Godt nytår

 

Jeg håber I alle er kommet godt ind i det nye år.

I år prøvede vi noget nyt, nemlig at få mad fra Skagenfood og det var faktisk vildt godt. Normalt elsker jeg ellers at så og lave en masse nytårsmad i køkkenet og ikke mindst planlægge det, men det var faktisk ret sjovt til en forandring at få det leveret. Jeg fik rigtig lov til at stå og lege super-chef. For jeg skulle stortset kun anrette og tilberede krondyrmørbraden og kammuslingerne, resten skulle bare varmes. Alt var virkelig beskrevet ned til mindste detalje, ja selv anretningen var der guide til. Så det kunne ikke være nemmere og maden smagte fabelagtig. Selve nytårskassen købte vi på Skagenfoods hjemmeside, men den er lavet i samarbejde med Ruths hotel i Skagen og Skagenfoods huschef fra Brøndums hotel. Man får fire retter i alt, plus appetizers og kransekage. På billedet øverst er det forret med koldrøget torsk. Det andet billede er mellemretten der var hummersuppe med kammuslinger. Til hovedret fik vi Krondyrmørbrad og til dessert fik vi chokolademousse.

 

 

Jeg starter altid året – og lige før nytår – med at reflektere over året der gik og det vi kigger frem imod. Jeg kigger også altid tilbage på hvad jeg havde lovet mig selv jeg ville blive bedre til i 2018 – velvidende at jeg nok ikke har holdt mig godt nok i ørene i forhold til nytårsforsætterne. Og der var da også nogle ting jeg faldt helt igennem med: motion og det at skrive på min historie. Men så var der andre ting der gik væsentlig bedre, som f.eks. færre dasedage, flere madplaner og datenights. Så alt i alt har det gået ret fint. Så må jeg jo bare fokusere på de andre ting her i 2019.

Her er et lille indblik i mine refleksioner

 

Det største der skete for mig i 2018:

2018 var generelt et ret stille år herhjemme – vi var hverken ude og rejse, og vi havde heller ikke nogle store ændringer i vores liv, eller store mærkedage. Men det er i sig selv også ret positivt, for vi har heldigvis heller ikke haft nogle store ulykker eller mistet nogen vi har kær i 2018. Så jeg kommer helt sikkert til at kigge tilbage på ’18 med en ret taknemmelig mine. For det føles som et lille åndehul hvor vi bare var os selv – og lykkelige.

Men her kommer alligevel et par highlights fra året:

  1. Det dér med at blive kaldt for mor for første gang af ens søn, det var egentlig stort – på trods af at det jo dybest set ville være ret mærkeligt hvis man begyndte at kalde mig noget som helst andet. Men jeg ved ikke, det var bare stort af en eller anden årsag.
  2. Det var ret sjovt at have udgivet to små børnebøger.
  3. Vores Københavnerture, både turene med min mand og jeg alene og med os alle tre sammen.
  4. At have den dejligste danske sommer hvor vi blandt andet var i sommerhus med et vennepar.
  5. Nåede lige præcis op på over 1000 instagram følgere på min Skrivepulten profil.

 

2019 tror jeg bliver et helt anderledes år end 2018. Jeg tror der kommer til at ske mange nye ting. Vi skal have overvejet vores boligsituation, skal vi sælge, skal vi ikke sælge. Skal vi bygge, skal vi ikke bygge. Så skal sønnike starter i Børnehave. BØRNEHAVE!! Om jeg fatter hvor tiden bliver af.

 

 

Det vil jeg løbende minde mig selv om at gøre bedre i 2019:

I år har jeg besluttet mig til at holde mig til færre punkter, i håb om at jeg bliver bedre til at prioriterer. Og så huske på de små ting via en bucketliste for 2019 i stedet for.

  1. Blive bedre til det med sundhed – f.eks. hold styr på mit blodtryk (har forhøjet blodtryk) og bliv bedre til at bruge min holdningskorrigerende trøje og pas på med at sidde dårligt foran skærmen. (jeg er rigtig god til at få spændingshovedpiner) og sørg for at holde alle mine måltider (ja, det er nemt at springe over når man kan, men ikke sundt)
  2. Få sammensat og brugt et mortionsprogram for mig selv
  3. Skrive på min historie
  4. Be kinder

En del af mig er lettere misfornøjet over at mine mål handler om sundhed og motion. For det er virkelig hele verdens fokus ikke – ikke fordi der er noget galt med det. Men jeg undre mig bare over at vi ikke er så fokuseret på vores hjerne eller vores hjerter. Altså visdomsdelen, at være oplyst, at være empatisk over for andre, blandt andet ved at læse flere bøger. Faktum er bare, at jeg i forvejen læser pænt mange bøger. Sidste år blev det til 120 stk. og egentlig vil jeg gerne skære ned på det i år, til fordel for at skrive min egen historie. Og jeg er bare dybt elendig til at passe godt på min krop og derigennem mig selv. Så det må alt andet lige blive mit fokus i år. Alligevel har jeg tilføjet punkt 4 fordi jeg synes det er super vigtigt. Man kan altid være et flinkere og rare menneske. Det er ganske nemt at være det modsatte nogle gange.

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 thoughts on “Godt nytår”