De sidste 4 film jeg har set #11

 

Deadwood (set på HBO Nordic)

Åh, hvor har vi dog ventet længe på den her film. Min mand og jeg – dengang kæreste – var opslugt af Western-serien Deadwood, som første gang blev vist i 2004 og siden den sluttede ret brat med sæson 3 i 2006, så har vi og andre Deadwood seer sukket efter den der efterfølgende film. Nu kom den så endelig! Jeg er vildt imponeret over at de har kunnet samle de samme skuespillere her så mange år efter og derfor manglede den virkelig heller ikke troværdighed. Det var Deadwood og det var fortsættelsen. Den ene del af mig føler lidt at det var to little to late, men den anden del af mig er underligt tilfreds med endelig at få en slutning.

 

The Favorite (Lejet på gennem Yousee via Blockbuster)

The Favorite er en af årets helt store film og vindere af Oscars og det er virkelig også en flot rolleliste, og ikke mindst imponerende skuespil. Det er også drama fortalt på en hel ny og anderledes måde. Men ved I hvad? Jeg synes faktisk ikke, at der var noget i vejen med den klassiske måde at vise historiske dramaer på. Men måske står jeg lidt alene på det punkt – min mand var heller ikke videre solgt, men måske kan den lokke nye seere til. Den er i hvert fald langt mere komisk end de typiske historiske dramaer – på trods af de egentlige tunge tematikker, og det er da helt sikkert også en præstation i sig selv, at kunne ramme. Men jeg havde nok i virkeligheden foretrukket den ‘gamle’ måde – sorry.

 

Jakob og Peter Plys (set på viaplay)

Fjollede Plys – ham kan man ikke gå fejl af. Derfor er filmen her virkelig også utrolig hjertevarm og ikke mindst barndomsmindevækkende. Man ender med at sidde med sådan en warm fussy feeling indeni efter man har set filmen – og lidt glemmer at man havde håbet karakteristikken af Christopher Robin havde været skarpere eller måske mere ærlig, og de lige havde pillet 20% af hollywoodningen til sidst. Men hvor er Plys og alle vennerne fra Hundredemeterskoven da bare herlige.

 

Carol (set på Netflix)

Carol er en kærlighedshistorie mellem to kvinder i en tid hvor det ville have kostet forældremyndigheden. Det tog mig lidt tid at få set filmen – det var en jeg gik meget til og fra og det var ikke fordi jeg synes den var dårlig, men den var måske lidt langtrukken i stilen – og ærligt talt så ville jeg have ønsket at de havde turdet gøre kærlighedshistorien endnu mere episk. Men selve kærlighedshistorien bliver hele tiden underspillet – og på en måde er der også en finhed i det, men mangler vi ikke snart en episk kærlighedshistorie mellem det samme køn? Det synes jeg lidt, og den her ville have været oplagt.

 

 

 

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *