The Batman

Vi var for ganske nyligt i biografen for at se ‘The Batman’ og jeg var lidt spændt for Batman er nok min absolutte yndlingshelt og jeg synes jeg havde hørt at anmelderne ikke alle var lige begejstrede. Efter at have siddet i tre timer og set ‘The Batman’ er mit hoved nu fyldt med alle mulige tanker og indtryk som jeg så åbenbart har besluttet mig for at rante om i et helt indlæg i stedet for min sædvanlige korte tekster om film eller tv-serier jeg har set fornylig. Det sker en sjældent gang imellem at der er mere at sige og måske er det især ved de film der er nye og hvor forventningen ligger i de yderste fingerspidser.

Så hvad synes jeg så? Jeg havde nogle issues, det må jeg desværre tilstå, men der var nu også en række gode ting men lad os tage dem til sidst. Lad os starte med det værste først:

Bruce Wayne var nærmest ikke eksisterende i filmen og det generede mig utrolig meget. Robert Pattinson gør det faktisk ganske glimrende som The Batman, men han er ikke nogen Bruce Wayne. Han fik heller ikke rigtig chancen for at vise det for den del var ligesom skåret væk fra de tre timer. Personligt ville jeg havde foretrukket at de havde skåret noget andet væk, for noget af det Batman også er er facaden der udgør Bruce Wayne. Det er med til at gøre Batman mere menneskelig og mere interessant og med flere gråzoner. Robert Pattinsons Batman slår altså ikke Christian Bales udgave af pinden for mig.

Det næste også kæmpe problem jeg havde med filmen var støjen. Der var alt for meget. Selv Batmans støvler larmede. Jeg forstår godt effekten og ja, jeg er nok mere lysfølsom end de fleste men jeg tror rigtig mange er enige med mig i at effekten af støj i filmene ikke var særlig stor, tværtimod var det med til at gøre det til en ubehagelig oplevelse på den ufede måde.

Og okay, tre timer? Det kunne de godt have skåret, der var perioder hvor flowet røg og det godt kunne være blevet strammet op. Normalt er jeg typen der ikke kan få nok af en god ting og jeg går typisk i forsvar mod film som fx Hobbitten skulle være tre film (don’t get me wrong forstår godt argumenterne, men alså jeg fik jo MERE Tolkien univers, så jeg var glad). Jeg synes bare det blev for langtrukket.

Nå, nu er det tid til noget godt for det lyder til jeg synes filmen var frygtelig. Det gjorde jeg ikke. Den var god, jeg var underholdt og jeg skal helt sikkert se den 2’er der bliver lagt op til.

Når vi snakker casting så vil jeg faktisk sige at jeg aldrig før har set så god en Catwoman, som jeg har i den her version. Batman og Catwomans forhold synes mere ligebyrdigt og troværdigt. Catwoman er ikke sær som hun har været i tidligere film men mere en seriøst udlægning af hendes karakter. Hun er stadig cat-burglar, katte-elsker, overbevist om at hun har 9 liv og så er hun totalt kickass og sej.

Jeg kunne egentlig godt lide at det havde taget en psykologisk thriller drejning – det passede godt til skurken (men kunne de ikke godt lige have ladet det udspillet sig i det final opgør også) og ikke mindst også til Batman. Og Robert Pattinson gør det faktisk godt, bedre end Ben Affleck.

Så hvis filmen måske var blevet forkortet en halv time og havde haft mindre støj og mere fokus på Bruce Wayne jamen så ville det have været den bedste Batman filmatisering ever.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *