Samarbejde-brætspil for 2

 

Herhjemme elsker vi et godt cooperative brætspil. Et brætspil hvor man ikke behøver være mere end to personer og hvor man kan samarbejde om at vinde spillet – det er altid et sikkert hit. Så de fortjener en anbefaling, som kommer her:

 

Exit og Unlock!

Exit og Unlock er to escape adventure brætspil hvor det handler om at man skal løse en masse gåder sammen og forsøge at ‘slippe’ ud. Det fungerer virkelig godt når man er to eller flere personer, der kan ligge hjernerne i blød sammen. Unlock er nok nemmest at spille som to personer frem for Exit som virker lidt mere svært. Jeg har skrevet lidt mere uddybende om forskellen på de to brætspil her

 

Harry Potter – Hogwarts battle (+ to udvidelser)

Det her spil er ret genial hvis man er fan af Harry Potter bøgerne – man kan spille op til fire personer, men vi har kun prøvet med to personer og der fungerer det upåklageligt. Man skal samle sig et lille deck af bevægelser, allierede og items som skal hjælpe en i kampen mod forskellige modstandere som vi kender fra Harry Potter bøgerne og filmene indtil vi til sidst skal op imod Voldemort. Det har jeg skrevet meget mere om her

 

Lord of the Rings cardgame

Jeg har taget det her spil med fordi det er det som Snuggy sidder og spiller her på billedet ovenfor. Jeg købte det fordi det lød sindssygt godt. Et samarbejdskortspil hvor man skal opbygge et deck (i stil med Harry Potter ovenfor) og bekæmpe det onde vi kender fra Lord of the Rings filmene eller bøgerne – MEN det fungerer faktisk ikke i praksis. Ikke hvis man spiller to personer. Så det pakkede vi hurtigt væk igen. Et samarbejdsbrætspil skal også fungere – men her fungerer spillet vidst noget bedre hvis man kun er én spiller – og det var ikke helt derfor vi købte det.

 

Pandemic

I Pandemic kæmper man sammen om at forhindre en global pandemi i at opstå (ja, i know, det var vi ikke så gode til i virkeligheden) og det er mega sjovt – for det går rigtig stærkt og man vinder ikke nødvendigvis altid. Det fungerer rigtig godt uanset om man er 2 eller 4 spillere. Det går ud på at man skal rejse verden rundt og kurere byer for virus inden det når at sprede sig til andre byer.

 

The Chronicles of Crime (+ udvidelser)

Som titlen siger så handler det her spil om at opklare en forbrydelse – finde en moder – motiv og mordvåbnet. Man skal bruge en app på at spille spillet og via QR-koder skal man interviewe mistænkte, vidner og undersøge gerningssteder. Det fungerer overraskende godt og det er meget underholdende at gå på opdagelse og lidt frustrerende når man ikke kan finde hoved og hale i det.

 

Forbidden Island

Forbidden island minder meget om Pandemic på den måde at spillet går stærkt og man skal skynde sig før det er for sent. Det handler om at man er på en øde ø og man skal nå at samle fire artefakter og komme væk inden øen bliver oversvømmet. Man skal løbende sørge for at flypladser og der hvor man skal finde artefakterne ikke er oversvømmet, mens man samler kort 4 artefakt-kort. Spillet fungerer rigtig godt med 2 – 4 spillere. Det er hurtigt at spille så man kan sagtens tage en tre spil i træk. Men så gider man nødvendigvis heller ikke spille det mere.

 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *