7 ting jeg gerne vil opleve i London – igen

Kategorier Rejser
Savoy

Jeg har den vildest rejsefeber lige i tiden, så jeg tænker masser af tanker om, hvor jeg godt kunne tænke mig at tage hen og hvad jeg har lyst til at se og opleve. Men sagen er den, at vi  samtidig ikke rigtig har lyst til at tage ud og rejse som familie, ikke endnu. Ikke så længe ham den bette er så lille, for jeg har på fornemmelsen, at det ikke vil føles som ferie og så er det mange penge at smide efter en udlandsferie, hvis man tror det bliver sådan. Så indtil videre har vi i stedet taget et par kæresteture til København og så har vi ellers bare taget sønnike med rundt på ture. Vi regner helt sikkert også med at tage en familietur i sommerhus i år. Men det der med at rejse må vente lidt endnu.

Så må jeg drømme lidt og lave lister indtil vi er klar til at komme afsted igen. Jeg tror min rejsefeber kom sig af, at jeg skulle have været til Bologna med arbejdet, men ikke kom det og fordi det er så langt tid siden vi har været afsted.

London er en af mine yndlings rejsedestinationer og jeg kunne tage dertil hvert år, uden at blive træt af det. Jeg elsker alt ved London, shopping, kulturen med teater, afternoon tea og de mange, mange boghandlere og ja, generelt så elsker jeg, at tage til ting hvor jeg skal dress-up. Det er der altså for få lejligheder til herhjemme, men i London forstår de det altså virkelig. Listen er nok også lidt præget af at jeg elsker de gamle ting – vintage og ikke mindst historie.

Her er syv ting jeg gerne vil opleve i London igen:

 

 

 

Afternoon teas. Jeg knuselsker Afternoon teas og har indført det herhjemme også, fordi jeg synes det er sådan en skøn ting. Det er noget så hyggeligt, ved at sidder der og snakke om alt mellem himmel og jord over en kop te og en fingersandwich (og scones!!) Det er så rart lige, at tage det break fra hverdagen og briterne er geniale til det. Det er efterhånden lidt en tradition, at vi skal have afternoon tea når vi er i London og jeg kunne vældig godt lide den vi fik på det historiske og vildt fine gamle hotel – The Savoy. Der kunne jeg godt tænke mig at komme hen igen.

 

 

 

 

 

Musicals. Vi ser altid musicals når vi er I London og blandt mine favoritter er Phantom of the Opera, Wicked og så The Book of Mormons. Sidstnævnte er virkelig noget af det sjoveste jeg nogensinde har set (seriøst jeg kunne ikke få luft, så meget skraldgrinte jeg) og vi kunne godt tænke os at se den igen. Det er skaberne bag South Park der står bag og jeg troede faktisk ikke det ville være noget for mig, men den er simpelthen genial. Og jeg kan ikke anbefale den nok – dog måske ikke til dem der er meget religiøse og slet ikke til Mormoner.

 

 

 

 

Waterstones og Hatchards på Picadelly. Briterne er så gode til det med bøger. De har de smukkeste og fineste boghandler. Ja, de har faktisk en hel gade fyldt med boghandlere. Men jeg fortrækker de to der ligger på Picadelly, nemlig det ældgamle og fine historiske Hatchards, og det meget velkomne Waterstones på fem etager. Her kan man endda sidde og læse de bøger de har på hylderne i bløde sofaer – uden at købe bogen bagefter. Ingen tur til London uden en tur i Waterstones eller Hatchards.

 

 

 

 

Restaurant Story. Jeg elsker at tage på restauranter og få lækker og nogle gange anderledes mad. Det giver en helt særlig oplevelse. En oplevelse jeg aldrig glemmer var at spise på Story. Vi fik en milliard små og spændende retter. Lyset ved vores bord var smøret som vi skulle dyppe vores brød i. En enkel ret stod der røg op af, en anden smagte af kul, ja alle retter havde en historie. Selv min kræsne mand bekendtgjorde efter vi var kommet ud, at der vil han gerne hen igen.

 

 

 

 

  

Dinner and dancing på Ritz. Ja, finere bliver det jo nærmest ikke. Men jeg har faktisk længe drømt om, et sted hvor man både kunne spise og danse og det viser sig at det ikke er særlig nem at finde. Det var noget man gjorde meget engang. Og Ritz har genoptaget den gamle tradition og vi havde en fest. Det var helt fantastisk – og faktisk ikke så dyrt som man skulle tro. Jeg vil vældig gerne afsted igen og sidde i de dekadente smukke historiske lokaler, få god mad, levende musik og masser af dans. Shit der var nogle ældre par der var fantastiske til det altså, jeg håber jeg er så sej når jeg når deres alder. Og ja, så var der en god lejlighed til at pynte sig til den store guldmedalje. Det var en drøm og et kryds på bucketlisten jeg fik der, men jeg drømmer om at opleve det igen.

 

 

 

 

Buckingham Palace og The Tower of London. Jeg elsker den britiske historie. Jeg har altid været meget historie interesseret, men mest i den Engelsk historie. Jeg ved ikke helt hvorfor. Måske fordi den er mere spændende end vores, og samtidig så genkendelig. Vi har besøgt både The Tower of London og Buckingham Palace, men jeg vil virkelig gerne se dem igen. Jeg fik aldrig taget billeder da vi besøgte The Tower of London, og stedet er ved at smuldre fra mit indre blik.

 

 

 

 

The Making of Harry Potter. Warner Brothers Studio Tour. Det her var helt magisk at besøge, for en Harry Potter fan som mig. Siden vi har besøgt det er der tilføjet nye ting og dem vil vi rigtig gerne se.

 

 

4 tanker om “7 ting jeg gerne vil opleve i London – igen

    1. Ja ikke. Det har indlæg var vidst en form for selvpineri for mig. :0D Ja, HP studios er virkelig bare ren Harry Potter magi. Det er bare et must-gense!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *