Tanker om barselslivet og mål for det nye år

Kategorier Baby, Mål

 

En ting er sikkert, vi skal ikke have flere børn når sønnike nr. 2 er født. Så det her bliver min sidste barsel og derfor skal den også have fuld gas. Forstået på den måde, at jeg vil forsøge ikke at have travlt med alle mulige og umulige projekter. Jeg vil i stedet forsøge at mærke efter hvad jeg og baby har behov for. Jeg vil ikke være så hård ved mig selv over, at jeg ikke er den fødte småbørnsmor. Jeg vil forsøge at nyde øjeblikkene i stedet for at panikke over alt det jeg ikke når og forsøge at nyde barslen, selvom jeg ærligt synes det er det hårdeste job jeg nogensinde har haft.

Dermed sagt så ved jeg også med mig selv, at jeg skal have gang i et eller andet projekt af en art, for jeg er som sagt ikke den fødte babymor. Jeg ved at rastløsheden kommer snigende, hvis ikke jeg har et eller andet – udover baby – at gå op i. Selvom der ikke er noget mere meningsfyldt end at tage sig af sin baby, så ved jeg bare fra første barsel, at jeg finder energi i at lave noget andet (udover at sove) når baby sover.

Ja, det modsiger totalt det første jeg skrev, men nøgleordet er vidst balance og forsøge at tilgive sig selv over at man ikke kan alt. Og forsøge at finde glæde i de ting man så rent faktisk når. Og ikke mindst forsøge at komme tingene på forkant – at vælge de projekter som jeg ved giver mere på plus siden frem for ting der vil køre mig trætte.

 

 

 

 

Fordi barslen og baby kommer til at fylde så meget af 2020 så kommer mine års mål og nytårsforsætter også helt naturligt til at omhandle det.

SÅ jeg vil i 2020:

Skære lidt ned for bogbloggen og poste kun hver 3. dag i stedet for hver 2. og jeg vil forsøge at læse endnu flere bøger af dem jeg selv har købt frem for anmeldereksemplarer – for helt ærligt, de hober sig bare op.

Jeg vil stadig blogge her på den her blog ca. hver 3. dag, men det føles heller ikke helt så meget som et ‘arbejde’ som den anden blog. Det føles mere som et afbræk og et frirum.

Derudover vil jeg rigtig gerne i gang med et skriveprojekt – for det tænker jeg er det absolutte sundeste, at give sig til når man ved man kommer ind i en følelsesmæssig hård periode, som barslen også er – i hvert fald for mig. Og for mig har det altid hjulpet at skrive det ud frem for at gå rundt og bære på det.

Og så vil jeg blive bedre til at motionere og det glæder jeg mig til, for jeg ser virkelig frem til at bevæge mig igen. Det her med at være højgravid føles så kropsbegrænsende. Men jeg vil ikke køre hård træning, bare hygge motion. Og gerne noget hvor baby kan være med.

Noget jeg var glad for under første barsel var at lave små stjåldne stunder for mig og min mand. For barsel og småbørn er ikke mindst også super hårdt for parforholdet og man glemmer nemt hinanden, der midt i trætheden og babygråden. Så de der små stunder var guld værd første gang – det var faktisk sådan Afternoon Tea opstod herhjemme – så det vil jeg rigtig gerne huske at gøre denne gang også.

Min mand og jeg har også snakket om at vi vil have fokus på ikke at glemme storebror. Han skal stadig føle, at vi er der for ham selvom han nu får en lillebror at dele sine forældre med.

 

 

 

 

 

1 tanke om “Tanker om barselslivet og mål for det nye år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *