så jeg tror den rammer rigtig mange børnehjerter. Måske især piger for det er da voldsomt forfriskende at få en Disney-historie med en kvindelig heltinde uden skyggen af kærlighedshistorie eller prinsen på den hvide hest i horisonten. Ikke at der er noget i vegne med Skønheden og Udyret – jeg elsker den historie – men jeg synes det er fedt at indholdet er blevet mere varieret, det har lidt været samme skabelon/fortælling gennem tiden.

 

Friends reunion (set på HBO Nordic)

Jeg har sukket efter en Friends reunion siden sæson 10 sluttede og selvom jeg godt forstår hvorfor det kan være lidt svært at skulle lave en Friends – the movie reunion, fordi man ville skulle blive nødt til at lave splid i en ellers perfekt slutning – så var det her bare nærmest slet ikke særlig tilfredsstillende at se. Det var hyggeligt og det vækkede en masse gode Friends minder, men åh! jeg synes altså godt de kunne have gjort det bedre. I virkeligheden var det nok bare alt for kort.

 

Luca (set på Disney+)

Luca – det sidste skud på Pixar stammen – var sød og sjov. Den starter lidt a la ‘den lille havfrue’ agtig. Vandfolk der finder overfladen skræmmende – får pludselig ben og skal bevæge sig blandt mennesker. Men derfra minder den meget lidt om ‘den lille havfrue’. Det er i stedet en historie om tre venner – på godt og ondt. Filmen er en lidt sjov størrelse for den stikker ikke sådan rigtig i nogen retninger, der sker fx ikke noget tragisk (modsat mange disneyfilm) så jeg tænkte at ældste sønnike måske vil kunne lide den, men han synes den var mega kedelig. Den er humoristisk – men det er ikke det som den slår sig på. Den har en fin fortælling og morale men ikke mere end andre Disney/pixar film. Ja, den er nok sådan lidt middelmådig god i virkeligheden – i hvert fald i forhold til de andre mere fantastiske Pixar film der findes. Men jeg synes alligevel det var den perfekte sommerfilm og jeg tror helt sikkert jeg kommer til at se den igen.

 

Blithe Spirit (set med månedlig yousee-kode på Blockbuster)

Jo, mindre jeg skriver om denne jo bedre – for det var virkelig en dårlig film. Vi valgte den pga. af rollelisten var ok men omg. den her type film hvor ens afdøde kone kommer tilbage og forsøger at dræbe sin mand eller dennes nye kone er bare lidt gab, efter min mening. So, enough said.

 

Godzilla vs Kong (set med månedlig yousee-kode på Blockbuster)

Okay, den her film havde jeg ingen forventninger til overhovedet. Monsterfilm er bare som udgangspunkt dårlige, men den viste sig at være underholdende. Lidt mange plothuller og ja, ikke en film jeg tror jeg nogensinde vil gense, men jeg var stadig underholdt. God som en hjernedød actionfilm, som man nogle gange er i humør til.

 

Paw Patrol – Movie (set i biografen)

Vi havde den ældste med i biografen for at se Paw Patrol, movie her for nylig. Det var hans første tur i biografen, så det var ved at være på høje tid. Men altså, det var også langt tid siden jeg har været i biografen grundet barsel og Corona, og jeg tænkte ikke lige det var denne film jeg skulle se når jeg skulle afsted igen. Dermed sagt så var den faktisk rigtig god og mega hyggelig at sidde og se som familie. Den var meget bedre end selve tv-serien. Så det var heldigvis ikke en søvndyssende oplevelse. Det kan anbefales hvis man har børn i den alder, der elsker Paw Patrol.

 

Cruella (set på Disney+)

Det her er historien om Cruella de Vil – eller det er historien før vi kender den fra Disney-filmen. Vi ser hvordan og hvorfor Cruella bliver den hun er. Vi får et mere sympatisk billede af hende og ja, selvom det eneste onde hun gør/er i Disneyfilmen er at dræbe dalmatiner-hunde for at få lavet en mode-pels, har de gjort så at hun selvfølgelig aldrig kunne finde på lige netop det. Dertil har filmen en skurk der er endnu værre end Cruella, så der er blevet gjort hvad der kunnes for at vi skulle holde med Cruella. Mén de har alligevel prøvet at gøre hende lidt crazy for ikke at omvende hende helt og det lykkes nu alt i alt meget godt. Emma Stone gør det helt fantastisk også selvom jeg ville ønske de havde gjort hendes paryk mere naturlig. 4 ud af 6 stjerner vil jeg tro. Det er en udemærket live action film og jeg vil helt sikkert se en 2’er hvis de ender med at lave en.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *