Hvordan går første halvdel af barselslivet så?

Kategorier Baby

 

I starten af min barsel skrev jeg visse forhåbninger og forventninger ned, for min første barsel gik ikke helt som jeg havde drømt. Nu er det tid til at gøre status over min anden og sidste barsel. 

 

 

 

Jeg har virkelig haft en atypisk barsel indtil nu. Udover at skulle forholde sig til Corona, så gik de første par måneder af året med at komme sådan rigtig til hægterne igen for mit vedkommende. Jeg havde haft et stort blodtab som jeg skulle indhente, hvilket gjorde mit træt, svimmel og afkræftet i tiden efter fødslen. Da Christian blev 3 måneder fik han nogle apnø anfald der skyldes refluks, hvilket gav et par indlæggelser i starten, mens de fandt ud af hvad det skyldes.

At være på barsel er også bare enormt tidskrævende. Så skal man malke ud (hvis man er mig der har et barn med refluks), så skal man give mad, så skal man lave grød eller grøntsagsmos. Så skal man give grød (og det tager i sig selv mega lang tid at give en baby grød). Så har man en milliard tøjvask og flasker der skal steriliseres. Og derudover vil man jo selvfølgelig også gerne nå at give sin baby en masse kys og opmærksomhed. 

Denne gang er der været mere at se til, fordi jeg har storebror som også gerne vil have lidt opmærksomhed når han skal hentes kl. 14. Og tøjvask og opvask er selvfølgelig fordoblet. 

Det værste er næsten at man selv – og nogle gange også andre – tror, at man da har masser af tid når man er på barsel. Jeg har f.eks. gemt masser af oprydningsprojekter til min barsel og hvor mange har jeg nået? Svindende lidt. Jeg vil selvfølgelig også gerne skrive og det er i sig selv et enormt tidskrævende projekt som kræver fokus og fordybning. 

Jeg føler dog der er kommet mere ro på nu. Endelig. Jeg har fået lidt tid til mig selv også og det nyder jeg i stor stil.

 

 

Mød dragebamse. Yndlingsbamsen – og det endda helt uden min indflydelse. Altså udover at det er mig der har købt den. (Knap 6 måneder)

 

 

 

Lifesavers jeg ikke havde under første barsel:

  • ‘Babycare’ app’en. Nøj, den har jeg brugt meget og gør det stadigvæk til at styre hvor meget mad Christian får. Og ikke mindst hvornår han sidst fik mad. Den giver et super godt overblik over hans daglig rytme og jeg kan ikke anbefale den nok.
  • En flaskevarmer som både kan opvarme min udmalkede modermælk, modermælkserstatning og frossen grød. Amen, den er guld!
  • En sterilisator til sutteflasker, sutter og bøtter er helt igennem uundværlig. Hvordan i alverden jeg klarede mig uden den under første barsel er mig en gåde.
  • Storebror. Han er den bedste underholdning for Christian og han gør bare dagene sjovere og dejligere for os alle. <3

 

Det bedste ved denne barsel:

  • At jeg får min nattesøvn. En hel sammenhængende nattesøvn uden afbrydelser. Christian sover nemlig igennem uden at vågne overhovedet. Det gjorde storebror først da han var knap 3 år gammel.
  • Det er så meget nemmere at nyde denne gang. Det var en af mine mål, at jeg skulle nyde barslen noget mere. Men det har der ikke været brug for at minde mig selv om, det har jeg gjort helt naturligt. Christian er simpelthen så sød og dejlig.
  • Det er lidt som om jeg har fundet ind til kernen af hvad det er der driver mig igen og det har jeg totalt optur over ligenu. Jeg ved ikke hvorfor den forsvandt for en stund.

 

Hvad er det samme som første barsel:

  • Irriterende store mængder hårtab
  • Ikke nok tid
  • Jeg begynder, at kunne mærke behovet for at arbejde med noget. At have fingrene ned i projekter. Heldigvis var jeg godt forberedt på at det ville ske denne gang også, så jeg har tage en lang række kurser og har sat mig selv for at skrive fast hver dag mellem 9-11 mens baby sover.

 

 

 

‘Charmebøf’ (5 måneder)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *